Несериозността в днешни дни

февруари 2, 2009 в 7:01 pm | Публикувано в Аз, България | 1 коментар
Етикети: , , ,
Несериозността

Несериозността (sxc.hu)

В последно време несериозността завладя много хора. Не знам дали се дължи на мързел, непукизъм или на нещо друго, за което в момента не се сещам, но никой не може да отрече, че сме заобиколено от несериозни лица, а дори и че самите ние понякога сме такива.

Реших да напиша тази статия заради една случка от миналия четвъртък. Първо ще разкажа нея и после ще кажа, каквото съм си наумил. Всичко започна още във вторник. След като отидох на училище се разбрахме с момчетата да се съберем и да поиграем малко футбол в четвъртък. Всички бяха много въодушевени и на момента разбирасе се съгласиха. Запазихме едно хубаво игрище, което се плаща. Направихме го по телефона и за това не трябваше да оставяме капаро, но пък за сметка на това дадохме думата си, че ще отидем. Аз и един приятел организирахме всичко и се надявахме нещата да не пропаднат поради несериозност. До последния момент всички казваха, че ще дойдат, докато не дойде четвъртък. Отиваме там. Събрахме се 3-ма души. Звъним на останалите – никой не вдига. Наложи се да се извиним и да отменим резервацията. В последствие се оказа, че останалите се наговорили да не дойдат, и дори не ни предупредиха да откажем заявката от по-рано, за да не се излагаме, и за да имаме възможност след време отново да запазим това игрище.

Това не е единичен случай, сигурен съм. Знам, че на много хора са им се случвали такива работи. Защо обаче се чудя трябва да бъдем такива несериозници? Не може ли поне като кажем нещо да дадем думата си и да бъде така. За случка като тази която описах можеше поне да постъпят като мъже и да се обадят да кажат вместо ние да ги чакаме и в последствие да отменяме запазеното игрище, за което са чакали и други хора, тъй като бе запазено в най-хубавото за футбол време. Някои хора явно не разбират смисъла на думата сериозност. И на това, че се поема ангажимент, а и става дума за 1 час в почивен ден ( първия от четирите )

Но нищо, аз не се сърдя. Това са моментите, в които се разбира на кого можеш да разчиташ, и на кого – не. Много бих се радвал, ако дума като сериозност нямаше противоположна, но уви…

Хайде стига съм писал, знам че се получи кратка статията, но искам да акцентирам върху случилото се като ви разкажа и вие кажете дали съм прав, че хората които участват в него са несериозни. Днес съм станал в 6 : 15, а и утре ме очаква същото, а и още доста дълго време.

1 коментар »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Наглед обикновена, „детска“ случка дори, ама , когато и в зряла възраст непрекъснато ти правят такива „номера“, особено след като въпросният сериозник се е ангажирал пред много хора с нещо сериозно, а се покрие – по някой път ти идва да му обясниш кое как стои с едно дърво.


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

Създаване на безплатен сайт или блог с WordPress.com.
Entries и коментари feeds.

%d блогъра харесват това: