Защо децата не могат да контактуват помежду си?

март 3, 2009 в 6:55 am | Публикувано в Хумор | 15 коментара
Етикети: , , , , , , ,

https://i0.wp.com/www.grreporter.info/img/STATII/STATII_IMG_BIG_561.jpgНаправо не мога да повярвам, че аз сядам да пиша такава статия. Скоро психолог ще се изкарам с подобни размишления. А сега да ви вкарам в историята. Вчера след като не успях един час да се доредя за маса за билиард реших да отида и да хапна нещо. И тъй като залата е близо до молъфСофия прецених, че може да отскоча до ,, Пикадили ‘’ и да хапна няколко кроасана. И тъй като съм много лигaв …

… реших да си купя пет кросана чипикау с картинки Бентен. Бях с един приятел, хапнахме на някаква пейка закупеното и започнахме да лепим чудовищата от тях на специален плакат, който си бяхме взели. Нямаше нищо странно. Картинките не се бяха променили и не бяха с нищо по – различни от тези от преди 10 години, но може би аз се бях променил, защото забелязах нещо странно …

… и това не беше някоя по – силна карта от останалите ( ей колко ги разбирам, ама се падна един дето наистина силен изглеждаше ). Докато разлиствах страниците, където бяха нарисувани картите, които трябва да се съберат нещо ми направи впечатление. Изобилстваше от всякакви скелети, черепи, летящи дракони, убиици, каратисти и всякакви други воини, но не присъстваше нито едно момиче… О, не не съм педофил или извратеняк, който се кефи на такива неща.

Може би ми направи впечетление, защото преди известно време гледах репортаж на това защо момчетата не могат да контактукат с момичетата, и обратното. Децата още от малки им се натяква във всяка зарибявка само по един пол, а баланс няма никакъв. Така беше когато и аз бях дете, но не съм му обръщал внимание, за радост общувам с момичета и няма нужда да съдя компаниите за кроасани.

А, това със сигурност е албум, който се събира от момчета, защото е правен за такива. Този, който го е създал не е съобразил много неща. Лесната печалба не винаги е хубаво нещо, защото може да се съчетае и с лошата реклама. Преспокойно можеха да обогатят стандартните картинки, с нещо по – оригинално.

А защо си мисля че тези деца имат по – голям риск когато пораснат, или влезнат в пубертета да не могат да контактуват с такива от другия пол? Просто е, а и е доказано, че когато едно дете общува, в този случай занима само с едно и също, то в това няма да има проблеми, но останалите неща? А, и го забелязвам постоянно. В училище много момчета въобще не говорят с момичета, а когато се наложи подхождат като към момчета, защото от малки не са говорили с такива.

И за да не огранича темата само до това, трябва да кажа и нещо по – различно от моите ,, завидни ‘’ умения по психология. Компютрите също са много голям виновник. Когато аз бях малък още нямаше такива неща, или поне аз не използвах, а и брат ми ме държеше на страна докато навърших 7-8 години. Днешните деца израстват с тях, и още от тригодишни са пред стола, и вече играят и свалят различни игри. Компютрите също оказват огромно влияние, защото децата се учат да обущат с тях и чрез тях, което е далеч по – различно от един истински разговор лице в лице.

И така, в картинките от чипикау и компютрите не виждам нищо лошо, но когато те ( първите ) се съчетаят с женомразство това става лошо и детето няма да знае, че ще му навреди, но подсъзнателно ще се случи точно това. И така, вие знаете ли подобни ,, игри ‘’, които могат да отдалечат двата пола и да направи комуникацията помежду им трудна или направо невъзможна.

15 коментара »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. И да добавя нещо. Това нещо не влияе при всички деца, но се наблюдава често. Току виж след години момчетата започнали да се отнасят към момичетата като с чудовища, а момичетата към момчетата като с кукли барби…

 2. Чудя се как ти е направило впечетление, много си наблюдателен… Браво!

  Много добри размишления

 3. Хубава тема си захванал, но проблемът е много дълбок. Според мен, първоначалният проблем идва от родителското възпитание. Стандартните стереотипи, че момчетата трябва да играят на войници, да се бият и да правят бели, а момичетата да си играят с кукли, да са подредени и грижовни, ни се насаждат още в най-ранните детски години от родителите. Оттам нататък, фирмите-производители на детски играчки или храни само се възползват от тези нагласи и ги експлоатират.

 4. Много добре казано. И аз разсъждавам точно по този начин 🙂

 5. Коментар на статията публикувана в свежо

  ,, Много добра статия!
  Бях попаднала в един форум на спор, дават ли майките на синовете си да гледат филмчета с Барби.
  Е – аз давам! Не, че намирам Барби за самото съвършенство, но хич и не смятам, че е женствено да си играе с куклите на кака си, дори напротив! “

 6. Мога ли и ако „ДА“ как до тази статия от мой сайт?
  Благодаря!

 7. Граф, не те разбрах 🙂

 8. Думите на Майк са много точни – не може да има грешки в комуникацията, ако се подходи правилно към това от родителите. Ако оставят детето да се учи от улицата, не могат после да се сърдят на подобни проблеми. А за комуникацията с противоположният пол си е нужно напътствие, това е задължително 🙂 И за комуникацията, и за секса, и за проблемите помежду им…
  Но пък компютрите няма смисъл да се обвиняват винаги за подобни неща. Погрешната им експлоатация и липса на контрол и напътствия – тези неща са области, в които следва да се работи. Защото бъдещето ще е в компютрите и силата им следва да се впряга за да бъде в полза.

 9. От малки те манипулират хората.Следваш стереотипи ,защото като си малък нямаш собствено мнение.След като пораснеш до тогава ,когато вече ти се мисли за другия пол 🙂 се чудиш как да общуваш с тях.Обаче ако се отличаваш с нещо лошо от другите тези контакти стават сложни ,а ти сега се учиш да общуваш с втория вид 🙂 След като се отчаеш от няколко неуспешни опита се завираш у вас пред компютъра и така ти продължава живота и за напред, ,докато някое гадже не те грабне и не станеш щастлив 🙂 На пред в годините ще има да се бориш за повече внимание и колкото повече ти обръщат такова ,то толкова повече ще си удовлетворен.

 10. За вниманието започна още преди няколко години 😀

 11. Абсолютно съм съгласна с това, че голямата част от вината е в родителите (всъщност, много голяма част). Защо ли? Ами например моя колежка има син, вече на 7 годинки, страхотно хлапе. Всички много го обичаме. Да, играе на компютър, разбира повече от майка си. Да, играе и на момчешки игри. Но всяка свободна минута му е уплътнена – компанията на родителите му, заедно с техните деца, са във всеки един момент или на ски, или на хижа, или обикалят България. А ако нямат възможност не стоят да зяпат фанатично телевизия, а си намират занимания – играят карти, шах, дори ако децата са покрай тях си правят отбори за Не се сърди човече!!!

 12. Е, ама не е точно така! Не може да се прави извод от някви кроасани и едно-две филмчета! Има и такива, в които са включени и двата пола и те не са малко. Тъй като дъщеря ми е малка, ми се налага да гледам всякакви детски бози. Например супер модерните Winx – наскоро им вкараха батковци в сюжета – по един за всяка кака. Корабокрушенци, Руби-та, да не изреждам, във всички има от двата пола. Верно, че за момчета филмите са малко изродски, ама … поне има избор, никой не го слага насила пред ТВ да гледа
  Между другото, ти на колко си годинки, че папкаш чипикау? 🙂

 13. На 15, ама като това се предлага, това ще се яде 😀

 14. Както казва Майк, проблемът е сложен, та чак засукан,
  Доста верни работи казваш, но има един такъв момент също, че до определена възраст междуполовите интереси са доста слаби. Не че няма „забежки“ в „другия лагер“, но момчетата предимно общуват с момчета и момичетата с момичета, съвсем не само в резултат на възпитанието а най-вече поради особености на развитието в съответната възраст.
  И създателите на разни зарибявки за деца много добре са запознати с този факт.
  Виж, по въпроса за темите, около които се въртят всички тези неща и внушенията, които правят може много да се говори.

  Интересът към другия пол от чисто любопитство прераства в истински интерес и привличане през пубертета и съответно това се използва в нещата, предназначени за тийнеджъри – филми, музика и т.н. Даже и в предимно „мъжки“ или „женски“ тийн филми междуполовите отношения не се пропускат.

 15. E, има едни неща-хентай им викат-може пък там да намериш женски индивиди от Бентен:)) А да знаете кви матриали с Уинкс има… Само пуснете в Гугъл Уинкс+Порн и става екшън..
  А лично аз предпочитам да гледам „Барбитата“, пред „Кеновците“ 🙂


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

Блог в WordPress.com.
Entries и коментари feeds.

%d блогъра харесват това: