Защо мъжете не носим чорапогащи?

март 1, 2009 в 7:34 am | Публикувано в Хумор, Uncategorized | 269 коментара
Етикети: , , , , , , ,

https://i0.wp.com/bgman.net/uploads/posts/2009-01/1232624824_15.jpg

Навън наистина е доста студено. Дори на мен ми е хладно, а попринцип тия неща не ги усещам. Снегът е посипал земята, за нещастие вече не прилича на добре обработено елфическо сребрo, а точно обратното на кал от някой тунел на джуджета намиращ се към недрата на Земята. Времето започва да се оправя, но докато бяха големите студове нямаше какво да ни предпази освен топлите дрехи.

На жените им е лесно. Слагат един чорапогащник и забравят за всякакъв студ. При по – старателно избиране може и да изглеждат доста секси и привлекателни, което напрактиха си е две в едно. Да не говорим, че може да съчетаят чорапогащника с още някои може би досадни за обличане нещо, но заслилващи гореспоменатия ефект.

При мъжете положението е доста по – трудно. Ние чорапогащи не носим. И зимата и лятото си ходим с къси чорапи, които нито те топлят кой знае колко, нито са привлекателни за другия пол. Носим ги колкото да си обуем обувките отгоре им. Ние мъжете се правим на ,, мъже ‘’ и уж не усещаме студа, обаче не е точно така. Защото студа си се усеща, а и се усеща по цялото тяло. Като се започне от пръстите на краката и се стигне до главата. Може би проблема е там, че и мисленето ни е някак по – различно. Преди да прочета статията на Бъни не се бях замислял да си сложа чоропогащник, е и сега не бих го направил, но поне ме накара да поразсъждавам. Колкото и да говорят хората, че мъжете са непоклатими същества, които не могат да бъдат смутени от нищо, и да не се притеснят от никакви подигравки и обиди аз няма да го поврявам, това няма никога да стане, освен във филмите. Ако мъж обуе чорапогащник, какво ли ще кажат другите за него. Какво ли ще си помислят приятелите. Дали няма да ги хване малко страх от този човек. Може би хората ще си помислят, че той е решил да си прави хомо дружинка. А и освен, че всички около него ще си помислят по нещо, и той ще се замисли дали не е прекалил. Дали не е трябвало да избере студа пред подигравките. И после мъжете не били раними и чувствителни. Такива са дори повече от жените може би.

Допълнително не познавам човек, който да може да издържи всичките мъки покрай чорапогащите. Като започнем от обуването и стигнем до събуването. Аз примерно обичам по – бързите обороти. Не да се бавя много, за да се екипирам с някакви дрехи, и то такива които биха накарали хората да ти се подиграват. И то само защото е общоприето жените да носят чоропогащи, а не мъжете. Като цяло подигравките са точно заради това. Защото по принцип мъжете не се топлят по този начин. А и всеки мъж би избрал някоя страстна мацка да го топли, пред чорапогащник. Иначе и аз агитирам хората да бъдат уникални, различни, ама то трябва да се уточно към какво да бъде насочено различието. Защото можем да бъдеш уникален и да си душата на купона, ама може да си и уникалния аутсайдeр, който носи чорапогащник и седи в ъгъла, докато другите си друсат телата на масата, под нея, до нея и върху нея.

Мъжете няма да започнат да носят чорапогащи скоро. Е, освен ако не се намери някаква далавера с това нещо. Защото иначе ще ни бъде топло, ама няма да бъдем нито човека, с който искат да си говорят другите, нито гларуса на вечерта, поради някакви странни убежения човешки.

В отговор на статията на едно зайче.

Реклама

269 коментара »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Лошото е че аз нося но понякога 🙂

 2. Ето. Първи коментар от един истински мъж, който не го е срам да си признае! Дали всички не носят, но си мълчат? Мм, може някаква мистерия да има около тази тема 🙂

 3. Хаха, развесели ме!

  И ние искаме страстен мъж да ти топли! Честно казано, като има такъв в леглото, не е проблем да спиш и гола. Даже е задължително! Ама като излезеш на вън в клинча, това с кой си била в леглото те топли само на подсъзнателно ниво… уви… 🙂

 4. Ама естествено, че искате 🙂 То мъжете и жените не са различават много по отношение на това. Иначе да видим дали някой още ще си признае, че носи 🙂

 5. Хаха, а при мен едно момче си призна за бодита! :Р

  Тодор, по какъв повод носиш чорапогащник? 🙂

 6. Ами не знам. Може би повечето хора биха си признали по интернет за такова нещо. Иначе за мъжки бодита не бях чувал. Може да са някакви унисекс или направо дамско, което да го топли 😀

 7. Когато ми стане студено го слагам 🙂

 8. Има мъжки чорапогащи/много по-скъпи от женските!/! И са много практични и удобни. Просто, трябва интелигентност и здрав подход към нещата от живота – по-точно към сдтуда и здравето.

 9. Е, да ама сме свикнали да мислим по по – различен начин… 😦

 10. Не сте открили топлата вода.А балетните/ватени/гащи с дълги крачоли на вашете дядовци. Не сте ли ги виждали-като балетисти от лебедово езеро.
  Аз също имах плетен клин и в големите студове преди години го отстъпих на мъжа си,който е строител,и от цялата работа имаше полза и за него. По-късно пуснаха и клинове за мъже-с цепка,но той каза ,че не са удобни и се върна старите си клинове.

 11. Така е. Абе трябва и аз да пробвам нещо като отново дойдат студовете. Ама не знам, сега така говоря като дойде това време ще видим 🙂

 12. Работата май е такава , че клин или чорапогащи не носим само ние младите , защото ни е срам , и защото търпим. След известно време и ние ще се примирим. Аз съм носил клин като бях 10 годишен и след това не смея 🙂 Баща ми носи постоянно , защото здравето си е здраве .Като го боли кръста и му е студено ще носи.И ако вас Ви боли или настивате често ,или работите работа с гадни атмосферни условия ще носите.Ама сега като не ни боли нищо „перем“ напред и не се замисляме ,какво ще е на другия ден.

 13. Може би и ние ще бъдем принудени да носим клинове. Или по – скоро сами да се принудим да ги носим 🙂

 14. Имам 2 – 3 чифта „наполеонки“, купени преди 30 – 40 години, бял трикотаж. Що да си купувам чорапогащи, те са неудобни да си извадя инструмента, най-вече пред писуара.
  Струва ли си да се пише статия по въпроса?

 15. аз нося на 20 години съм и не виждам нищо лошо няма да мръзна че на някои не му харесва.

 16. Написах я в отговор на статията на Бъни 🙂

  • Aз също ги нося, дойде ли есентa,зимaтa и пролеттa си хлaдно и ми трябвaт чорaпогaщници дa се отоплявaм, не сaмо жените ли имaт прaво дa носят дaмски чорaпогaщници и ние мъжете можем дa ги носим, зимaтa е студенa a мъжките клинове сa гaдни. От 4 години ги нося и никой не ми се е подигрaвaл дaже го нaмирaт зa нормaлно, дaмските чорaпогaщници сa финни меки удобни топли и следвaт извивките нa тялото. Aз съм нa 18 години и все още приятелите ми ме рaзбирaт когaто ми е студено. Aз си признaвaм че ги нося кaто истински мъж и не ми пукa кaкво ще кaжaт другите зa мен, вaжното че кaто дойде студa aз ще нося дaмски чорaпогaщи дa ми е топло и удобно нa крaкaтa.

 17. Това ми изглежда на опит за пробив в продажбата на чорапогащници…Как така само половината човечество ще ни купува производството…?
  Я да стане мода ..та и другата половина да почне да пазарува …
  Щом накараха жените да си купуват самобръсначки (замобръсначка за жени-как звучи само ,а..?) що да не накарат мъжете да си купуват чорапогащници…?Сигурен съм,че следващата стъпка ще е -дамска самобръсначка за мъже-да могат да влизат в чорапогащниците…..

 18. А аз я написах точно мислейки, че е логично мъжете да носят такива! 🙂

 19. Може да е логично, но тези мъже, които не носят много трудно ще се навият на това 🙂

  • аз нося през зимата и през лятото само дамско бельо.през зимата-боди, дамски чорапогащник дълъг до гърдите,клин,че някой път и сутиен,който също топли добре,и това е другата функция на сутиена,а лятото нося бикини.никъде не е написано със закон че това бельо трябва да е непременно дамско,но дори и да е дамско,никъде не е казано че трябва да се носи само от жени!с дамското бельо е доста топло през зимата,а с дантелените,мрежести или прозрачни бикини-хладно през лятото.аз съм строител-знаете духа,вали, жега,дамското бельо е идеалното практично бельо за това.

 20. Ама аз само питам! Аз съм много любопитно коте! 🙂

 21. ооо тая година така сви студа в Германия,и никога не бих си и помислил че ще искарам от гардероба подарените ми от майка ми мъжки чорапогащи,ама и това време дойде и ми спасиха живота!

  ПС:Само един съвет колкото и да е студено ако сте сервитиор в ресторант,не носете чорапогащи от вълна по време на работа!!!!!!!!

 22. Ее, не си ли зайче 🙂

  А трябва да напишем по една статия дали е нормално мъжете да носим сутиени. Нали помпаме, анаболки, протеинки ала бала 😀

 23. Хм, сещам се, че дядо ми едно време (да се разбира преди 10 г.) си беше купил някакви чорапогащи дебели, мъжки (горе бяха подобни на боксерки, които надолу продължаваха като клин и завършваха с чорапи :D), но казваше, че краят им, т.е. чорапите, го дразнели, затова ги режеше и гo правеше като клин. Никога не ме е смущавал факта, че дядо носеше такова нещо. За мене беше по-важно да знам, че това е част от облеклото му, което му топли и после не трябва баба да му виси над главата, когато е болен 😀 Ако питате откъде зная какво е носил дядо под панталона – ами тогава тъкмо се учих да пера (разделно) 😀 и сортирах прането…и естествено разпитвах за това-онова 🙂

 24. Arrowsss, сутиените са вредни! 🙂
  Ходете си без тях!

  • съм си редовно навсякъде в дамски : потник с презрамки , бикини и чорапогащи , макар че съм от мъжки пол , комфортно ми е и тyй то !

   • ga , aMa He

 25. Е, естествено 🙂 Дали някой обаче не е пробвал…( Аз не съм… да не си помисли някой нещо ).

 26. Е, аз пък когато е много студено си нося клин… От какъв зор да мръзна, отделно, че в крайна сметка клина все пак не се вижда, тъй че кой ще разбере, че със с клин (пък и да разбере ме вълнува слабо).

 27. Аз съм виждала мъжки вълнени чорапогащи. Даже един познат който работи в рудник редовно ходи с такива през зимата.

 28. Никога не съм изпитвал нужда, дори в казармата при -25
  Сухи обувки и топли чорапи – да

 29. ние носип чорапогащи само при топло време 🙂

 30. Едно време мъжете носеха дълги клинове 🙂 Имам май даже останал един в гардероба още от баща ми, Бог да го прости. Що така тая мода зачезна в демократичните времена по света и нас – идея си нямам. А иначе, като алтернатива на девойките с чорапогащи и къси полчики, бих предложила секси момък с чорапогащи и къси панталонки.

  Баси, що не съм дизайнер, мале ква яка линия щях да прокарам! 😀

 31. Аз нося наполеонки. Това са чорапогащи без долната част(чорапа) такива памучни бели имаше дядо ми и два чифта пазя още, ама и аз си купих още три, в които има и малко изкуствена тъкан и си ми е много гот. Няма да мръзна. Някои футболисти носят наполеонки (черни) и отгоре къси гащи. Носете и не се косете!

 32. Хаахаххахха, Марфа, това е яко – представям си моя снажен клечо, с тез тънки крачета, ще изглежда като балетист на сцена 😀
  По въпроса – не виждам нищо лошо в това мъжете да носят каквото им е кеф (или ги топли) 😉

 33. Чорапогащи- като малък, клинове- почти никога… преди година или повече (не помня точно)- просто още едни тънки летни дънки под другите по-дебели 😆

 34. Аз пък днес си купих три чифта чорапогащи!
  Ликра са, 100 процента! Много са приятни на допир, ммм, чуднички! 🙂

 35. Учудвам се, че още никой не се е сетил да упомене митичния филм Robin Hood: Men in Tights. Ако има някое творение на кинобизнеса, което завинаги да е отказало мъжете от идеята за чорапогащите, този кинопродукт със сигурност е претендент за първото място в класацията.

 36. Елф: Честити 🙂
  Аспарух: Точно за този филм не се бях сетил, а когато търсих снимка за статията, попаднах на такава от филма, но не сетих, че е точно от него.

 37. Марти, като те познавам, са от sexwell! 😛
  Аспарух, аз се сетих за тоя филм, ама нещо не успях да го вкарам в моята теория, че трябва да носите чорапогащи, защото е практично! Обаче танца от филма кърти! 🙂

 38. Ходи си с някое клинче-има ги за по пет лева.Която те харесва, ще те иска здрав.И най-същественото е невидимо за очите.Кой го е казал?

 39. Антоан дьо Сент-Екзюпери – Честно помогнах си 😀

 40. […] Защо мъжете не носим чорапогащи? Навън наистина е доста студено. Дори на мен ми е хладно, а […] […]

 41. кой ит каза, че не носят? носят си. а и нали гледаш футбол-колко футболисит ритат с чорапогащи.
  все пак става дума аз няакква топал материя,а ен за прозрачни или мрежести секс аксесоари 🙂
  аз лично ен нося, тъй като зимните ми панталони си имат подплата и ен ми ес налага ад ес навличам допълнително. а и предпочитам ад ми е оп-хладно-не трая жеги

 42. Аз също си нося. Имам и бодита които ги обличам и си решавам проблема със студа. удобни са и за спане.

 43. Аз съм на 38 г. и през есента и зимата нося чорапогащи. Правя го не поради някакъв фетишизъм,а защото те са много по-удобни от долните мъжки клинове. Жена ми също ме подкрепя и дори сама ми ги купува. Чорапогащите които предпочитам са с висока плътност 80-150 DEN,черни или графит и викоко съдържание на ликра. Имам и няколко специални мъжки чорапогащника на американската фирма COMFILON,но те освен че са 2-3 пъти по-скъпи от дамските, много не се различават от тях.Така че мъже щом Ви харесва и Ви е удобно,спокойно си носете чорапогащи и хич да не ви пука какво другите мислят за това.

  • Ние, мъжете, сме много ощетени от леката индустрия в това отношение. Почти не се намират подобни артикули на пазара за нас. Като се изключат възприетите вече вълнени клинове, които напоследък са само „унисекс“ и някогашните памучни „наполеонки“- неоткриваеми вече в магазините, друго май няма. Освен вносни “ наполеонки“ с малък процент еластан и голяма цена – около 30-40 лв. За тази цена една жена би могла да си купи около 50 ( петдесет) чорапогащника.
   Представете си сега един „онеправдан“ мъж, който прекарва част от работното си време в офис и друга част ( но неопределено кога) на открита работна площадка. Ако е студено и духа навън, с нормално работно ( т.н. дочено) облекло ще замръзне. Ако предвидливо си е облякъл вълнения клин (с цена около 4-5 лв.), навън ще се чувства добре, но в офиса ще се спарва.
   Със скъпите „наполеонки“ нещата долу-горе ще се уравновесят ( т.е. в офиса ще се спарва по-малко, а навън ще замръзва повече. Те обаче също не решават проблема през есента и пролетта, когато температурите се променят доста в рамките на няколко часа.Освен това за нормалното им ползване са необходими поне три чифта – нали все пак са бельо и трябва да се перат поне през ден. Така че един нормален комплект ( 3 чифта) ще струват 100-120 лв = 140-170 броя дамски ефтини чорапогащи.
   Ако ние, Българите, не сме толкова консервативни, и ние, Българските мъже – толкова комплексирани, спокойно можем да си купим тези т.н. „дамски“ чорапогащи, при това с малка редукция на броя им, да разнообразим плътността им – 20, 40, 60, 100 и т.н. DEN.. Така ще можем, използвайки ги, да подбираме плътността им ( разнообразието е доста голямо) и даже да комбинираме 2 чифта с различна плътност ( например 20+40, или 20+20(за по ефтино)) и да се чувстваме като бели хора през по хладната и студена част от годината. И ще изглеждаме точно така, както и сега!
   От беглия преглед на чуждите сайтове стигам до извода, че повечето модели чисто мъжки чорапогащи на най известните американски и европейски производители по нищо не се различават от предлаганите у нас дамски, особено за по-малко плътните ( освен по цената). Предполагам защото при малките плътности еластичността на материята е по-голяма и не се налага необходимостта от специално разширение отпред, свързано с мъжката анатомия.
   Мисля, че е дошъл момента и предлаганите у нас полиестерни чорапогащи да бъдат приети за „унисекс“, както вече са го направили много хора, включително и в България. Робуването на предразсъдъци е вредно за здравето. И много интересно, от прочетеното стигам до извода, че усещането при ползването им, сигурно заради изключително тънката и нежна материя, било като усещане за „втора” кожа. И защо нашите съпруги или приятелки не са ни „светнали” по този въпрос. Забележете, те без притеснение ползват, „запазените” доскоро като чисто мъжки артикули, панталони, дънки и клинове. Но нека да не забравяме, че през по-голямата част от историята, дългите чорапи са били също предназначени само за мъже – тогава нежната половина на човечеството е ходела с поли до глезена и вероятно къси чорапчета под тях. И само за 100-200 години ( тук може да греша) нещата са се променили и сега „комплексираните” мъже са ощетени. Това е просто наша мъжка грешка. Но поправима, и вероятно след още 50-100 години нашите внуци ще се чудят на тъпотията ни – да има удобна и ефтина стока, която би могла да ни свърши добра работа, и ние да не я използваме поради някакви предразсъдици, и по този начин да си докарваме какви ли не болести. Но нали все пак живеем в 21 век !

 44. повечето ми колеги и приятели носят клинове или чорапогащи през студените месеци аз също не правя изключение в началото се притеснявах от реакцията на другите но тези които до моментаса ме виждали не са шокирани от това
  приемам то като съвсем нормално и не се притеснявам да си купувам тези артикули лично
  предпочитам плътни черни или бежави чорапогащи с фигурки

 45. А аз си мислех, че знам туй-онуй за мъжете…:)

 46. Явно доста мъже носят чорапогащи 🙂

 47. при положение че са удобни

 48. d

 49. През 80-те години доста масово футболисти играеха с чорапогащи.
  Някакви специални са сигурно, но ги носеха.
  После поотмина тая мода, ама както чета коментарите, явно все още се среща.
  А може и да се възвърне. Логично е през зимата да не си по гол крак на терена. А и по-малко боли ако се хързулнеш по тревата.

 50. А защо просто да не ги носим защото ни харесва, ей така, без причина? Добре, че моята дама не е скумрия и лично ми ги купува. Обичам я!

 51. Еми и аз нося, на 17 години съм и стане ли ми студено си слагам. Моят чорапогащник е черен и плътен- много топли през зимата. Хич не ми пука какво мислят другите- в съблекалните в даскало си се събличам и се преобувам с анцуг за игра- съучениците ми не казват нищо, даже някои от тях носят

 52. незнам но от тази зима и аз мисля да нося чорапогащник стане ли по студено

 53. Не носим, щото сме по-умни и обуваме дебели панталони :))

 54. Аз съм мъж на 17 години и си нося в студените дни и не чак токова стъдените чоропогащник. Имам един 40ДЕн и едни 120ДЕн за зимата когато вали и е малко по студено 40ден а зимата с 120ден или с клинче което е ватирано (много топли от личен опит ви го казвам). Сега мисля да си купя и едно дамско боди поради простата причина ,че кръста ми е винаги гол -разгащен и почват бъбреците да ме болят адски много. Вие какво мислите.

 55. Мисля,че няма нищо лошо да си купуваш и носиш, това което ти харесва. Щом жените могат да носят вдичко наше, защо не и ние тяхното 😉

 56. По повод дали е допустимо мъжете да носят чорапогащници, е интересно да се отбележи че фирма ТИМ ООД гр.София, пусна на пазара специална серия мъжки чорапогащи: http://www.timlegwear.com/bg/products/men-tights.htm
  Това показва че в България има търсене на тези продукти, особено за студените зимни дни.

  • скъпи са спрамо дамските им еквиваленти

 57. да и аз разбрах 4е българската фирма тим са пуснали на пазара мъжки 4орапогащи но за жалост още ги ниама навсяде зимно време постоянно съм с 4орапогащник или клин

 58. Момчета спокойно има начин да се сдобиете с мъжки чорапогащници вече и онлайн http://www.dimibike.com/index.php?manufacturers_id=158.,като доставката е напълно дискретна.Аз лично си поръчах един 20 DEN и един 40 DEN,да ги пробвам,че ми омръзна да си купувам дамски чорапогащи.Все още обаче разполагат само с чорапогащи черен и телесен цвят,но като имаме в предвид търсенето много скоро ще започнат да произвеждат и други цветове.

 59. Съвсем случайно попаднах тук, търсейки си вълнени чорапогащници.
  Само искам да поздравя мъжете, които имат достатъчно здрав разум и самочувствие, за да носят чорапогащници. Модата и предрасъдъците няма да ви помогнат, когато се стигне до здравословни проблеми, още по-малко пък разни комплексирани познати и приятели, които биха злорадствали по въпроса.
  Мен лично като жена, въобще не би ме притеснило, нито ще си помисля нещо повече от това, че на човек му е студено и затова ги носи.
  Все пак за доброто на всички, надявам се поне на тази зима да и дойде края, с една хубава топла пролет, та и ние малко да покажем крака в по-тънички чорапогащници:)))

  • Преди много години работех в тайгата в Коми. Бях още съвсем младо хлапе. Нямах и 25 години. Кръвта ми кипеше и от студ не се боях. Бях моторист/режех дървета/, а вилкаджия ми беше бай Георги. Мъж на 45 години. Та веднъж когато той си оправяше гащите забелязах, че е с вълнен клин. Викам му : – Абе, бат Гошо това не е ли женски чорапогащник ? Защото тогава така се продаваха, макар че си бяха вълнени клинове без чорапи. – Та бай Георги ми каза : – Женски, неженски ама ми топлят на краката и гъза. Ако трябва и сутиен ще си сложа стига да ми кажат, че ще ми е по-топличко с него. Минаха много години от тогава и аз отдавна надминах възрастта на бай Георги. Преди няколко години в една студена зима булката ми каза : – Що не вземеш да ми обуеш вълнения клин, че да не мръзнеш ? Та тогава се сетих за бай Георги и си казах : “ Брей как се менят времената“ Та съгласих се и с булката и съм и хиляда пъти благодарен, че ми даде този акъл. Само заради глупавите предразсъдъци,за да не ме сметнат за педераст не бях слагал такова нещо. А клинът си ме топлеше . Вечерта и дадох пари на булката и и казах да ми вземе 3 чифта, че да не ги мешаме. Ама тя взела че ми купила клин и с чорапна част. Сиреч чорапогащник. Щях да и правя забележка, ама рекох да ги пробвам, а ако не са нещо у ред тогава да я кастря.На другия ден констатирах, че и чорапогащниците си топлят също като вълнения клин. Когато се постопли и казвам на булката : Абе жена, аз тъй и тъй нося чорапогащници ами ми дай да пробвам нещо по-тънко, че определено не е вече време за вълнени клинове. На майтап ми вика : – Май утре ще ти купувам чорапогащници ? Ами какво да кажа. Майтапа излезе истина. Даже им научих и den-овете. Колкото е по-голям den-a, толкова са по-дебели чорапогащниците. Затова е хубаво да не се вслушваме в хорското мнение/че някой можел да ни помисли за педераси/, ами да се вслушваме в гласа на разума. Никой не заплюва материята/тази ще е за мъже, а тази за жени/, а какво изделие ще излезе няма значение. МОдите се менят

 60. Евала, Лор! Де всички да бяха като теб! Добре, че моята половинка е абсолютно на твоето мнение и ми ги пазарува, че мен все още ме е срам, колкото и да е тъпо това…

 61. Да купих си чоропогащници клинове та даже и боди. Ама цяла зима ми е топло. Никакъв студ н еме лови. Даже преди няколко дни си зех едни 7/8 чорапи за над коляното и едни до коляното перфекни са. Говорех с едни приятели по тази тема и те ми казаха че и те носят . Целия ми клас носи такива. Имаме едно момиче в класа и даже тя ни ги купува като имаме физкултура се сабличаме зимата в стаята ,че саблекалнията е фризер по това време и за мое учудване всички бяхме с чорапи 7/8ми , чоропогащи, клинове та даже и с боди в моя случай. Аз си викам ех не сам единствен мислех си че сам обърнал резбата – ама не.
  Просто искам да ви кажа мъже не се притеснявайте да ги носите.

  • Аз ги обожавам, нося ги, но се притеснявам адски много и се крия. Защо жените могат да носят всичко, а ние не. Това е доста дискриминиращо…

 62. Merrow не се притеснявай няма смисал. Казвам ти го от опит – преди много се притеснявах от майкамми и бещами че ще разберата че нося такива неща и че щше ме помислят за некое педалче. Един ден си викам майната му казах на родители те си че харесвам чорапшогащи 7/8 чорапи и клинове и че с тях ми е топло и просто се сагласиха в смисал не са ми викали нещо че сам обарнал резбата . Ако минаваш през стачна гара в София знаеш колко е студено зимата , е не само зимата. Така че носи си ги и просто да не ти пука.

 63. Merrow ако не е тайна на колко годи ни си.

  • На 32, защо 🙂

 64. Не мога, умирам от срам. Е, все пак имам напредък, защото нося чорапи 30 ден, но те са си мъжки, нищо че са досущ като женските. Нося ги от около четири години, но все още адски се притеснявам и то не заради нещо друго, а защото знам какво е мнението и отношението на „истинските мъже“ на България…

  П.С.
  Ето за тези става въпрос:
  http://magdalena-bg.com/man.php

  Не са лоши, може и вие да си вземете. Е, не са толкова хубави като дамските, но пак е нещо…

 65. Просто не ми е ясно защо се притесняваш.
  Аз сам на 17 и съученичката ми купува чоропогащниците даже купува на целия клас.

 66. Не мислиш ли че е малко странно отива си тя в магазина и казва искам 30 чоропогащника от 40 ДЕН. После ги носи в даскало – да тя е момиче не и пука ама учители са ги виждали как ни ги дава , просто никой няма право нищо да каже – нмо даже и да каже да не ти пука – а като превартиш правиш касапница и вече никой няма да ти каже нищо.

  • Да, наистина, но то е и до човек… Ако имаше поне още един-двама, само да не бях сам, може би щях да се престраша. Но тук, при нас всички са „големи и истински мъже“. Дори се подиграват на някого, ако си обезкосми гърдите, какво остава за краката. Още повече, че работя в охранителна фирма и там е немислимо. Там са още по „големи“ мъже.

 67. Малко по-горе отговорих:

  „притеснявам и то не заради нещо друго, а защото знам какво е мнението и отношението на „истинските мъже“ на България…“

  И приятелката ми така вика да не се притеснявам, но освен от нея, от всички други се притеснявам. Излиза, че никак не сме малко, но всеки си трае. Аз бих искал да направя нещо, но ме е срам. Само обърнете внимание в някоя статия за мъжки чорапогащници какви са реакциите. Веднага „истинските“ мъже се обаждат и се почва: я ги мани тия гейбета, педали, само да ми паднете, главите ще ви счупя, гадни травестити и пр. А аз не съм никакъв, просто ми харесва! Една жена като обуе панталон става ли някаква или си е същата? Толкова е просто…

 68. аз сьщо нося дамски 4орапогащи зимата.наи добре е да се сь4етаят с костум поради невьзможността да се обуе под него дебел клин или анцук. дори когато ходя да ти4ам в парка си обувам 4орапогащник с кьси панталонки много по леко се 4увствам отколкото с анцъг. приятелката ми не вьзразява даже тя ми ги купува понякога, не виждам нищо нередно в това мьже да носят 4орапогащи. в средновековието това си е било 4исто мьжка дреха а това 4е жените после са си присвоили носенето на 4орапогащници си е ицяло проблем на мьжете

 69. Сега сам намислил да си купя един 20ДЕН за по студените дни ,които вече са рядкост но да сам си подготвен.Merrow как си братле – преодоля ли страхА.

 70. А, ти пък… Аз цял живот не мога. Много бързаш :))

 71. Merrow брат ако се притесняваш да носиш женски чорапогащи земи си от тези – http://www.timlegwear.com/bg/products/men-tights.htm
  въпреки че са еднакви със женските и са с минимум 10лева по скъпи.

 72. Е, аз тези ги знам, ама това не помага в очите на „истинските мъже“, нали се сещаш. Това ще е само оправдание в техните очи. Ето видиш ли, гадният педал си намери начин да се измъкне, но ние го знаем него колко е доУен. За сега ще си ги нося под дънките и пред приятелката вкъщи, пък по-натам нищо не се знае…

 73. Надявам се от другата година да запо4нат да ги продават вьв вси4ки магазини за белио,или да направят специални магазини за мьжко белио и 4орапогащи.

 74. Скоро си купих дамски чорапогащи „Pompea“ 20 DEN, направо страхотни за пролетта.Момчета потърсете ги и си купете.

 75. Ооо, Pompea са №1. Изключително меки и удобни, дам…

 76. Но дали има 7 или по голяма големина от тези на Pompea ,че аз едвам си намирам такива големини дори и некви обикнивенни.

 77. Седма големина о_О ? Аз съм 1.82 и четворките са ми тамън…

 78. Merrow аз съм 1.92 92кг. 7та големина ми е малка такаче трябва да търся седма ама искам да си купя сега един по хубав чоропогащник ,че тези от 2лв. ми писнаха.

 79. Ето един интересен сайт откъдето могат да се поръчват он-лайн най-различни чорапогащници,включително и мъжки:www.uktights.com

  • Как се поръчват и на каква цена идват в България,с коя куриерска фирма,стрували си?

 80. Аз съм си поръчвал чорапогащи от известната марка „ARISTOC“. Заплащането е чрез кредитна карта, а доставката чрез кралската английска поща на посочен адрес. Доставката е 4-5 дни след заплащането. Вярно че излиза доста скъпо, но когато търсиш нещо качествено и дълготрайно, което иначе трудно се намира в България, мисля че си заслужава.

 81. карам мотор от 7-8 години и през по студените дни като карам чорапогащите ме спасяват даже си обувам по 2-3

 82. Ето един интересен боди чорапогащник специално предназначен за мъже:http://www.comfilon.com/catalogbodystockings.asp

 83. Този бодичорпогащник ще е супет май.

 84. Merrow приятел престраши ли се. Да ви кажа приятели че вече падна цената на мъжките чоропогащници http://bg.spiralfashion.com/mujki-drehi-online/mujko-belio-onlain/chorapogasti-za-muje-grupa.htm

 85. Няма как да се престраша, докато тъпите предразсъдъци не паднат. А как ми се иска само…

  • Приятелю Merrow,аз също се притеснявам от хората и най-вече от жена ми.Аз нося чорапогащи само на работа и навсякъде другаде,но не и вкъщи.Искам да и кажа но ме е страх,че няма да ме разбере и да проваля всичко помежду ни.Вчера и казах ,че ми е студено на краката и и подметнах,да вземе да ми купи някой клин,но изрично и казах да е по тъничък,че аз съм едър човек да не ме прави още по едър,като се надявам да не може да открие такъв тънък клин и ми купи някакъв чорапогащник.

   • Аз пък единствено от нея не се притеснявам. Тя няма абсолютно никакъв проблем с това, дори ми ги купува и ми прави комплименти колко добре ми стоят. Защо всички не са като нея…

 86. Недей така бе друже. Нали ти казах не трябва да ти пука от тези кретени който мислят че да носиш чоропогащници или бодитае гейско , просто трябва малко да ти падне пердето.

  • Ето още един интернет магазин от, който може да купувате мъжки чорапогащи имат в наличност различни размери и цветове
   http://www.proton-bg.com/Products.aspx?Category_ID=5&SubCategory_ID=503

   Правят и отстъпки при поръчка и са дискретни. Макар, че няма нищо ненормално да си купиш такъв вид стока

 87. Аз нося чорапогащи от години…вече сигурно са станали 15, сега съм на 34. В началото ми беше много притеснително и се криех, после постепенно спря да ми пука. Обезкосмявам си краката, защото първо е по-естетическо, а и ми стои ужасно грозно-чорапогащник върху космати крака. Нося 20 ден, максимум 40 когато е много студено. През лятото пък нося само дамски чорапи. Кой е казал, че са дамски и че не можем да ги носим, не знам, но на мен отдавна не ми пука!

 88. Евала, Викторе!!!

 89. ХАйде още един кам партията.Само така. merrow преодопля ли го.

 90. Не, разбира се, но се радвам на всеки, който е успял 🙂

 91. Да добавя, че за мен чорапогащите са уникално изделие, супер удобно и е безсмислено, заради някакви предразсъдъци, да се лишаваме от тях. Нося само чорапогащи с ликра, защото са удобни и стоят плътно по краката, а и не мога да си представя, още от ранна есен, да съм без чорапогащник. Даже вкъщи си ходя с чорапогащник и къси панталони-1000 пъти по удобно е. Радвам се, че има толкова хора, които осъзнават, че е супер тъпо да робуваш на тъпи догми. Една дреха ме променя, щом я нося-така ли??? Много тъпо! И пола да сложа, ако разбира се ми стои добре, пак съм си аз и с нищо не се променям-всичко е в главата. На жените не им пука, защо на нас ни пука, не знам. Пред козметичката ми, при която ходя за кола-маска, първия път когато се събух, а под дънките бях естествено с чорапогащник, се бях подготвил за някакъв коментар или подмятане, а тя ме изкефи с пълното си безразличие-за нея си беше толкова нормално, че съм с чорапогащник, колкото нормално, че съм с дънки и пуловер. Радвам се, че има такива хора и се радвам, че стават все повече!

  • Малко са такива хора, обаче…

 92. Браво Викторе браво само така брато MerroW трябва да вземеш пример бе човек.

 93. Момчета вън времето захладнява идва нашето време,трябва да си търсим чорапогащи и чорапи.Та да ви питам има ли нови модели мъжки чорапогащи или да си търся отново дамски.Имам само един чифт чорапи за сега,даже днес ми стана студено и ги обух а за после трябва да се търси нещо.Моля предложете ми.

 94. Pasito, да ти кажа честно, не виждам смисъл да си купуваш мъжки-много по-скъп чорапогащник, абсолютно същия като дамския-нали не мислиш, че като ги правят на една и съща машина имат някаква разлика. Гледам, че българската фирма ТИМ са пуснали мъжки – 20 ден. за 10 лв. Е, аз за 10 лв. ще си купя 4 по 2.50 лв., с ликра, че са ми по-удобни. Когато се изравнят цените, тогава ще си купувам „мъжки“. И пак съм убеден, че само опаковката е различна.

  • Да ама ми е много трудно да си намирам дамски чорапогащи(аз съм голям човек),а даже по големите магазини само до предпоследния номер,последния винаги липсва,само ми остава онлайн.А тези мъжките чорапогащи сигурно имат XXL.Ще я мислим тази работа.

   • Виж, за това не се сетих. Аз гледам по себе си-175см. съм и 75 кг. Стават ми 4 и 5-ца, даже петицата понякога, зависи от марката ми е голяма. Аз поне за себе си не мисля някога да си купувам мъжки чорапогащник-много си ми е добре с дамските(доколкото ги смятам за такива).

 95. Момчета времето застудява дайте предложения за чорапогащи подходящи за зимните месеци.Имам само тънки 15-20 DEN,а искам да си купя чорапогащи 40-60 DEN с повечко ликра.Чакам предложения.

 96. Има едни на помпея 50 den от микрофибър. Страхотно мекички и много удобни. Всеки ден се нервя, че нямам право да нося нещо такова без да се крия. Страхотни са…

 97. merrow още ли бе приятел. Е излагаш се. И аз си търся един нов чоропогащник че тоя моя е 40ден за 2 кинта и направо измръзвам с него.
  Искам един такъв с микрофибър но няма такива размери кат замене 190височина на 90кг. Ако някой мойе д ами помогне да си реаша проблема ше го черпя една бира. Merrow брат давай смело.

 98. Ми, вземай от тези на TIM. Там си има мъжки размери и има и дебели. Но не знам дали са толкова мекички и хубави като на помпея 😛

 99. А не тея на помпеа са си перфектни и ше търся такива ама поне 5ти ако не 6ти размер да кажеме 60ден .

 100. Микрофибрените са доста разтегливи. На мен четворка ми е голям, въпреки че съм 1.82. Другия път ще си взема тройка. Вземи си четворка, мисля, че ще ти стане 🙂 .

 101. Metavas, поръчай си от сайта http://www.uktights.com модела на ARISTOC –
  -Liquid Shine Opaque Tights 80DEN, size Medium/LARGE
  Цената е 22 английски паунда със доставката, но със сигурност ще ти стане и ще останеш много доволен от качеството и удобството.

 102. Meatavas,друг модел който е подходящ за тебе е:
  Gipsy 80 Denier Warm Winter Tights size XL.
  И да не забравиш да черпиш една бира, както си писал във поста си по-горе.Tightslover

 103. http://pompea.market.bg/stock.phtml?sid=2646&cid=192&step=1 ето тези мисля че ще ми свършат работа но никаде не видях размери

  • Тук може ли да се пазари онлайн?

 104. Тези не ги знам колко са разтегливи, но за петдесетката съм сигурен, че четворка ще ти свърши работа. Не съм виждал петица, но можеш да попиташ.

 105. Metavas,наскоро си закупих чорапогащи Pompea Microfibra 100DEN.
  Суперудобни,меки и еластични са.На мен 3 големина ми стоят перфектно(висок съм 1м75см).Жалко че времето не е толкова студено.Иначе бих ги носил постоянно под панталона.Гледам на опаковката, че има и размер XL,който според мен е подходящ за теб. Горещо ти ги препоръчвам,ако разбира се харесваш суперплътните чорапогащници.

 106. Tightslover от къде си купи чоропогашника че аз на помпеа не кога да намеря магазин .Знам само един ама не ми се ходи до него.
  Дали ще има възможност да снимаш кутийката и да дадеш един линк кам нея
  да я видя как изглежда и там номерацията.

  • Metavas,чорапогащника Pompea Microfibra 100DEN си го купих от специализиран магазин за бельо.Между другото аз живея в малък град във провинцията.Ако си от столицата,мисля че в коийто и голям магазин да отидеш в който се продава и бельо ще го намериш. Един от магазините е например този на Seven seconds.
   Eто и един линк, където можеш да видиш размерната таблица на точно този тип чорапогащи:http://www.centrkolgotok.ru/Pompea_Microfibra.html

 107. Много плътни чорапогащи носите. 100 ден!!! Аз даже не знаех, че има такива. На мен най-плътните са ми 40 ден., а обикновено си нося 20 ден. Купувам си Glamour от карфур-на много читави цени са, понякога са и на промоция по 3 лв. уникални са според мен. Вкъщи си ходя без чорап и чехли, на босо по чорапогащника,а и навън обувките си ги обувам направо на чорапогащника и ми е много добре-не ми изстиват краката.

  • Защо бе Викторе аз си купих чорапогащи 50 ден,които за това време са идеални,а иначе и аз обожавам чорапогащи от 20 до 40 ден,като ги обуя забравям,че съм обут в това прекрасно изделие.

 108. Поздравявам всички,които възприемат чорапогащите като унисекс облекло и не робуват на глупавите представи , че една дреха може да определя сексу
  алността на човек.Аз нося чорапогащи от 2 години , но доста отпреди съм се чудел защо ние мъжете сме лишени от възможността да ги ползваме и тря
  бва да избираме между така наречените „мъжки“ алтернативи.Първоначално си купих няколко чифта от COMFILON и останах много удовлетворен от каче-
  ството , но за съжаление цените им не са по джоба на обикновенния бълга-
  рин.Приветствам пускането на мъжката линия от ТИМ Борово , но и техните
  изделия са доста по-скъпи от някои дамски аналози.В този смисъл предлагането на унисекс модели от повече български производители би направило както по приемливо , така и по достъпно купуването им от по широк кръг хора. Ще се радвам когато обществото възприеме като нормално мъжко облекло както чорапогащника така и тънките чорапи от полиамид за през топлите месеци . Така , че мъже носете ги и не забравяйте-те са ни принадлежали назад във времето и пак трябва да влязат в нашия гардероб.

 109. Малеее, ние никак не сме били малко…

 110. http://www.olaf benz.com – online – search- body този сайт предлага мъжки бодита

 111. браво момчета аз от скоро започнах да нося чорапогащници даже стана по предложение на жена ми, и съм много доволен наистина е по топло а и леко се възбуждам. Успех на всички дето се притесняват все още за мен нещата са нормални

 112. Радвам се, че все повече мъже започват да носят чорапогащници. Момче на 19 съм и в къщи ходя само с чорапогащник целогодишно, отгоре слагам само тениска. Изключително удобно е. Пижама също нямам- зимата спя с по- дебел чорапогащик 100ден, а лятото с тънки- 20 ден. Харесвам удобството, което ми дават, а чувството да спиш в чорапогащник е направо невероятно! Приятелят ми няма нищо против- той самият започна да носи покрай мен 🙂 Проблем имам единствено с търсенето- имах мъжки чорапогащник, но той се скъса, сега за зимата съм само с клинче, а другите ми чорапогащници са женски. Трябва да започнат да предлагат и в магазините на големите вериги, като Billa чорапогащи за мъже! Не знаят каква печалба ще имат! 😀

 113. все още не съм намерил мъжки чорапогащи и тази зима се обзаведах с дамски
  попаднах на едни по скоро тинейджърски с цветя и мрежа на ограничитела но са плътни топли и много удобни

 114. Вчера си закупих чоропогашник на Помпеа Микрофибър 100ден и найстина мога да кажа че е невероятен. Страшно топли много е мек , хора купете си такъв няма да съжалявате.

  • Петдесетката е по-добра 🙂

 115. Много се радвам,че имам много съмишленици,защото аз обожавам да нося чорапогащи.Най вече си купувам финни дамски чорапогащи 15,20 до 40 ДЕН и силиконови чорапи 15 ДЕН.Искам да дойде ден когато ще можем и ние мъжете да си носим чорапогащите без някой да го смята за ненормално и гейско защото аз съм мъж с напълно хетеро ориентация.Много се кефя когато отида в някой друг град,обут в чорапогащник телесен цвят,панталон и сандали без други чорапи и си вървя по улиците като забелязвам,че някой хора ме заглеждат,но не ми пука дали са забелязали с какво съм обут.Затова много ми се иска това чорапогащите да станат част също и от мъжкия гардероб.

 116. да и аз смятам че чорапогащите трябва да станат част от мьжкия гардероб и да започнат всички фирми за дамски чорапогащи да произвеждат и мьжки

 117. Мина доста време откакто никой от феновете на чорапогащите не е написал
  и ред по темата. Та затова реших аз да споделя някои неща. Оказва се,
  че немалко китайски чорапи от полиамид и ликра , клинове както и бодичора-
  погащи се предлагат като унисекс облекла от производителите. Разбира се го
  ворим за изчистени класически изделия в традиционните цветове черно и бе-
  жово с плътност 15 до 20 DEN. За съжаление на българския пазар все още не
  може да бъде намерено нищо такова. По повод информации, че фирма ТИМ
  ще предложи на пазара и други артикули освен мъжката серия чорапогащи от
  правих запитване към тях дали това лято предстои пускането на къси или 3/4
  чорапи. Но засега отговарят отрицателно . Пробвах мъжките модели на чора-
  пи на българските производители „АЗЕРА“ и „МАГДАЛЕНА“ , но те са по-плъ-
  тни (40 DEN ) и с ниско съдържание на ликра- 5% , което на мен не ми харе-
  са особенно. Така,търсейки какво да нося през този сезон попаднах на много
  добри и като качество и като цена варианти в магазин от веригата „ЛИПНЕН-
  СКИ“. Чорапите са произведени по тяхна поръчка и са в оригинална опаковка
  по 2 чифта със съдържание на еластан 15%. Късите са на цена 0.90 лв, а 3/4
  са по 1.00 лв за кутия. Плътността им е 20 DEN и могат да се избират черни
  или бежови като усилването на материала в областта на пръстите е малко и
  това ги прави слабо видими във вариант бежово. Естествено предлагат се
  като дамски , но не се различават особенно от някои китайски модели уни-
  секс за които споменах по-горе.Така,че препоръчвам ги горещо на всички ко-
  ито ходят лятото с такива чорапи.

 118. Аз нося такива на Магдалена и не са чак толкова лоши. Е, по често си нося обикновени двадесетки, но ликра не мога да се престраша да обуя. Не че не ме кефи, ама…

  • Привет Merrow ! По повод чорапите с ликра за които писах да ти кажа,
   че не са много лъскави така,че не се набиват на очи много повече от
   обикновенните двадесетки както пишеш ти. А като говорим за обикно-
   венни чорапи в “ ЛИПНЕНСКИ “ предлагат и такива с 5% ликра, широк
   ластик и също са добри. Цената на кутия с 2 чифта е 0,60 лв. Ти на коя фирма двадесетки купуваш?

   • На Саламандра, но се намират трудно 🙂

 119. Абе с една дума чоропогащниците са върха . За тази зима сам си купил няколко 50ки на Пoмпеа.
  merrow до каде стигна почнали и ти да носиш или си още в къщи само.

  • Е, не само вкъщи, но определено само под дънки…

 120. чорапогащниците са унисекс атрибути и могат да се носят както от жени така и от мъже

 121. „Arrowsss, сутиените са вредни!
  Ходете си без тях“ :аз съм момче ,Ho B слънчева светлина или лунHа светлина a3->разходка по улиците в дамcku чорапогащник , обувки, блуза, сутиен тоалетна хартия в чашKuTe, обеци, пола, аз не съм гей, не съм вътре c нужда от сексуални действия с нищо, аз да тече от секс за действие, защото разбирам, летят думи „ucyc е любов“, искам промяна хирургия пола си и след това ще ходим в дамcku неща, с мълчaHue в съзнанието ми, бъдете щастливи:)

 122. Е,отдавна следя форума и дойде времето и аз да се включа.Аз си нося чорапогащи и клинове постоянно,първо че ми е топло зимата,второ че ми е приятно,нормален хетеросексуален мъж съм,имам семейство и дете.Жена ми като научи за тази моя страст първо ме определи като гей и беше против това,но после като видя че нещата опират до това че ги нося за да ми е топло и защото просто си ми харесва,пак и се просвети малко по темата от интернет омекна и даже сега тя ми купува чорапогащите-когато си купува и за нея.Считам че мъж в клин е толкова нормално колкото и жена в същия,ходя си в квартала,в къщи и спортувам в клинче,иначе под дънките си ходя с чорапогащи и не ме е срам,не го крия и не ми пука,готино ми е и това е.Считам че ние мъжете имаме право да носим тези уникално удобни дрехи също,като веднага правя разликата с онази дивотия наречена травестизъм,не че го отричам-но ми е чуждо.Дайте малко да съживим темата във форума,писна ми от това консервативно отношение на хората,това са просто удобни и практични дрехи,защо да не се възползваме в нормални граници от тях и мъжете !

  • Ама аз така и не успях да разбера защо веднага това се свързва с гей? Какво общо има това със сексуалната ориентация? Обувките с висок ток са били първо измислени за мъже. Носели са ги благородниците, за да могат да се качват по-лесно на конете си. Прашките са измислени още в дълбока древност от египтяните и са били измислени само и изключително като мъжко облекло. Жартиерите също първо са били мъжки аксесоар. Чорапогащникът също. Е, питам аз, след като жените са ги взели всичките тези неща, гей ли са или какво? Не са, нали? Тогава каква е връзката? Защо всички го свързват с това 😦

   Иначе и аз нямам абсолютно никакъв проблем с приятелката ми на тази тема. Но с нея нямам проблеми с нищо. Тя просто е уникална. Ни за чорапогащници, ни за анален секс, ни за дълбоко гърло, за нищо. Да, но такива като нея едно на милион. Ами, ако се разделим какво правим? Тъпа работа…

   • Най интересното е че жена ми е споделила с майка си за това че аз си купувам и нося чорапогащи,че ходя на кола маска и тя е е казала че щом ми е добре така ОК,пак и мъжът и (дядото) също носел зимата чорапогащи,ама така сме възпитани чорапогащите са за жени,мъжете които ги носят са гейове,нося ги,но имам вътршната нагласа че е нередно,пак и да си призная рядко съм виждал мъж по клинче в квартала – освен ако не спортува де.За мен това е удобна и практична дреха,доставя ми удоволствие да я нося и с това се изчерпва всичко,а нагласата на масата от хора не знам как ще се промени 🙂

 123. Май няма да се промени…

  • Да бе да,пич аз май съм по голям оптимист от теб. Днес се разходих само по черно клинче и яке в квартала,честно да ти каза малко се притеснявах в началото,видяха ме адски много хора-не видях дори един дето да ме погледне по-особено,все едно бях с дънки,направо се кефя 🙂

   • на витошка по клинче не бях излизал

   • Това е супер яко. Аз не бих се осмелил.

 124. Здравейте на всички участници във форума . И аз съм на мнение , че темата трябва да бъде съживена . Студено е , време е за чорапогащи . Нека всеки да споделя какви марки предпочита , с какво ги носи , какви плътности харесва , как популяризира идеята сред приятели колеги и др. Аз лично все още си нося 20 DEN защото си ги предпочитам пък и тези чорапогащи съчетани с по-плътен панталон топлят достатъчно добре . Е , с уговорката , че върху тях обувам къси дебели чорапи . По- евтини са от по- плътните разновидности и така носени ( с допълнителен чорап ) имат немалък живот . Харесвам и си купувам чорапогащи с марка PERLA които са с 18 % ликра , меки и удобни са и стоят добре – не се смъкват . Продават ги в микромагазини Липненски на цена 1.50 лева . За тези пари са просто супер . Успях да вляза във връзка с производителя им и на въпроса ми ще предложат ли нещо специално и за нас мъжете ми отговориха , че от следващия студен сезон смятат да пускат и изделия за мъже . Това е радостно , защото не всеки успява да преодолее психологическата бариера в себе си и да се изправи да купи чорапогащник на който пише , че е дамски . Въпреки , че честно казано не намирам кой знае каква разлика между мъжки изделия които съм купувал и някои техни така наречени дамски аналози . Даже дадох идея на производителя на тези чорапогащи PERLA да пусне някакъв модел унисекс защото по моему това би бил удачен вариант идеята да влезе по – лесно в съзнанието на българина ( и на българката разбира се ) . Не пропускам възможност покрай разговори за студеното време да споделям , че се произвеждат и предлагат чорапогащи за мъже и че те все повече се търсят . Както и , че носенето им е много удобно и приятно .

 125. Привет и от мен на всички участници във форума по тази тема. За мен носенето на чорапогащници е всекидневен фетиш, без който май вече не мога. Все работен ден под панталоните нося поне два чифта един върху друг – така хем е топло, хем усещането по краката е по-интензивно 🙂 В момента, когато съм без вече се чувствам некомфортно и само мисля кога и къде мога да си сложа, как да ги комбинирам с останалото ми бельо и дрехи.

  Към момента не съм се показвал по чорапогащник, но отскоро карам колата си без панталон. Усещането е невероятно, ще го пробвам скоро и през деня, не само вечер…

  Иска ми се да си намеря и така наречения bodystocking, но досега не е ми е попадал. Сигурно е страхотно чувството да си целия в ликра 🙂

  Колкото до любимите ми марки, харесвам по-плътните модели на San Pelegrino и Golden Lady. За съжаление са доста скъпи.

  Отскоро започнах и блог за приключенията ми, ако искате погледнете го на
  http://nikoletasis.blogspot.com/

  Поздрави
  Niki

  • Блога ти много ми хареса :)))

   • Радвам се, Вики, ще ми станеш ли почитателка? Имаш ли подобни изживявания?

   • Със сигурност, а подобни изживявания имам-скайп: Viki Steff

   • Вики, нямам скайп, можеш ли по и-мейла да ми пишеш, моля те?

   • Моя е-мейл е viki_steff@abv.bg Пиши ми там, за да имам и твоя.

  • Здравей, заповядай на новата фейсбук страница за мъжки чорапогащници : https://www.facebook.com/274988446173343/ 🙂

 126. Отдавна нося чорапогагащи. И зимно време се чувствам страшно комфортно с тях, няма студ, изпитваш страшно приятно усещане по тялото. До скоро носех дамски, а даже и сега тъй като мъжките трудно се намират, а са и по-скъпи (необяснимо по какви причини). Бих казал, че всичко е предразсъдъци, аз съм твърдо за чорапогащите изключително удобно и практично облекло.

  • Да, факт е, че удоволствието е несравнимо. Няма нищо по-хубаво от това да го усещаш по краката си. Меко, гладко, приятно, страхотно. А също така и топли, но аз си признавам, че не ги нося заради това 🙂

   • Merrow и аз ги харесвам не основно заради това, просто е удоволствие да са по теб и да галят тялото ти.

   • Да, именно 🙂

 127. Е в този студ има ли още хора да мислят, че носенето на чорапогащи не е за мъже? Няма по-добро нещо от тях, аз лично си ги нося нон стоп, само, че нещо се поразочаровах от мъжките по-комфортно ми е в дамски с ликра. Даже им написах на сайта да обърнат малко по-голямо внимание на производството си за мъже. А сега чао и си носете чорапогащите без да се притеснявате. Успешен ден на всички мъже в чорапогащи!

  • Здравей Ross ! На чий сайт написа да обърнат внимание на производството за мъже ? На някой български производител или на чужда фирма . Защото за мене най – добре ще бъде родните фирми да подадат ръка на този разрастващ се пазар . И да предложат на нас мъжете нещо добро , но и на разумна цена . Защото колкото и да го пазиш , това е едно деликатно изделие и съответно няма много дълъг живот . А ако си дал маса пари за него ще те боли естествено .Успех на всички за преодоляване на бариерите пред носенето на чорапогащи от нас мъжете .

   • Написах им коментар на сайта на Tim Legwear. Казах им да разнообразят малко производството и да ги направят на по-нормални цени . Защо трябва да са толкова по-скъпи от дамските? Луксозни дамски модели са на цени като тези мъжки обикновени чорапогащи. Кройката им е удобна, но на мен ми е по-комфортно с чорапогащи с ликра и ако нещо не се промени на пазара ще продължа да си нося дамски такива. Защо да давам по-вече пари за нещо затова, че само името му е мъжки. А има дамски модели в които се чувствам като във втора кожа. Но надявам се тази дискриминация да приключи. Та с две думи имам и мъжки чорапогащи, но ще продължа да си нося и дамските. Считам, че това е унисекс облекло, а не точно определено за един пол. А от българските мъжки чорапогащи честно казано съм малко разочарован от изработката им. Очаквах по-вече. Е айде успешен ден. И си носете чорапогащите без да ви пука. Аз тъкмо си ги обувам. Чао! Моят e-mail e ross6405@abv.bg, ако желаете пишете ми по темата.

 128. Отдавана не съм писал тук . За мен чоропогащите са начин на живот и необходимост. Вместо да мръзна един чоропогащник 100ден + 7/8 чорапи над коляното + боди и студ не ме лови.
  Просто допира на чоропогащника е невероятно няма такова изживяване ..даже бившата ми приятелка ме караше да си слагам и пред нея да ходя така . Бяхме сами една седмица в нас и двамата си се разхождахме само по чоропогащници и беше невероятноооо ..

  Искам да ви попитам дали си бръснете краката преди да сложите чоропогащник . Питам защото като нося по дълго време започват колкото и да е странно , започват да ме болят космите на краката просто чоропогащника ме скубе така да кажа .

  • Естествено, че се бръсна. Поне от 15 години го правя. Чорапогащник на небръснат крак е меко казано грозна гледка 🙂

  • купи си по фини и нежни с ликра и няма да имаш проблеми, а ще изпиташ удоволствие

 129. Проблема е че аз съм 1,92 и съм 95 кила и много трудно се намират за мен чоропогащници който ми стават.

 130. Е от сутринта не съм писал тук, но съм длъже да споделя, че и днес в чорапогащник без боксерки, без слипове, без боди а ей така само с дънки върху чорапогащника деня ми бе чудесен. Носете чорапогащниц бе хора и ще разберете какво сте изгубили от това, че до сега не сте носили. И още веднъж ви казвам, че на българския пазар дамските са по готини от мъжките, ама аз лично не мога да кажа защо мъжките се наричат мъжки. Нямат нещо много по-различно от дамските – единствено цена и по-ниско качество, ама нали сме мъже, нас кучета ни яли. Оставам си фен на дамските с ликра. Чао, очаквам мнения. Виждам, че сме много тези дето го харесваме това нещо наречено чорапогащник, но и няма как да е иначе, като деца всички сме носили и момченца и момиченца и тогава този артикул се казваше и за едните и за другите детски, а не момчешки, или момоичешки бяха еднакви, т.е. унисекс. А като пораснем вече стават дамски и мъжки, за мен такова нещо няма. Още веднъ ви казвам аз си оставам почитател на дамските, такова разнообразие има на пазара, а мъжките, хем ги няма на пазара, хем са скромен брой модели, ограничени цветове, няма фигурални, няма с ликра, като поръчаш цвета е свършил, размера е свършил, модела е свършил…………… изобщо носете си дамските чорапогащници, дамските бодита (защото мъжките са само за мъжки стриптийз), 7/8 чорапите и да не ви пука. Важното е вие да се чувствате гот. ЧАО.

  • Здравей Ross ! Виждам , че си активен по темата и се интересуваш от мнението и на другите . Най – напред искам да те попитам получи ли отговор от TIM Legwear на писмото си ? Защото и аз им писах преди време с въпрос няма ли да предложат и чорапи за мъже , но не получих мнение . Другото което искам да разбера е – защо си разочарован от българските мъжки чорапогащи ? Моето виждане по въпроса е същото , но се интересувам какво точно имаш предвид ти . И аз като тебе предпочитам дамските чорапогащи с ликра . Доколкото естествено могат да бъдат считани за дамски . Много ми допаднаха тези чорапогащи с марка “ Perla “ които се предлагат в магазини ЛИПНЕНСКИ . На атрактивна цена са и освен това са много здрави . Говорих с фирмата производител и получих уверението им , че от тази година ще помислят и за мъжкото съсловие . Много ми харесаха думите на собственичката , че : “ – и на вас мъжете ви е студено …“ Така е наистина . И ще бъде добре повече хора да проумеят това , за да престанат с тези предразсъдъци по отношение на чорапогащите и мъжете . Отделно от това с топлината , чорапогащника е една уникална дреха от която сме били държани настрана напълно неоснователно . Удобна , комфортна и практична . И аз съм много доволен от факта , че тя влиза макар и бавно в нашия гардероб .От 3 години следя темата и съм изчел много по нея . Така , че мога да споделя още и ще се радвам ако има интерес и се получи дискусия и с другите в блога . Очаквам коментара ти .

 131. И още нещо днес е 2 февруари, ама не е нужно да гей за да носиш чорапогащник, или да обличаш дамски дрехи. По тази логика жените са по-зле защото те носят много по-вече мъжки дрехи. Ха-ха-ха

  • Те са взели всичко или почти всичко от нас, но никой не им казва, че са обратни. Ето това аз не мога да го разбера… В коментара ми от декември 6, 2011 съм описал всичко подробно.

   • Много си прав, ама ние като обуем чорапогащи сме гейове, или като сме с дамско боди – пак, ама защо няма мъжки ( е има само някакви изчанчени на изчанчени цени, купува ли ги някой), защо няма свесни чорапи 7/8, 3/4 за мъже, защо няма свястни прашки за мъже, защо, защо и още много защо и най-вече с защо мъжете са онеправдани от към бельо, дрехи и въобще от към мода

   • Да, така е. Само за прашките не си прав. Има доста читави, но наистина са рядкост и струват майка си и баща си…

   • Е, кажи на какво отгоре, Защо мъжките неща ще са по-скъпи, само заради това че са мъжки ли? Няма логика

   • Съгласен съм, че няма логика, но… Тъпото е, че малко хора осъзнават тези неща и без да мислят започват да лепят етикети като гейове, педали, обратни и пр. Адски дразнещо е. Когато на жените с пола до коляното или с прашки започнат да им викат гейове, аз също ще съм съгласен да ми викат такъв!

   • Абсолютно точно го казваш

 132. Здравейте, всички. Мисля, че в днешния и следващите дни и най-големите противници на чорапогащниците ще си признаят, че не са прави. Днес в това лошо време както си бях с два, а не с един чорапогащник си се чувствах отлично – няма студ няма вятър, а и усещането си е страхотно – просто кеф. Така, че продължавам да си нося чорапогащниците, бодитата, 7/8 чорапите и продължавам да си отстоявам позицията, че това са унисекс дрехи, а не само дамски. Чао и си носете чорапогащниците и им се наслаждавайте.

 133. Вчера си купих едни чорапогащи на някаква нова фирма Sensi с масажиращ ефект 40 дена-уникални са много са удобни, хубави и струват 4,20 лв.
  http://www.sensi-bg.com/index.php?option=com_k2&view=item&id=51:%D1%80%D0%B5%D0%BB%D0%B0%D0%BA%D1%81%D0%B8%D1%80%D0%B0%D1%89%D0%B8-%D1%87%D0%BE%D1%80%D0%B0%D0%BF%D0%BE%D0%B3%D0%B0%D1%89%D0%B8-%D1%81-%D0%BC%D0%B0%D1%81%D0%B0%D0%B6%D0%B8%D1%80%D0%B0%D1%89-%D0%B5%D1%84%D0%B5%D0%BA%D1%82-40-den&lang=bg

 134. Здравейте,
  аз съм мъж в 40-те. От ученическа вързаст обичам да нося „дамски“ чорапогащници и „дамски“ дълги чорапи. Някой го наричат „фетишизъм“ – всичко зависи какво влагаш в тази дума – за мен е изключително приятно да виждам жени, които носят дамски чорапи и чорапогащници – намирам го за ужасно „секси“ и възбуждащо – та ако става дума за сексуално предпочитание – да! „фетишизъм“ e. Когато със съпругата ми правиме секс почти винаги е докато единия или i двамата сме обути в дамски чорапи/чорапогащници и за мен лично това прави преживяването десетки пъти по-интензивно и приятно
  Ако оставим фетишизма на страна (а надали можем, когато говорим за причините) – аз лично намирам усещането от носенето на чорапогащник изключително приятно – начина по който изглеждат краката ми (разбира се че ги обезкосмявам), допира до материята и текстурата и, лекото хлъзгане под панталон или когато кръстосам крака и т.н.
  Ако трябва да го сравня с нещо – най-близкото до което мога да се сетя е предпочитание да носиш копринена риза пред обикновена груба памучна.
  Тоест причината за носенето е заради усещането и материята преди всичко.
  Замислял съм се дали има връзка с това че го намирам за приятно и заради това че е част от „женско“ облекло в което за мен жената изглежда изключително привлекателна – нямам ясен отговор но сигурно го има този елемент.
  Съпругата ми винаги е знаела че имам предпочитание да я виждам с чорапи или чорапогащник и ми е приятно да носи когато излизаме. Усети се още когато излизахме заедно и аз не можех да си държа ръцете си настрани от нея когато носеше чорапогащник, докато накрая си признах че ме възбужда и я намирам за „неустоима“ така. Често, като имаше повод и подарявах луксозни дамски чорапи и после настоявах да ги носи и в спалнята.
  Когато една вечер аз се появих във спалнята обут с фин черен чорапогащник (с много малък ден и доста ликра), реакцията и беше съвсем нормална и го прие с учудващо, дори за мен, разбиране). От тогава станах по-уверен и почнах да нося редовно под панталоните и да се грижа за тази част от нейния гардероб. Междувремено правих тонове проучване из Интернет, за да разбера дали това е някаква странност от тип „фетиш“ и за мое учудване установих следното – готови ли сте? Това е сравнително масово явление – доста голям процент от мъжете (виждал съм цифри от порядъка на 10%) имат афинитет към дамски чорапи и чорапогащници и в зависимост от това до колко им е отворено мисленето или не смеят да отдидат по-далече от това да се възхищават на женски крака или ги носят самите те. Даже за измсилил термин за тази група от мъжкото съсловие – „найлонов ген“ е хипотетичния фактор който ги кара да имат такова отношение към „дамските“ чорапогащници. Друг интересен факт и вероятно повод за „гена“ е това че този афинитет почти винаги се проявява в много ранна деска вързраст – говориме за 5-6 години, когато децата обясняват разликата в половете като „момченцето има пишка, а момиченцето няма“. На таква възраст няма дори седи от сексуална зрелост или силно изградени стреотипи за това кои атрибути са „женски“. И въпреки това момченца харесват да докосват крака обути в найлонови чорапи или да ги гледат. Аз, между другото се оказа че не съм изключение – най-ранните ми спомени за това как се опитвах да обуя чифт дамски чорапи на майка са от 7 или 8 годишна възраст.
  Като помислите 10 % е ГОЛЯМ процент – 1 на 10 мъже намират женски крака в чорапогащник за по-привлекателни от същите голи крака.
  Основният проблем относно носенето, е че не всички мъже са готови да си признаят, дори пред себе си, па камо ли пред партньора или обществото че харесват облекло, което всички знаят като изключително женско..
  Всичко идва от това че с години, прозрачни чорапогащници (а и друго облекло) от нежна и фина материя се произвежда и продават като женско облекло. Създаден е силен стереотип в общественото съзнание че това е ЖЕНСКО облекло и се носи САМО от ЖЕНИ. Идеята е „прозрачна“ (точно като обекта на разговора 🙂 – женските крака са една излючително красива част от тялото – кой мъж ще извърне поглед от красиви и стройни женски крака? Те са израз на сексапил, женственост, красота – изберете си…да не говорим че се сключват в областа където мъжете имат особен интерес. Чорапогащника цели да подчертае конутра на крака, да го стегне, да скрие малки несъвършености и козметични дефекти, да го направи да изглежда гладък и с равномерен цвят – не е трудно да се разбере как го подобрява.
  Ние като мъже, пък от малки сме обработвани от същото това общество как да се държим и обличаме и са създаени определения очаквания какво е „мъжествено“ поведение и черти. В това обществено съзнание, определено носенето на дрехи на другия пол, моментално се поставя (защото така е по-лесно и не иска мислене и разбиране) в един от създадените вече и готови стереотипи за отклонение от „мъжествената“ нормата – или си гей, крос-дресер, травестит или даже ненормален. Ползват се дори изрази като „извратен“ и „перверзен“ без дори ползващия да ги разбира напълно – важното е че са негативни. Обществото с готовност те поставя в една от тези категории щом види нещо което върви срещу техния изграден списък от асоциации на пол и поведение принадлежащо към него ( в това число подбор на гардероб).
  Замислял съм се и за това защо същото това общество е по-толерантно към жените – жените могат да носят каквото си поискат, дори и изключително мъжки дрехи и никой няма да повдигне вежда. Мъж от друга страна веднага попада под ударите на стереотипа. Това отива по-далеч от облеклото – мъж или жена с готовност биха си признали че са гледали порнографски филм в който има лезбийски сцени и надали ще последва реакция. Ха сега опитайте същото признание в същата компания само че за сцени между хомосесуални мъже – реакцията не само ще е бурна а ми рискувате с лека ръка да ви поставят в категорията „обратен“ – просто доказателство как хората са докачливи до всичко, което в тяхното съзнание си играе с понятията за прието и как жените се радват на различен „стадарт“. Това се пренася и като става дума за материя на облеклото – финната материя е за жените и е ОК да е и по-груба също. Мъжете обаче нямат право да се наслажават на леки финни материи за облекло – за тях само памук и лен е нормалното. Или просто ние мъжете, нямаме сетивата за нежна материя или пък нашите крака не мръзнат или релефа на мускулатурата на нашите крака няма нужда от подчертаване? Мога да ви уверя че няма физиологични разлики, които да диктуват каква да е материята на облеклото и кои части на тялото могат да бъдат облечени.
  И двете страни (и мъжете и жените) имат заслуга за тези стереотипи по различни причини – мъж с готовност ще посочи детайли относно друг мъж, които внасят съмнение за сексуалната му ориентация. Можеби това е естествена реакция за да намали „конкуренцията“ си пред жените или да изтъкне собствената „мъжественост“. Жените пък търсят партньор който отговаря на образа насаден в тяхното съзнание и при най-малко съмнение в „мъжественоста“ му са готови да повдигнат съмнението за да не се почувстват „измамени“ – лични наблюдения….не се опитвам да боядисвам с широка четка.
  Кой мъж ще рискува да подложи „мъжественоста“ си на съмнение пред партьорка, приятели или близкки, като си признае че навлиза в „табу“ зоната като носи дамски чорапогащник. Отговора ми е – само такъв, който е напълно уверен в себе си, вярва на партньора си, има отворено мислене и не му пука за обещественото мнение.
  България не е една от страните, известна с отворено и разкрепостено мислене – даже напротив – предразсъдъци, тесногърдие и закоравяли разбирания винаги са се ширели – пак чисто лично мнение. Толерантноста върви ръка в ръка с възпитание и уважение на индивидуалноста и чуждото лично пространство. Моето детство беше по време на комунизма и „индивидуалност“ не беше добродетел – „колектива“ пък – да!
  Не е лесно при такива условия мъжете да се отпуснат и да покажат такава деликатна особеност на тяхната индивидуалност. Радващо е когато го правят. Усешането на „освбоденост“ е неописуемо, в момента когато спреме да робуваме на стереотипите и направим това което ни кара да се чувстваме добре. От собствен опит го казвам – точно като товар от гърба или като да излезеш на свеж въздух след като си прекарал дни в гардероб (не правя намек за хомо-сескуалните мъже, но разбирам напълно защо е избран този израз от тях).
  За мен това се случи два пъти – първия път когато се появих пред съпругата си обут в „дамски“ чорапогащник и втория път, когато излезнах на разходка из града в къси панталони и фин „дамски“ чорапогащник. От тогава не се крия, не се притеснявам, нося ежедневно и ако някой ме попита по възпитан начин защо го правя – отговора ми е „А защо не опиташ да се обуеш в един – има 10 процента вероятност да разбереш без да ми е нужна една дума за обяснение“
  Има една стара приказка – хората се делят на два вида – такива, които делят останалите хора на два вида и такива, които смятат всички за еднакви.
  Аз деля мъжете на два вида – такива с „найлонов ген“ и такива без. Тази втората група надали някога напълно ще разбере първата – кога последно, някой е успял да обясни какво е „цвят“ на човек, сляп по рождение? Единствената надежда е за толерантност към това което не разбираме – всеки е различен и в това е красотата, ако на всички ни харесваше едно и също нещо представяте ли си каква скука щеше да е света?

  • Забравих да спомена че това е едно мое старо писание и реших че този блог е подходящ за тематиката

  • Браво, страхотно 🙂 🙂 🙂

  • Исках да споделя още няколко случайни (и не съвсем) мисли по върпоса. Правя го от позицията на мъж, който повече от 30 години е под въздействието на „найлоновия ген“ и минал през най-различни фази на живота. Навремето нямаше Интернет и бях заключен в собствения си „таен свят“. Не е имало и с кого да дикутирам мислите, които са ме занимавали. Знам че много мъже с това „увлечение“ минават през тези фази в личния си живот и понякога се иска малко укоражаване от човек минал по този път за да се наклонят везните.
   Едно от нещата които съм се питал е „защо харесвам женски крака в чорапогащник и съответно зашо ми се иска да нося такъв“. Отговора на този въпрос не е много прост и надли може напълно да се обясни. Очевидното нещо и прибързано заключение, което страничен наблюдател ще даде е: „фетиш“ – но какво е „фетиш“ и дали наистина е само „фетиш? Да, несъмнено го има сексуалния елемент – възбуда, сексуално привличиане и т.н. На мен ми е трудно да не погледна втори път към хубави женски крака в дамски чорапи и не е задължително да получа ерекция или сексуална възбуда. Не е по-различно от това да погледнеш лицето на случайно красиво момиче за втори път (и то без в главата ти да се върти в това време порно-филм) или да се загледаш по нещо друго красиво – дори формите на спортна кола или мотоциклет (все пак съм мъж, нищо че нося всекидневно „дамски“ чорапогащник). С две думи, привличенето е по-скоро в категория „красиво“. Факта че става дума за жена в последствие води до сексуалната страна – но това е нормална мъжка реакция. Това се обяснява и защо „найлоновия ген“ има проявления в такава ранна детска вързаст. Децата не знаят какво е секс и фетиш но могат да правят разлика между „красиво“ и „некрасиво“. Синът ми на 2 години не обичаше кратинките на „озъбен динозавър“ или „дракон“ в някоя книжка и ме караше да я затворя и даже да я махна от погледа мъ, но нямаше никакъв проблем със снимката на прозяваща се котка или куче – и там имаше доста остри зъби. Та според мен да имаш или нямаш „найлонов ген“ се дължи на същия този механизъм в мозъка, който опрделя предпочитания и ни казва – „любимия цвят е зелено“ или „коня е красиво животно“ или „харесва ми жена с по-къса коса“.
   Същото се отнася до мъжете, обличащи и носещи дамски чорапи и чорапогащи. Общия знаменатал, който откривам непрекъснато, когато някой каже че носи „дамски“ чорапогащник е някое или виските от следните; „усещането е приятно“, „харесва ми допира на материята“, „харесва ми как краката ми изглеждат“, „приятно ми е да усещам търкането (масажа) когато вървя“ и т.н. Тоест „усещането“ е движещата сила.
   Когато обуем „чорапогащник“ сексуалната възбуда често е налице, но е предизвикана от началното усещане и психология. Когато тя изчезне, на нас продължава да ни е приятно усещането от носенето – елемента „фетиш“ изчезва и акта на носене не предсавлява форма на „мастурбация“, а физически израз на „предпочитание“ носещо „приятно усещане“
   Интерсно наблюдение е че предпочитанието за цвят е често типично „мъжко“ (още един аргумент срещу тези робуващи на стереотипите) – или телесен/бежов/кафяв или сив/черен. По-рядко се предпочитат цветове светлие цветове като „бяло“,“розово“, „червено“, „жълто“. Друго наблюдение което имам е това, че повечето мъже предпочитат „прозрачните“ (с малък ден до към 40) и по- малко „плътните“. Още едно силно изразено предпочитание е това за чорапогащници с повече ликра / спандекс – тоест тези които изглеждат „лъскаво“ и се усещат „гладки и хлъзгави“. Всичките тези нюанси на предпочитание просто показват сложноста, която се крие зад на пръв поглед простото „нося чорапогащник“.
   Няма да отрека че има психологически страна на нещата (поне при мен) от факта че нося нещо, в което иначе намирам жените за неустоими, но всъшото време няма абсолютно никакъв елемент на „изживяване на женска страна“ или женственост. Трудно за обясняване, но просто ако щете го наръчете форма на „гъделичкане“ или трудно обясним „асоциативен процес“ от типа – „жената изглежда „секси“ като носи чорапогащник -> аз се чуствам „секси“ като нося такъв“. А начина по който се чувствам „секси“ е твърде различен от причината заради която намирам жената такава.
   Всичкото това е просто опит за самоанализ и надали ще е напълно еднакъв за всички – все пак всеки човек е различен, но когато има за себе си обяснение, е по-лесно да се даде на останалите, които ще повдигнат вежди когато разберат че носите фин, лъскав, прозрачен чорапогащник и ви харесва.
   Мъжете, които открият че им е приятно да носят чорапогащник минават през началната фаза на вътрешна борба – „нормално ли е това?“, „обратен ли съм?“, „извратен ли съм?“. Често това става в пубртета, когато не си още сигурен кое как е и съмнения лесно възникват (пак заради пустото общество и набитите стереотипи). В края на краищата няма значение какво ше си отговорите – мозъка ви ще продължава да ви напомня за предпочитанията си и докато мъжа има контрол върху действията си (дали да се облича с чорапогащник) има малко контрол върху това мозъка да му напомня че обличането е свързано с приятно усещане. Аз мога да се насиля да не се заглеждам по женски крака обути в найлонови чорапи, но не мога да промена усещането че ми е приятно, когато ги видя.
   От там идва и следващата стъпка – да реша искам ли да робувам на общественото мнение, закоравялите стереотипи с които ме облъчват или искам да правя, нещо което е приятно и ми носи удоволствие, не засяга пряко никого освен мен и не ми вреди на мен или някой друг? Мисля че отговора е очевиден. За това и много мъже се престрашават да обуват и носят „тайно“ чорапогащници. Умишленото подтискане не води до нищо здравословно – просто трупа в нас психичен товар и стрес. Човек с „найлонов ген“ не решава да го има и не може да реши да го няма. Той е просто факт с който живее – за 30 години с него съм минал през опити да го потисна или игнорирам и разбрах че е безсмислено – все едно да водя непрекъсната и губеща битка със себе си. Съзнателния контрол е само това – форма на контрол, на нещо което не може да бъде премахнато по желание и е част от мен.
   Следващата стъпка засяга нашето незабавно обкръжение – приятел, приятелка, роднини и близки приятели. Как ще го приемат те? Откажете се от мисълта че ще ви разберат на 100% – ако нямат „найлоновия ген“ това просто няма как да стане. Съпругата ми за която съм женен почти 20 години, го приема напълно и няма абсолютно никакъв проблем с това, но съм сигурен че не го разбира. Тя за себе си си е изградила следния подход – щом е нещо което ти е приятно – прави го. По същата причина не може да разбере защо харесвам краката и и защо още-повече ми харесват в найлонови чорапи. Просто знае че ми харесват и ми доставя удоволствие и се опитва да прави неуспешни опити да си обясни „защо?“.
   Мога напълно да разбера, когато жена бива изненадана внезапно с вида на мъжа си или приятеля си в чорапогащник. Това че ви е жена не значи че и тя не е била подложена на обществените стереотипи. Първата и реакция ( а жените са известни със склоност към „черногледство“) може да бъде „мъжа ми е гей“ или „мъжа ми е изратен перверзник“). Особено пък ако отношенията ви са в началото. Подобна изненада е шокираща и ви съветвам да не го правите.
   Най-добрия начин е нормален и спокоен разговор между двама възрастни, където ясно да и обясните за какво става дума и най-вече защо го правите, насърчавайки я да задава всичките въпроси които и дват в главата и да излага мислите си за да може да и предложите вашия коментар.
   Друг съвет е да го направите колкото се може по-рано в отношенията си. Така тя няма да има усещането че е „излъгана“ или поставена пред „свършен факт“. Жената иска да знае с кого точно се обвързва и може да се почувства измамена ако нейния образ за вас е внезапно промемен. А той ще бъде променен, когато научи нещо ново за вас което не е знаела до момента и което е част от това което сте.
   Да се повдигне темата на първа среща не е най-добрата идея но е хубаво да стане в началото докато се опознавате. Моята жена разбра за това че харесвам краката и в чорапогащник през първите няколко седмици от запознаството ни и след това не беше трудно.
   Относно роднини и близки – те нямат избор нито е нужно да им давате право на решение – просто им дайте обяснението и те да правят с него каквото искат. Те ви познават що за човек сте и в един момент ще го приемат като станност. Не вярвам майка ви да се откаже от вас защото ви харесва да носите чорапогащник. Може да има лекции и подмятания, но ще преминат, особено като им преставите обяснение и не ги оставите те да гадаят защо го правите.
   Има малък смисъл да се криете зад „нося ги да ми топлят зимата“. Това може би е начин да ги въведете към идеята, но като облечете чорапогащник с ден 10 през лятото трудно ще мине версията „че ви е студено“. Има хора които ги носят наистина само за топлина, но въпросното писание не е насочено към тях. Същото се отнася за умора на краката и мускули – стегнатите чорапогащници имат здравословен ефект, но фин чорапогащник с ден 10 е трудно да бъде изкаран като средство срещу умора и варикозни вени.
   Понякога мъжете не искат дори пред себе си да признаят че просто им харесва и предпочитат да се самозалъгват (а и останалите) с това – нося ги заради „еди какво си“ (най-често е „да ми топлят“). Няма лошо – ако сте намерили комфорт в това, но се ограничавате със годишните сезони).
   За общественоста говорих – там малко може да се направи за да не изглеждате като дон кихот и вятърните мелници. Най-лесния начин е да си изградите „дебела кожа“ срещу подмятания, подигравки и втренчени погледи. В края на краищата е вашия живот и се живее един път – какво ви пука че някой прави коментар като в края на деня на вас ви е приятно и се чувствате добре, а онзи си остава с голия коментар само. Защо човек да се лишава от нещо заради непознат, от който нищо не зависи?

   • Здравей Dr.Who,

    Мислите ти по отношение на потребността от носене на чорапогащник са много верни. Открих много неща, които важат и за мен. Иска ми се да те попитам какво мислиш за пристрастяването? Поне при мен първо носих само чорапогащници, после ми стана приятно да нося и друга част от дамския гардероб – сутиени, бодита, чорапи и т.н. И сега за мен чорапогащникът вече не е достатъчен – за добро или лошо.

    Поздрави
    Niki

   • Не си само ти. Просто женските дрехи са прекрасни. Нормално е на човек да му се прииска да ги носи…

   • Мисля че става дума за съвсем различни неща. Изложените по-горе мсили касаят изключително тази група мъже (към която и аз принадлежа ), които имат изкючително и само интерес към чорапогащници и дълги чорапи. Това за което ти питаш е различен феномен – т.нар. крос-дресерс (cross-dressers).
    Аз като тинейджър съм опитвал от чисто любопитство и други типично женски дрехи просто за да разбера как се усещат и носят, но не съм имал абсолютно никакъв интерес да ги нося. 30 години по-късно това ни най-малко не се е променило. Предполагам че основният момент където нещата се разклоняват се дължи на факта че аз не гледам на чорапогащника като женска дреха (въпреки че това ми е набивано в главата), а като нещо приятно за носене. Факта че се носи предимно от жени има изключително малко до никакво значение за мен – същото се касае и за множеството от мъже към тази група.
    Тъй като не спадам към крос-дресинг гръпата няма как от първа ръка да дам наблюдения за психологичната динамика която се крие зад „вашите“ предпочитания. Мога само да спекулирам.
    Напълно възможно е в един индивид да съществуват и двата феномена едновремено – и „найлонов ген“ и „крос-дресинг“.
    Човешкия мозък е сложна и необятна материя – както можем едновремено да имаме 2 хобита или да имаме еднакъв интерес към спортни коли и дърворезба.
    По вероятно е според мен при крос-дресерите чорапогащниците и дамските чорапи да имат значението на част от женското облекло и носенето им да допълва останалата част и просто при теб да се е започнало с тях.
    Твоя мозък получава удоволствие от комплексното усещане свързано с цялостния образ на жената, а не от специфична материя и текстил. Кро-дресинга пак не е израз на сексуална ориентация…има много мъже, които предпочитат жените, тоест не са гейове или травестити и се обличат в женски дрехи и излизат дори така просто защото им е приятно влизат в „женската обвивка“ като образ.
    И дума не може да става за „пристрастяване“ – това което описваш – носене на чорапогащници да доведе до пристрастяване към женско облекло. Аз нося от 30 години всекидневно, – всеки възможен вид/цвят/модел „дамски“ чорапогащници и чорапи и това ни най-малко не е събудило интерес към каквато и да е било друга женска дреха или аксесоар или грим.
    „Пристрастяване“ означава правене по много и начесто на едно и също нещо.
    Това което ти описваш е „трансформация“ почваш с едно и после откриваш че всъщност то е по пътя към нещо напълно различно.
    Просто при теб чорапогащника е бил „проводника“ до същината – крос-дресинга. Чиста хипотеза – не съм в главата ти за да кажа със сигурност.
    А иначе съм чувал какво ли не “ ако носиш женски дрехи ще станаш гей“ или „щом ти харесват женски дрехи си гей“ или „обличаш ли се като жена със сигурно обичаш да правиш свирки на мъже“ и кви ли не тем подобни глупости.
    Колкото хора, толкова и предпочитания.
    Гарантирам ти обаче, че ако живееше преди откритието на найлона като текстилна материя, щеше да пробваш друга женска дреха и в карая на краищата пак ще го развиеш в „пълна програма женско облекло“.
    Това че си носил чорапогащнци и ти е харесало не те е „пристрастило“ към женско облекло и грим – чорапогащниците не са причината, а следствието,

   • Здравей Dr.Who,

    Разбирам, че за теб основното е приятното чувство от материята на чорапогащника, същото беше и при мен. Но не ти ли се е искало да чувстваш лекото пристягане и по други части на тялото си – гърдите например, което се постига с бодита, бодичорапогащници, сутиени и цели бански? Отделен е въпросът как изглеждаш с тях – на мен някак си моят образ само по чорапогащник е непълен.

    Поздрави
    Niki

 135. Към niki jones.
  Ако внимателно прочетеш последния ми пост, а после това което си написал ще видиш отговора сам. Ти се опитваш да създадеш определен образ в главата си – „на мен някак си моя образ само по чорапогашник е непълен. За теб чорапогащника е само едно от средствата за постигане на „образа“. За мен не е нищо повче от дреха която прави жените пеивлекателни, носи някакъв сексуален заряд и е приятна за носене. Не изпитвам и най малкото желание да се виждам по друг начин и нито една от изброените от теб дрехи не ми доставя някакви приятн8 усещания. Това е и причината мъжете с т.нар найлонов ген да не се смятат за крос дресерс. Забелязал съм обаче, че подобно на теб, крос дресерс тъсят някаква асоциация понеже става дума за женско облекло и често участват в подобни дискусии, но разликите са фундаментални. За пример, аз не изпитвам абсолютно никакво желание да нося обувки, които са типично женски – крака ми в тях ми се вижда странен и неестествен и усещането е същото и за други неща. Един от големите форуми за мъже с найлонов ген дори не позволява разговори с крос дресинг тематика поради това че хората там нямат такъв интерес и не искат да привличат крос дресерс. Това се смята за out of topic. Така че феномена който изпитваш е доста различен от това за което аз пиша. Крос дресинга е също така често срещано явление но мога да предложа съвсем малко
  коментар.
  Ако това досега не те е убедило още за голямата разлика аз доста често нося брада на лицето и слагам ( сценичен) грим веднъж годишно на хелоуин

 136. Ако стигнат температурите под -4/5 си го слагам и ми не дреме 🙂

 137. osven jenski 4orapoga6tnici i bodita ima i majki takiva.Kakvito izka6 valneni , „prosti“ i t.n.

 138. Според мен това жените да могат да носят чорапогащници бодита сутиени и тем подобни, а мъжете не малко ми се струва като форма на дискриминация. Аз съм на 15 години и в момента имам 4 чорапогащника и 2 бодите (дамски) Нося ги като ми е студено. Страх ме е да кажа на майка ми а па за баща ми…………………… Сега ми се ще да си взема някои по дебел че всички са ми 20 мисля да си взема поне 40 до 60. Харесва ми да нося чорапогащник и боди. Просто е удобно пази ти кръста и няма да се разболееш. Но ние живеем в някакъв странен свят и всеки гледа какво прави другия а не себе си. Хора носете каквото си искате това си е лично ваш избор. Но внимавайте къде и кога за да няма наранени чувства. Че всеки които види мъж в дамско боди и чорапогащник ще каже че е геи травестит или нещо от сорта. Подкрепям всички които носят каквото си искат.
  П.П няма да си пиша истинското име..

  • Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.

 139. Браво, Драгане. Здравето и удобството са най-важни. Това са изключително практични дрехи и за двата пола. Ако бодитата ти са обикновени, с класическа кройка /напр. с дълъг ръкав, яка полу-поло и отдолу като слип/, без сутиен, дантели и др. жентвени елементи, няма какво да се притесняваш и можеш спокойно да признаеш на родителите си. Сигурно ще те разберат. Може да изтъкнеш факта, че бодито не е нищо друго освен разновидност на класическото гимнастическо трико, измислено от френския акробат Леотар в края на 19 в. и носено изключително от мъже.

  • Дантелите не са женствен елемент. Не знам откъде го измисли. Това, че в последните 100 години някой умник е решил, че само жени трябва да носят дантели, не означава абсолютно нищо. Векове наред мъжете са носили дантели, тогава мъжествен елемент ли са били?

 140. Значи моите са като това http://prikachi.com/images/995/6860995F.jpg и си ме кефят. Нямат там др работи.

  • Точно такъв модел имах предвид. Това е класически вариант, който само се води като дамски, а си е напълно унисекс. Сигурно доста момчета и мъже носят такива.

 141. Може ли някои да ми даде някои сайт за бодита и чорапогащници че мисля да си поръчам. (Питането ми е към жените че те по разбират :))

 142. Здравейте всички фенове на идеята ние мъжете да носим чорапогащи ! Понеже все още осведомеността на повечето хора по отношение на тази тенденция е малка , а и закостенелите стереотипи са налице мислих как да си нося предпочитаните чорапогащи без да предизвиквам коментари в съблекалнята на работата ми . И намерих един по моему удачен вариант . Закупих си клин 80 DEN който обувам върху чорапогащника отивайки на работа . Освен , че той не предизвиква вниманието на колегите ми осигурява и допълнителна топлина в комбинация с чорапогащника . Иначе чорапогащите които обичам са 20 DEN с възможно по – голям процент ликра . Усещането на тази материя върху крака е чудесно . Пишете ! Коментирайте ! Споделяйте ! Като , че ли тази година коментирането на темата върви някак вяло .

 143. Ами, ние добре си поговорихме и затова D: Иначе това си е било мъжка дреха и не виждам защо е чак такъв проблем, но хората продължават да гледат адски негативно. Няма да се оправим скоро…

  • Да, така е. За съжаление… Форуми като този осават единственото място, където хората могат да споделят своите вкусове и предпочитания в облеклото, без да търпят насмешливи подмятания и откровени подигравки. Жалко, че дискусията наистина позамря, а и нещо не влизат нови хора…

 144. Здравейте ! Искам да предложа нещо на всички почитатели на чорапогащите , които влизат тук и следят темата . Да , имаме си наш роден производител на мъжки чорапогащи . Но те са доволно скъпи по нашите стандарти за цени . Още повече , че не предлагат 3/4 и къси чорапи за нас мъжете за топлото време . Говоря за фирма ТИМ . Та във връзка с това предлагам всички фенове на този вид облекло да се свържем с този производител , да предложим разработването на по- достъпни па било то и по – обикновени изделия които да купуваме вместо да търсим дамски аналози . Да им предложим да произвеждат и чорапи , както и да помислят за по – сериозна рекламна кампания на чорапогащите за мъже . Начини за това има , но според мене фирмата трябва да разбере , че у немалко хора има интерес към носенето на такова облекло и си струва усилията както за разширяването на асортимента така и за популяризирането на тази тенденция в модата .

  • Идеята хич не е лоша, аз дори писах на Магдалена едно време, защото те правят такива мъжки чорапи, но са 40 DEN и са доста хлабави, но пак е нещо. Така и не ми отговориха де…

   • Здравей Merrow ! Освен Магдалена и Азера произвеждат такива чорапи 40 дение , но и в двата варианта ликрата е само 5% и ми изглеждат нещо грубовати . Тоест не ми допадат особено . Аз пък съм писал мейл на ТИМ и както тебе не съм получавал отговор . Но в интерес на истината това беше преди около 2 години , та мисля си може пак да се пробва . Приказката ми е за това до производителите да достигнат повече такива мнения или предложения , за да може те да решат че има хляб в идеята да започнат да обуват и нас мъжете .

   • На мен също не ми харесват. Тези на Азера са доста по-зле от тези на Магдалена.

 145. Има още една добра новина за нас мъжете – старозагорската фирма „Евиза“ наскоро пусна страхотна колекция от мъжки бодита. За съжаление цените им /все още/ не са за всеки…

 146. Аз също нося чорапогащници 24/7. Любимите са ми черните- имам от 15 ден до 200 ден. 15 ден нося като е по- топло- края на лятото и ранната есен, като си обувам мокасините направо върху черния прозрачен чорапогащник. Много е всело, поняога някакви хора ме заглеждат, ама пък какво ми пука? Много ми харесва как чорапогащника се плъзга под дънките като ходя- супер готино се чувствам. През зимата си слагам по- плътните чорапогащници, а през есента когато тренирам или излизам на разходка в парка понякога си обувам 100 или 200 ден чорапогащника и отгоре шорти 😀 някакви хора ми хвърлят по едно око от време на време, ама в крайна сметка това са си моите крака и ако искам ще ги обуя в чорапогащнищ, моя си работа! Също спя в чорапогащник- през лятото с 10- 15 ден, а зимата със 20- 40- 60 или 100 ден- много ми е уютно под завивките- хем топличко, хем краката като се обути в ликра се плъзгат много еротично под завивките хахаха 😉 Вкъщи се нося само по чорапогащник- зимата 100- 200 ден, лятото- 15 или 20, отгоре само тениска, а отдолу домашните чехли. Част от приятелите ми знаят, че обичам да нося чорапогщници и са ок. От известно време излизам на срещи с друг мъж като мен, който също е фен на чорапогащниците, и много се радвам, че намерих някой, който споделя страстта ми. Много е весело като седнем на кафенце и двамата обути в черни 20 ден чорапогащи под дънките и сложим крак върху крак, крачалите леко се повдигат и отдоле се виждат глезените обути в черни лъскави чорапогащи. Супер готино е 🙂

 147. Здравейте,
  Всяка седмица пътувам до Русе. От интернет видях адреса на ТИМ – Борово които произвеждат и мъжките чорапогащи. Влязох в магазаина и след като сравних мъжките и дамските. Реих да пробвам с дамската версия. Разликата от мъжките е единствено парчето и цената в полза на дамските. Гиганта на дамския за моя ръст ми ида почти до гърдите. За работа в хладното време са супер. Особено комбинация с боди идеално топли и не усещаш студа. Така, че който иска да му е комфортно да не се притеснява. Има и бодита за мъже. Ето ви и адреса http://evizabg.com/index.php?route=product/category&path=235_182 също като дамските. Така че този вид дрехи стават унисекс. Въпрос на време е да паднат предрасъдъците.

 148. Az sushto obicham da nosq chorapogashtnici.Po plutnite nosq prez zimata, a po tunkite, no ne po malko ot 40 den prez liatoto. Nosq gi pri koloezdene, razhodka v parka, a chorapogashtnicite s poveche likra – dori svobodno gi nosq navun po ulicite s kus klin otgore. V semeistvoto si nqmam problemi i se radvam che vsichki moi priqteli i poznati znaqt za moiq navik i me podkrepqt.

  • Има едни буквички които си казват К И Р И Л И ЦА

 149. Важно е да изглежаш sexy

 150. Здравейте, момчета, вече има страница, за мъжки чорапогащници / български мъже в чорапогащи, която да подкрепя и обединява всички български мъже и момчета, които ценят чорапогащите и обичват да ги носят. Ще може да споделята защо носите чорапогащи- за удобство, комфорт, заради усещането или просто защото ви е кеф, да си водим дискусии за любимите ни чорапогащи, да обменяме съвети и опит. Харесайте страницата, за да покажем, че любимата дреха на българския мъж не анцуга, а чорапогащника
  А за тези, които се притесняват, страницата е анонимна. 😉

  Заповядайте на страницата за мъжки чорапогащи, която имам амбицията да развия и с ваша помощ да превърнем в блог на българския мъж, обут в чорапогащник!

  https://www.facebook.com/%D0%A7%D0%BE%D1%80%D0%B0%D0%BF%D0%BE%D0%B3%D0%B0%D1%89%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D0%BC%D1%8A%D0%B6%D0%B5-%D0%BC%D1%8A%D0%B6%D0%BA%D0%B8-%D1%87%D0%BE%D1%80%D0%B0%D0%BF%D0%BE%D0%B3%D0%B0%D1%89%D0%B8-274988446173343/?ref=aymt_homepage_panel

 151. Aз също ги нося, дойде ли есентa,зимaтa и пролеттa си хлaдно и ми трябвaт чорaпогaщници дa се отоплявaм, не сaмо жените ли имaт прaво дa носят дaмски чорaпогaщници и ние мъжете можем дa ги носим, зимaтa е студенa a мъжките клинове сa гaдни. От 4 години ги нося и никой не ми се е подигрaвaл дaже го нaмирaт зa нормaлно, дaмските чорaпогaщници сa финни меки удобни топли и следвaт извивките нa тялото. Aз съм нa 18 години и все още приятелите ми ме рaзбирaт когaто ми е студено. Aз си признaвaм че ги нося кaто истински мъж и не ми пукa кaкво ще кaжaт другите зa мен, вaжното че кaто дойде студa aз ще нося дaмски чорaпогaщи дa ми е топло и удобно нa крaкaтa.

 152. Не само женските крака изглеждат секси в чорапогащник.?

 153. Да изглеждаш sexy ?

 154. Unisex

 155. Unisex#

 156. unisex#

 157. unisex#

 158. kak hte si te eba samo az

  • Бих искал да почуствам какво усеща една жена !?

   venera69@abv.bg

 159. Unisex

 160. Чарапогащника е хубава дреха също и за студеното време е идеална. Нося го, когато е студено. Не виждам проблем в това един мъж да носи чорапогащник.
  Нося и боди. Купил съм си няколко дамски бодита. Моделите са тип с къс ръкав, с тънка презрамка и с дълъг ръкав. Пазарувам основно бодита с бикина. Мисля, че бодито тип бикина е по-практично от боди с прашка отзад. Пазарувам бодита по интернет. С тях кръста ми не се оголва.

 161. Мъж съм и искам да си призная че нося дамски чорапогащници и клинове когато дойде студа. И аз имам хора които смятат за нормално да ги нося но моята сексуалната ориентация е че съм бисексуален даже моята най-добра приятелка ми даде полезен съвет да нося чорапогащник и клин под дънките за да може да се топля по-добре. Не разбирам защо трябва да съдите един мъж по това че носи дамски клин и чорапогащник да се топли, това не е нито фетиш, нито извращение а просто търсим конфорт и топлина и да ни е удобно. Просто хората които смятате че сме изперкали и т.н. се погледнете в огледалото и си сменете мирогледа защото повечето сте с изостанало мислене.


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

Блог в WordPress.com.
Entries и коментари feeds.

%d блогъра харесват това: