Мразим циганите, защото мразим себе си?

февруари 14, 2009 в 7:47 am | Публикувано в България | 43 коментара
Етикети: , , , ,

https://i0.wp.com/m.sibir.bg/uploads_bg/blog/0105943/img_105943_46614_b.jpg

Абе навсякъде ми обясняват как всички цигани били боклуци и как заслужавали смърт. Има такива, които наистина са за затвор, но да слагаш всички под един знаменател е най-малкото глупаво, да не говорим че в повечето случаи граничи с расизъм. Да кажеш, че всички цигани трябва да умрат, е все едно да казваш, че всички българи трябва да умрат. Защото има не по-малко лоши българи от циганите, както и обратното.

Да обвиняваш циганите за нещо е най-лесно. Винаги можеш да кажеш България е на такова дередже заради тях, те са утайката на обществото, но не се замисляме, че има и българи, които са пълни олигофрени и не правят кой знае какво за развитието на страната ни, а точно обратното – те я разрушават.

Още не сме опитали да ги разберем. Ако бъдат интегрирани към обществото, може би и мнението на хората ще се промени, а и самите те ще се променят. Истина е, че където и да отидат ги гонят, и много често го правят с бой или дори с викане на полицията. В басейните, в училище никъде не искат такива като тях. Хората ги мразят, но и те не знаят каква е точната причина. Всички ще кажат, че са имали проблеми с роми, но нека не говорим за единични случаи, а да погледнем нещата по обективно.

Както знаем в повечето учебни заведения чистачите са роми. Те вървят и събират боклука сред ,, интелигиентните и възпитани българчета ‘’, докато ги плюят и обиждат. И от наблюденията ми си вършат работата много добре, а това което получават са обиди и пренебрежително отношение. Положението в Испания е точно обратното. Там да те нарекат фламенко е престижно и не би обидило никого, докато тук измисляме само нови и нови обиди специално за тази част от хората.

Не се замисляме, но циганите имат много повече проблеми от българите. Като започнем от омразата срещу тях и стигнем до проблемите им при намиране на работа, жилище. Има много интелигиенти цигани, които са учили дори в чужбина, но като дойдат в България не могат да си намерят място в обществото, заради тяхната етническа принадлежност. Също така има и много спортисти, които са спечелвали и слава и медали за страната ни, които също са цигани. Мислите ли, че им е лесно всички да ги мразят и псуват? Замисляте ли се, че е възможно заради това да се държат по този начин, когато и те обиждат българи.

Разбира се има и цигани, които дори не заслужават шанс, но това не са всички те. Ако им дадем възможност за реализация може и да покажат, че не са толкова лоши колкото искат да ги изкарат всички.

И един съвет от мен. Не мразете циганите за вашите грешките. Пиша това заради приятел, който прави точно това и в последно време говори само как иска да убие някого…

43 коментара »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Ако се научим да виждаме нашите грешки, ще видим че и циганите не винаги са виновни за всичко.

  2. Прав сте. Но нали за да излезеш от общоприетия коловоз трябва да поразсъждаваш със собствената си глава…
    За циганите съм писал своето мнение тук: http://vascont.wordpress.com/category/циганите/

  3. Благодаря за линка, ще изчета всичко тия дни 🙂

  4. Винаги има правилен подход към един човек.Тази маса хора,която се нарича Цигани не случайно им се вика така.Те са такива няма какво да лъжем,обаче не трябва да се обиждат от това,че им викаме цигани и роми,сякаш аз трябва да се обиждам,че ми викат българин 🙂
    Мразени са,защото не са научени да живеят хигиенично,че чакат на готово,защото са мързели 🙂 и такива много много мога да изброявам.
    Като ги научим или да се изразя с модерната думичка интегрираме към нас,да ги цивилизоваме по един мирен начин,мисля че след това няма да има проблеми с тях.Сега някой от читателите ще каже „…ама те не искат да се интегрират…“ То никой човек не иска да се променя докато не види по хубавото и да се стреми към него.Като нямат стремеж към съвършенство трябва ние да ги побутнем.Какво ти специално си направил за тях,.замисли се и от това не търси някакво благо след свършената работа,защото ще разкриеш една лоша черта пък на българите :)И за край да кажа,че не трябва да им подгъзуваме за всичко ама трябва да им се помогне и който го направи няма да види лошо от тях.

  5. Браво,arrowsss! От доста време следя блога ти и съм очарована от позициите ти! Ако повечето възрастни имаха твоя интелект, България нямаше да е на това ниво!

  6. Мерси. Малко се изчервих (blush) . Благодаря за позитивното мнение 🙂

  7. Arrows, това е един от най-хубавите ти материали, които съм прочела досега. Поздравявам те искрено. Много добър пост, браво!

  8. Благодаря, старая се. 🙂

  9. „Ако бъдат интегрирани в обществото“. Някакви предложения от твоя страна, как да стане това? Чувал си думата гадже предполагам. А знаеш ли какво означава в буквален превод?

    И още нещо. Няма значение какъв е етноса, важно е това което правиш с живота си. В България образованието все още е безплатно и задължително. Защо ли тогава циганите са масово ( 90 % и нагоре ) необразовани и рядко се стига даже до средно образование да не говорим за висше.

    Темата е дълга и тежка.

  10. Трябва да им се помага. Знам, че и сега се прави, но може би подхода не е най-добрия. Както единлев каза : трябва да им се помогне и който го направи няма да види лошо от тях.

  11. Не е лошо не само да се коментира, но и да се предлагат решения. мисля си, че основа на бедите ни с циганите е тяхната висока раждаемост. И българин да си и арменец и всякакъв друг ако имаш толкова деца няма начин да им осигуриш достойно детство и образование. А всеки отговаря за планиране на семейството си.Няма какво да се вини държавата.Ако можеш да осигуриш нормален живот, създай и 10 деца. Ето на това трябва да се научат циганите. Това че традициите им са такива, че трябва да имат много деца, трябва да се промени. Иначе няма оправия.

  12. Митко, за раждаемостта съм напълно съгласен. Но ако успеят да намерят баланс между нея и нормалния живот няма да има лошо.

  13. Проблема е не в слагането на общ знаменател, проблема е че циганите, каквото и да правят са си ПЛЕМЕ и такова ще си останат. Не им е в народо психологията да се трудят. За това и не го правят.

    Не, че някой пита, но според мен нашето общество, заедно с циганите, изгнива ежедневно. Нямаме ценности, нямаме идеали, мечти.. българският ни манталитет започва да се препокрива с циганския – живот ден за ден!

    Жалко!

    За омразата, вярно е – човек първо намразва себе си, след това другите

  14. Съгласен съм arrowsss. Лошото е че циганските организации са корумпирани. Не съм сигурен дали имат някакви виждания по тези въпроси. познавам цигани,които отдавна са надскочили своя род. Преди 30 години, в службата на жена ми имаше циганин, занимаваше се с железария. Интересното е, че беше със сини очи.Имаше двама сина, на които чертите бяха цигански-леко мургави и т.н.Двамата обаче завършиха средно образование. Единия се ожени за полякиня и си народиха 3 деца. И трите деца вече са висшисти. Доколкото знам единия е преуспяващ компютърен инженер.Другите също израстват в живота. Втория син има две дъщери с полувисше образование. И пак повтарям-по-малката раждаемост ще бъде основата на просперитета на циганите.И недопускането да се формират гета-те трябва да живеят сред останалото население и техните деца да учат заедно с децата на останалия етност.

  15. Образованието разбора се е безплатно ама за задължително 😀
    Как едно нещо е задължително,като хората си избират дали ще ходят или не.Ако се направи така,всяко дете,което не ходи на училище до 12 клас и не вземе диплома,че е завършил,да не му се дават никакви помощи,било то парични или предметни,да видим циганите дали няма да си пращат децата да учат.Ако се приеме този закон циганите ще почнат да крадат повече,обаче ако има свястна полиция,която да си върши работата и да ги залавят да пълнят затворите с тях няма да има тоя феномен,който ще се получи след приемането на закона.Да видим тогава циганин да не учи или да не работи.Ще са ангажирани и няма да се чудят каква глупост да направят.Това на пръв поглед не е помощ,което написах обаче за поколението което расте сега много ще помогне за намиране на свястна работа и няма само да работят като роби за нас като вършат най черната работа.
    За Гадже не знаех,че означавало буквално Симпатия.Интересно ми е каква точно е връзката?

  16. Оптимистично е духовното бъдещото на България щом най малко един 15-годишен разсъждава по този начин. Поздравявам те за статията! Ще поставя линк в моя блог -ако нямаш нищо против 🙂

  17. Нямам нищо против. И аз ще те линкна 🙂

  18. Има много осиновени циганчета от домовете,които са дадени на чужденци,повечето американци.Интересно е дали някой има мнение и познава ли такива хора.Дали като се откъснат от обичайната си среда,и израснат в семейства с цивилизован начин на живот и те се променят?Тоест дали генетиката е по-определяща или начина на възпитание.

  19. AE,tva go e napisal niakoi mazen mangal!KOI razvalia kartinata na BG?KOI izliza po magistralite s karuci?Az sum Bulgarin!Ti ne si toia det 6e me nare4e oligofren!Predi 1 godina hodih v garcia na ekskurzia,zapoznah se s edno momi4e(garkinia) i znaete li kakvo me popita?!- „ti balgarin li si?Az znam,4e Balgarite sa 4erni!“ Znaete li kak se po4uvstvah?!Dobre,ima cigani koito sa OK,oba4e takiva sa ot 0.5 do 1% ot naciata i.Sorry za kritikata oba4e niakoi den 6te razberete kakvo kazvam!Dobre li 6te se 4uvstvate ako v evropa zapo4nat da ni nari4at cigani?!

  20. А случайно авторът на статията да е циганин? Просто вижте какво се слчучва по новините: кражба на ток, вода, кражби. И остават безнаказани. Явно да, те са по-хора от нас! Браво българи, подавайте си дупенцата още, виждаме че ви харесва.

  21. @Манго: какво значение има кой е писал статията? Щом автора й те е накарал да я прочетеш и да напишеш свое мнение, значи си е свършил работата. А щом смяташ, че циганите са по-горе от нас, това си е лично твой проблем. Аз лично не смятам така. И ако се замислиш, не само циганите крадат. Съгласен съм, че някой от тях остават безнаказани, но това е проблем на съда.

  22. НАПЪЛНО СЪМ СЪГЛАСЕН! НЕ БЪДЕТЕ ОГРАНИЧЕНИ! НИЩО НЕ Е САМО ЧЕРНО ИЛИ САМО БЯЛО! ВСИЧКО Е В ОТЕНЪЦИ 😉 И НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ЧЕ СЕ ПАК НЕ ЦИГАНИ ОПРАВЛЯВАТ ТАЗИ ДЪРЖАВА! ХОРАТА ТРЯБВА ДА СЕ РАЗГЛЕЖДАТ ПО-СКОРО КАТО ПРОПАДАЩИ И ВЪЗДИГАЩИ СЕ В МОРАЛНО ОТНОШЕНИЕ! А СРЕДАТА В ОБЩЕСТВОТО ПО СВЕТА И У НАС Е БЛАГОПРЯТНА ЗА БЪРЗО ПРОПАДАНЕ НА ЛИЧНОСТТА! ПОЛОЖЕНИЕТО Е СЛЕДНОТО ВСЕКИ ИДИОТ В МОМЕНТА ГЛЕДА ОТ КОГО КАКВО ДА ЗАГРАБИ И СЕ ПОЛУЧАВА ЕДНО НАДГРАБВАНЕ НА ИДИОТИ! АЗ ЛИЧНО ИМАМ МНОГО ДОБЪР ПРЯТЕЛ ЦИГАНИН КОЙТО НИКОГА НЕ МОЖЕШ ДА ГО ПОЗНАЕШ КАКЪВ Е! ПРОСТО Е ИЗРАСТНАЛ В ДРУГА СРЕДА В ГРАДА И ИМА НЕЩО В ГЛАВАТА!

  23. Сред всички етноси има добри и лощи хора.Но тъй като говорим за етнос/група от хора/ мнозинството определя облика на всички.В този случай корумпираните богати цигани,крадците,мърлявите чистачи на улици,катунарите,просяците определят общия облик на етноса.Всички знаем за кацата с мед и лъжицата катран.Тук става въпрос за каца с катран и лъжица мед.Познавам много цигани и турци /такава ми е работата/ и знам ,че между тях има много свестни хора.НО БОКЛУКА Е ПОВЕЧЕ.Ето ви линк който може би всички сте гледали.Впечтлен съм как наглед умно и добре изглеждащо момче може да има такъв изкривен мироглед.
    http://svejo.net/home/link_summary/160010-Kak-se-krade-tok

    За мен „Интеграцията на циганите е само предтекст за някои да забогатеят бързо.И МНОГО ОТ ТЯХ СА ИМЕННО ОТ ВЕЧЕ „ИНТЕГРИРАНИТЕ“ И ОБРАЗОВАНИ ЦИГАНИ.
    Затова не прекалявайте с оплакването им.Единствено желание е нужно за да се ИЗМИЕШ СУТРИН ИЛИ ДА ПОДДЪРЖАШ ОБЛЕКЛОТО СИ ЧИСТО.
    А много от българите ги мразят защото като малцинство ги засипват с грижи и помощи ,а много бедни български пенсионери УМИРАТ от глад .Но за тях не пишат толкова много по форумите.

  24. Добра статия. Лесно се отрича нещо, което не познаваме. Циганите са като нас, само дето имат много по малко от нас шансове. Защото не сме склонни да ги приемем с техните недостатъци. Често се казва, този или онзи циганин е откраднал, не не си задаваме въпроса защо? Ако един депутат или който и да е не циганин открадне сто пъти повече ние сме склонни да си премълчим, но не искаме да разберем или да помогнем на циганина. В същото време законите трябва да бъдат еднакви към всички. Имаме ли го това, не. Нека да търсим това което ни обединява а не това което ни различава.

  25. е боже доживях да ведя нещо написано дабро за циганите и не от политици-лицемери а от обикновенни хора. Аз също смятам че са обикновенни хора като българте и трябва да има еднакво отношение към тях както и кам българите нито да се ползват с превилегии нито да бъдат дискриминирани, но това едва ли ще се случи в нашата държава

  26. Омразата срещу циганите у нас е с традиции.Много хора се носят по течението и не желаят да разделят зърното от плявата.В нашата фирма работят семейство цигани.Вършат си работата перфектно,защото знаят ,че тях всички ги гледат под лупа.И по характер са кротки хора.Децата им също работят и то не само по 8 часа.Познавам много българи,които не бих заменил за тези двамата.Трябва да проумеем,че това,какъв е човекът,няма нищо общо с неговия етнос,рождено място и образование.Не е нужно дори да си умен,за да си добър човек.Години наред политиците в България купуваха гласовете на циганите с фалшиви обещания.Последствията носим всички!

  27. Имах приятел циганин,
    жената на мой приятел Българин избяга при него.Та циганина я пребиваше от бой, особено като се напие. Изхранваше се от кражби, но в махалата не е посягал до деня в който и мен ме обра. Сега е в затвора. По малките му братя пораснаха, и те са в затвора. Изгониха ги от апартамента дето живееха, заради постоянните скандали, музика и неплащане на сметките.
    Иначе беше голям веселяк, свиреше хубаво на китара и пееше добре, ама пустия му манталитет цигански, като се напие и …………..!
    Та ако искате, помагайте на циганите, но ги дръжте далеч от дома си! Щото те не крадат, те си взимат …………..

  28. нищо добро за циганите не може да се каже. Имам клиенти цигани – работи се добре с тях, ама са толкова малко в сравнение с огромното море неграмотни, мръсни, озлобени цигани. Нямя как да си безработен в България при толкова несвършена работа. Няма как да си гладен. няма как да си неграмотен при безплатно и задължително образование. Изводът е че не искат да работят и учат. За това всяко закононарушение трябва да се наказва жестоко. Искам държава, която да принуди всички граждани и циганите също да се подчиняват на закона. Не искам закона да важи само за мен.

  29. Сега се сещам за още една случка, която преживях и която показва манталитета на циганина насаждан в тях от самите тях още докато са малки.
    Та отивам аз по някяква си работа в гр.Самоков и в самия център ми направиха впечатление едно доста заможно циганско семейство се разхождат.Както си му е редно, мъхът с чиста бяля риза, златни ланци и пръстени, верижка, а до него жена му последна мода. И в същия момент до мен се залепва едно сополиво циганче и ми вика!- Чичко дай некоя стотинка бе!Проси си детето. А аз му викам!- Що не ходиш да просиш от тия? И му посочвам семйството цигани, а то к,во ми отвръща???!!!
    Хай чичо техните пари са си за тех, вие българите имате, айдедай некоя стотинка бе!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    БЕЗ КОМЕНТАР

  30. Има изключения и при българи и при цигани и при всички…

    А това че от една страна подкрепям ромите не означава, че съм циганин 🙂 Българин съм си, но имам мнение по този въпрос 🙂

  31. Ще видите след 20-30 години когато циганите и турците станат повече от бьлгарите, как те се отнасят кьм малцинствата!

    Циганина не подлежи на интегриране. Циганина е еволюцинен паразит. Паразита трябва да се унищожава.

  32. Адолф Х. А това за абсолютно всички цигани ли важи???

  33. Има ли значение дали са всички такива?
    Те са като рак – доброкачествен и злокачествен – и при двата случая терапията дава един резултат…

  34. Ne sum na mnenie,4e ciganite sa lowi-dori naprotiv! Ne vednaj sum iskala da sum rodena ciganka v BG!!! Zawto li?!? Ami,zawtoto i te sa ne po-malko uporiti ot nas-bulgarite,v jivota! Te suwto postigat MNOGO,za da sa dobre v BG! Ne gi korete,te ne sa vinovni za proizhoda i mestoadresa si,postavete se na tiahnoto miasto!!! Kakvo sa ni vinovni negrite,4e sa se rodili v AFRIKA??? A nie kato sme ot BG-kakvo tolkova?!? Rabotim si po 4ujbina,za julti kinti,i si duhame supata….. PROSTETE Mi za izrazite,no i AZ otdavna sum v 4ujbina-PROKLETA DA E,no ne vijdam drug izbor za nas….. LiPSVATE Mi VSi4Ki- 4erni i beli,HORA*!!! S uvajenie- STEFI STEFANOVA/ NL/

  35. Много се радвам когато в блога получавам коментар за България от човек, който живее в чужбина. Хубаво е, чe страната ни не се забравя толкова лесно 🙂

  36. О ,да не говорим за хората,които са в чужбина.Българите бягат от България ,защото бягат от отговорност,защото гледат лесното.Та нали нашите цигани правят същото бягат от отговорност.Е тогава не сте ли същите като тях.Не казвам,че крадете и опозорявате държавата,но оставяте родината си да се съсипва от недостойните хора,които ни управляват.Когато се промени държавата тогава ще се промени и народа,дори и частта,която се определя като роми.

  37. Аз съм циганка. Не съм се притеснявала никога от това. По-скоро се притеснявам за това какъв човек съм и какви човеци ще израснат децата ми. Искрено благодаря на тези, които имат положително мнение за различните от тях. Досега, мисля, че не бях попадала на такава дискусия. Ще ми се да кажа благодаря и на другите, но те за съжаление все още не виждат по-далече от носа си, затова ще се въздържа.
    Успех на блога и на автора му!
    С уважение, Еми

  38. ВИЖТЕ СИТУАЦИЯТА Е СЛЕДНАТА аз съм от мургавото общество наистина има доста измет в нашите редици НЯМА СПОР но не всички сме такива аз например съм студент работя като диагностик в престижен сервиз не се занимавам с незаконни дейности или всякакви действия накърняващи достойнството ми аз лично не се отнасям по някакъв особен начин към белите ми приятели когато казвам приятели имам предвид всички мои приятели без значени дали са мургави или бели както бих помогнал на единия така бих помогнал и на другия но много мъчно и обидно ми става когато някой още преди да ме опознал и разбере що за човек съм ме напада с нападки за грешките на всички роми понеже аз съм изключително толерантен искам да подчертая това никога не се занимавам с излишно разискване за да обяснявам на съответната личност че аз съм човек който е пълноценен член на това общество и т.н просто млъквам отстъпвам с болката останала в мен и продължавам нататък на мен лично ми е много АМА много трудно повярвайте ми а не ми се мисли как ще му понесе на човек с по-нисък коефициент на интелигентност от моя етнос НЯМА как да разберете какво ми е не бихте могли да се поставите на мое място просто няма как за това бих дал едно МАЛКО СЪВЕТЧЕ просто опитайте да задържите мнението си за себе си преди да го изтреляте в ЛИЦЕТО на някой представител на мургавият ЕТНОС опитайте се да го опознаете МОЛЯ ВИ.

  39. dobur den i az mislq che ne vsichki cigani zaslujavat takova otmoshenie az imam priqtelka ciganka koqto vaobshte ne prilicha na takava i e mnogo po inteligentna ot pochti vsichkite si kolejki studentka e nachalna pedagogika i shte nauchi mnogo balgarcheta da budat kulturni i vazpitani .Sushto taka imam i priqteli(kolegi studenti) cigani koito sa mi oslujvali i pomagali mnogo poveche ot 12-15godishni priqteli bulgari zatova vsichki sme hora uvajavaite se nqma znachenie cveta na kojata i rasata vajna e dushata daite shans na vazpitanite i dobri cigani

  40. Така ще бъде, докато не започнат да функционират законите в тази държава и всички станат равни пред тях.

  41. Омразата към циганите не се е появила просто така – тя е резултат на тяхното поведение. Циганите имат възможност да живеят като нормални хора. Имат право да ходят на училище, но не го правят. Глупаво е да се твърди, че циганите не искат да ходят на училище заради отношението към тях – децата могат да се подиграват както на това, че някой е циганин, така и на това, че някой е прекалено нисък или носи очила. Дори смятам, че циганите са много по-толерирани от всички останали – не си плащат сметките, държавата им дава помощи. Непрекъснато се оплакват, че са подложени на дискриминация.

    Разбира се, че има и цигани, които се държат като нормални хора, но те са пренебрежимо малко. Виждаме как живеят мнозинството от тях. Доста цигани работят като чистачи, но не бих казал, че си вършат работата добре – всички виждаме мърсотията в България. Един път бях свидетел как буквално мокреха улицата вместо да я мият – така хем нищо не вършат, хем е трудно някой да ги обвини в това.

    Защо мразим циганите? Защото повече от 95% от тях са необразовани и не работят. Издържат се с крадене, просене и ровене по кофите. Мразим циганите заради начина, по който живеят. Повечето цигани живеят в изолирани общности и по този начин предават начина си на живот и мислене на своите деца. Тъй като те имат по много деца, това дръстично ще направи България много по-лоша за живот през следващите години.

    През комунистическо време е имало опити циганите да бъдат интегрирани към обществото, но без успех – те упорито отказват да променят начина си на живот. Когато са извън България циганите се представят за българи и по този начин развалят мнението на света за България.

  42. azsam ciganin zaedno sam se rodil s balgari v edna bolnica, zaedno sam hodil na decka gradina ,zaedno na u4iliste sas balgari, zaedno na kazarma,a i sega i narabota sas balgari ne vimrazya ada je va obicam za men nyama cigani i balgari ili armenci za men ima lo6i i dobri hora . v momenta rabotya na povikvane kato armaturist ,iskam da imam postoyanna rabota , zasto darjavata ne mi osiguryva postoyana rabota ,mlad sam ,na 34-g zdrav sam kato kon.izkam rabota za men za jena mi za da vodya normalen jivot za da si izgledam 2-te si deca normalno.za da si kupya sapun da sam 4ist pred obstestvoto za da ne rovya kofite sa smet za da si platya vsi4kite smetki na vreme “i nai vajnoto da ne krada ot balgarite“’ [izkame rabota vsi4ki cigani “tova tryabva da znaete gospoda balgari“ [[[[[[[ ine zabravaite 4e ciganina ne upravlyava tazi hubava strana]]]]]]]] blagodarya na vseki koito ste go pro4ete

  43. И на мен като на всички българи мнението ми за циганите никак не е добро.Зная,че има добри цигани.Има,но добрите са много малко в сранение с многолюдната сган от невежи, мръсни,крадливи,зли,долни ,подли,неблагодарни и всъщност каквото и долно качество да изброя,тези цигани го притежават.Това ни са човешки същества.Това са някакви хибриди,или мутанти получени от кръстоската на някой гаден и зъл човек с маймуна. Никога не очаквайте тези човекоподобни да се променя.Те не могат да се интегрира. Не желаят това, а вероятно нямат и ум и необходимият интелект да го направят.Впрочем признавам, че някой от тях, попаднали още като съвсем невръстни в средата на интелигентни хора, могат да променят манталитета си.Но общо взето циганите се безнадежден случай, срещу което българите ,а и целият цивилизован свят трябва да вземат специални сурови мерки…А на тези цигани, които все пак са успели да се преборят с мерзавщината и мръсотията на това племе,пожелавам успех


Вашият коментар

Създаване на безплатен сайт или блог с WordPress.com.
Entries и коментари feeds.