Мръсотията в един столичен квартал

октомври 17, 2008 в 7:30 am | Публикувано в България | 2 коментара
Етикети: , , ,
Мърсотията

Мръсотията

15 октомври. Събуждам се, оправям се, закусвам, пускам компютъра преглеждам сайтовете, които ме интересуват, започвам да уча за училище. Отивам до кухнята и поглеждам през балкона… и какво да видя. Една, може би две от кофите за боклук ги нямаше, а боклукът беше оставен на земята. Стана ми много неприятно, защото това което виждате на  снимкaта от ляво е реалната картинка, намираща се на около 10 – 15 метра от блока ми. Живея на първия етаж и се чувствам още по-зле заради мръсотията пред апартамента ми.

Чудя се защо е направено това нещо и от кого. Възможно е да е хулиганска проява, с цел „Нека направим мръсно на хората“ или „Защо да не занесем кофата на вторични суровини“. Странното е, че 3 дни все още не е изчистено, живея в квартал в центъра на София, поне тук тези случаи на изсипани кофи би трябвало да се ограничат до минимум. Но уви…

 
Това не е първият подобен случай. Със сигурност, това което се случва в квартал Сердика се е случвало и в други квартали от София и страната.
 
Преди няколко месеца, на около 100 метра от Mall of Sofia и на няколко крачки от Руски Паметник някой си бе изхвърлил старите вещи близо до футболно игрище и малка горичка. Не мисля че това е нормално. Преди няколко месеца бях в Германия, а преди няколко години във Франция. Там не видях подобни неща, всичко се поддържа чисто и спретнато. Няма хвърлени опаковки от чипс или вафли на земята, нито залепени дъвки по витрините. Тоалетните не бяха изрисувани с маркери и нямаше откраднати кофи.
 
Колко още ще търпим това в България? Ще се оправи ли скоро положението?
 
 
 

2 коментара »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Аз пък съм бил свидетел на съборени казани и дори химически тоалетни. Вече не ми прави впечатление…

  2. Ами това го правят хората,не извънземните.
    Я, да видим ,както едно време е било,когато са налагали глоби за плюене на улицата…
    Но друга система е било.
    И сега има инспектори,ама нали ако направят забележка на някой „баровец“ в баварец,оня ще го счупи о тбчой и ще му се размине,щото има пари.
    И така надолу по хранителната верига-всеки с ивика-аз за кво да се старая,кво ми пука,след като има хора,които не се наказват…


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

Блог в WordPress.com.
Entries и коментари feeds.

%d блогъра харесват това: