Ако помагаме на безработните положението се влошава? Да, ама май не е точно така…

февруари 21, 2009 в 6:33 pm | Публикувано в Политика | 21 коментара
Етикети: , , , , , , , , , , ,

https://i0.wp.com/www.bcdobrich.org/images/collarge6.gifПреди време бях писал за избирането на Обама като президент на Америка, и сега отново реших да пиша за него, но за започването на икономическия му план. Доста хора мислят, че отпускането на големи суми за безработните е стъпка назад, и това само ще провали нещата още повече. Ако се замислим обаче виждаме, че това не е чак толкова лошо нещо, а точно обратното – начин за оправяне на положението.

В Америка има изключително много безработни, а и това е нормално. Много хора загубиха работата си покрай световната финансова криза, а и всички мислят че идеите на Обама не са добри( други да има ? ), и няма да променят нищо. Е, значи не трябва да се дават пари на безработните? Щом те нямат работа това ме навява на мисълта, че имат сериозни финансови затруднения. Не вярвам всички да имат скътани пари, с които да се издържат, себе си, семействата си, и да плащат данъците. Ако на тези хора не им се дадат средства, те просто няма да могат да продължат да живеят нормално, постоянно ще имат проблеми и положението за тях няма да бъде цветущо. Ако пък им се дадат средства, то те ще имат много по-голям шанс да си намерят работа, ще могат да се издържат, и ще имат пари, които да харчат. Какво излиза? Щом ще имат някакви пари, те ще могат да ги използват да купуват и продават. И по-скоро купуват. Тези пари отново ще се влагат в икономиката на страната, и постоянно ще има един кръговрат на средставата. Хората ще имат работа – ще се развива икономиката, и положението лека, по-лека ще се оправя. Ако хората не бъдат стимулирани по някакъв начин, то те трудно ще успеят да си върнат работните места, или да започнат на ново такова, следователно няма да имат пари за харчене. Икономиката няма да се развива, а кризата ще продължи още дълги години, с което и проблемите ще се увеличават. Няма как да не спомена нещо и за карикатурата, която бе пусната в медиите преди няколко дни. Много лоша шега, от която нямаше смисъл според мен, тя бе насочена към идеите на Обама. Първо трябва да се замислим дали не са наистина добри и след това карикатуристите да се заемат на работа 🙂 Ако някой има по-добри идеи от неговите нека ги сподели.

Все си мисля че предложенията на Обама не са чак толкова лоши, но хората са скептично настроени, защото не са свикнали някой да им помага. А и се вижда, че поне прави нещо, а не прибира парите за себе си… Ако той успее това ще бъде нещо наистина значимо, а и ще създаде икономически баланс.

На места не съм се изразил по най-добрия начин, но написах статията на бързо, защото бях провокиран от някои прочетени и видяни неща. Надявам се, че сте хванали идеята 🙂 А и мисълта ми постоянно скача от едно място на друго, пък после се връща пак на предходното, ама то във време на криза скоците и приземяванията са нормални.

21 коментара »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Ако им се дават пари без да работят,както се прави впрочем,тези хора ще си останат безработа за много дълго време 🙂
  Надали знаеш,но тамошните негри са почти като нашите цигани 🙂
  Само им дават пари,а не бачкат 🙂
  Категорично против тая идея.

 2. Е, ако се дават средства на хората, които са работили до скоро, но са загубили местата си, няма ли да им помогне това да се оправят, и да си намерят по-лесно нова работа. Това е и една от идеите на Обама.

 3. В това няма лошо,но само за кратък период от време 🙂

 4. Защо за кратък? Ако нещата потръгнат, и икономиката започне да се развива в положителна насока, по-малко хора ще бъдат уволнявани и съкращавани, което гарантира и повече работни места 🙂

 5. Имам предвид тези хора на които им се дават помощи да не ги получават много време,а не да бъдат спряни за всички ново уволнени 🙂

 6. Ами, ако започнат отново работа, техните финанси ще се стабилизират поне малко, и във времето докато имат сигурно работно място няма да имат толкова сериозни проблеми с парите 🙂

 7. Сега остава да кажеш и откъде ще се вземат парите след като парите от данъците на вече безработните, а и на фирмите които съкращават, вече ги няма. Не останаха дървета от печатане на хартийки 🙂

 8. На Обама са били отпуснати около 900 милиарда. Мисля че около 270 от тях са предназначени точно за безработните 🙂

 9. Планът, който получи одобрението на Сената предвижда в икономиката да се влеят 787 милиарда долара. Първоначално президентът поиска 819 милиарда, но сумата беше редуцирана.

  Около една трета от средствата, т. е. 286 млрд. долара в пакета, са за данъчни облекчения на работниците, останалите са за инфраструктура, здравеопазване, наука и технологии, образование и енергийни разходи.

  Ето нещо по-точно от : bpost.bg

 10. А не е ли по-логично вместо да ти плащат, за да не работиш, да ти плащат да работиш? Не знам колко точно милиарда са изгласували на Обама за безработните, но при всички случаи предназначението им не е да изчезват от пусто в празно, а да се създават работни места и да се насърчава развитието на дадена индустрия. Така безработните намаляват, а съответно и парите, които биха получавали като помощи. По принцип по света така го правят това.

 11. Ще видим те как ще го направят 🙂

 12. Отговорът на фундаменталния въпрос „за какво е създадена държавата” дава отговор и на Вашия въпрос.
  Държавата е създадена за да осигурява нормален живот на всичките си граждани или възможности за по-големи печалби на част от тях?

 13. За да осигурява нормален живот на всичките си граждани. Само че като цяло е трудно постижимо 🙂

 14. умниковци,я се поставете в положението на безработните.знаете ли колко самоубииства има сред американците,останали без работа.все пак не им берете гайлето,те шъ съ оправят,ами ние как ще ги стигнем американците,много са напред,верваите ми,ходих и видях.

 15. Помощта за безработни е мярка за съхраняван на трудовите ресурси. Ако един безработен не получава помощи поне за известно време е много вероятно той тотално да изпадне: да стане бездомен, както и семейството му. Това е загуба на трудови ресурси., тъй като после по-трудно ще се адаптира, ако въобще го вземат на работа. Върви разпрявай, че си бил инженер, ада не гледат, че сега си клошар. Ще го вземат да бачка на строеж в най-добрия начин, което си е загуба за икономиката и страната като цяло. Да не говорим за децата му, т.с. за бъдещи трудови ресурси.

  Отделно че изтъкваш кенсиански метод, подобен подход са приели при справянето с кризата през 30-те години, и тогава е работил. Защо и сега да не работи?

  Още повече, че парите, които са дадени на безработните са си всъщност техни пари, предната година старателно са си платили данъците… Въобще въпроса „те не работят, а получават“ не е особено смислен с оглед на икономическа стратегия за бъдещето. Още повече, че парите, които се дават не са особено голяма сума за САЩ с оглед например на военния бюджет.

 16. Присъединявам се към хипар, ще добавя само, че вместо да гледаме какво става с Америка, по-добре да си зададем въпроса какво става тук. Помощи за безработни се изплащат с хиляда условия и за кратко. Освен това регистрираната безработица не отговаря на действителната цифра. Няма да се учудя, ако на глава от населението тук има повече безработни.

 17. Не ми се описват перипетиите и мизерията, когато току що завършил училище, от първия ден в „живота“ вече ес водех безработен и как от бюрото по труда нито предлаагха работа, нито даваха помощи-трябвало 6 месеца ад съм безработен, за да взема помощи (?!).
  Е, за да не умреш от град, предсатвете си кви работи трябва да направи едно 19годишно хлапе. СДобре, че не тръгнах по пътя ан кражбите, проституция и т. н. както много други.
  …просот почнах да работя в „сивия сектор“, което пак си е незаконно, но и тогава и сега ми се струва морално, след като такъв е и държавния морал.

  Затова само едно ще кажа: ПОЖЕЛАВАМ НА ВСИЧКИ КЛАТИКУРИ БЕЗ РАБОТА, КОИТО СПАМЯТ ЗАД МОНИТОРА, ЧЕ НА БЕЗРАБОТНИТЕ НЕ БИВА ДА СЕ ДАВАТ ПОМОЩИ, ДА СТАНАТ И ТЕ БЕЗРАБОТНИ!

 18. Аве, ей!? Кви безработни, кви помощи, кви ресурси, кви доходи, кви кенсиански методи, ве заспали тикви такива, словоблудци малоумни аре събудете се малко ве!Стига сте чоплили частни въпросчета в стил „Сблъсък“ и вижте голямата картина, ве щматароци!
  Докато си пилите мозъците с икономически брътвежи световния икономически, политически и финансов елит, онези Г-8, Г-20, Г-мнайси дето постоянно си праят срещички на тъмно, водят войни и заробват цели държави чрез банкови заеми са на прага да завършат пор(сл)едната тоталитарна мегадържава на Новия Световен Ред.И тва го правят пред очите ви тъпанари с идиотите, ама знайте ли що не виждате нищо? щот за вас сичко е въпрос на мангизи и търсене на удоволствия – кой какво работел, кой колко взимал, кой кой ебал, кой къде ходил, кой какво гледал и тънъ и тънъ.И не само тва – за вас света се върти около понятието за нация от което следва, че нямате и грам идея за по-дълбоки течения които движат историята и това което се случва сега пред погледа ви.Късогледи глупаци такива аре че ми писна ве осъзнайте се малко…За вас сичко е или държавата или икономиката на мястото където трябва да е свободното тяло и духа човешки, ма не само с хляб ще живее човека.
  Отворете я тая Библия ве… отворете го тоя Коран най-накрая… четете между редовете и ще разберете ве.Вкарайте малко духовност в живота си, спрете го тоя телевизор тъп поне за малко, отидете на планина някъде, огледайте се, сравнете, разделете, съберете, преценете, дайте си равносметка, спомнете си, помислете… Вижте водата, вижте небето, вижте слънцето, събуйте се, стъпете боси на земята, легнете…
  Аман ве, аман ве…
  1. А за годините и времената, братя, няма нужда да ви пиша,
  2. защото вие добре знаете, че Господният Ден ще дойде както крадец нощем.
  3. Когато казват: Мир и безопасност; тогава ще дойде върху тях внезапна погибел както болките върху бременна жена; и няма да избегнат.
  4. Но вие, братя, не сте в тъмнина, че денят да дойде върху вас като крадец.
  5. Защото всички вие сте синове на светлината, синове на деня; ние не сме от нощта, нито от тъмнината.
  6. И така, да не спим както другите, а да бъдем будни и трезви.
  7. Защото, които спят, нощем спят и които се опиват, нощем се опиват.
  8. Но ние, които сме от деня, нека бъдем трезви и нека облечем бронения нагръдник на вярата и любовта и сложим за шлем надеждата на спасението.
  1 ДО СОЛУНЦИТЕ 5:1-8

  Приказвайте, приказвайте… даже се надприказвайте…Ама ако не за вас за тия които обичате заради тях спрете и се ослушайте.И то не е да ходиш на църква и да палиш свещи по празниците, щото разбираш ли… така е прието.То е да разбереш, че душа имаш, че човек идва тук на тоя свят с мисия да се познае да види че по образ Божи е направен и да се стреми към съвършенство и блаженство да види у ближния си същото та да се държат.Кога ще проумеете, а?…
  И хайде пак икономиката, държавата, икономиката, държавата, икономиката, държавата…доходите, данъците, доходите, данъците, доходите, данъците…Като папагали…
  Събудете се, събудете се, събудете се!!!

 19. И сега след като разбрах, че всъщност блогъра е още ученик, а аз на 32, леко се стъписах, но… това не ви пречи да сте глупави, заблудени и неосъзнати.Даже точно това е фактор в случая.И знаете ли защо е така?Ще ви кажа, споко.Защото в училище не изучавате духовната същност на Реалността, чиято абсолютна пълнота е у Бог, който е вашия източник, вашата отправна точка и точката на вашето завръщане.Вместо това ви пълнят главите едностранно с наука която не дава смисъл на тази Реалност, а просто я описва.Може ли математиката, географията, биологията, химията, физиката, после даже и хуманитарните науки както биват преподавани, частично и тенденциозно, да ви обяснят смисъла на вашето съществуване, на това че сте тук и сега, да ви отговорят на въпроса „защо съм?“Те отговарят единствено на въпроса какво?къде?и кога?.Това не ги прави ненужни, а само непълни и разпокъсани.Истинското знание трябва да е пълно и всеобхватно.Това за което ви подготвят съзнателно или не, е да бъдете поредното болтче в държавната машина, която на всичкото отгоре е абсолютна абстракция която дотолкова ви е набита, че дори не сте се замисляли дори за миг, че може да не е реалност!?Това което всъшност единствено съществува е Бог, а неговото отражение в отделния човек, индивид и в всеки един от нас е това което възприемаме и наричаме свят!Държавата е абстракция от тази идея за общност.Това което си мислите че „реално“ съществува като държава е всъшност мисловна проекция на вашата собствена духовна, индивидуална колективност – тяло(Едно) съставено от клетки(Много).Понятието държава е илюзорно – психологическа илюзия която мнозина дотолкова са приели за истинска, че биха могли да я докоснат.Оттук и държавата като божество на което отдават почести и пеят песни да не говорим за „култа към личността“, който пък отново идва да напомни за индивида като общност, като цяло съставено от части – нещо подобно на това когато Сталин или Хитлер, а сега вече и Обама, са пръднели, всички да се насират.Това което е, са всъщност отделни индивидуални съзнания структурирани йерархично тоест в отношения на подчинение и тези индивидуалности, които наричаме събирателно „хора“ протичат във време/пространството и погледнато исторически, представляват така нареченото Тяло Христово, нещо което може би сте закачали тук, таме.И всичко това е в сферата на психиката, което на гръцки означава душа което пък идва от дух което пък идва от дъх което идва от дишане от което зависи пък съзнанието и неговата еволюция… за което и раждането се разбира често като да поемеш първия си дъх, а за смъртта се разбира да издъхнеш.С други думи казано Животът е Дух.За вас историята е онзи низ от факти, дати и събития (предимно борби с идеална цел…), който в училище за да му придадат изобщо някакъв смисъл забиват трибагреника отгоре му и казват: историята има смисъл единствено през погледа на националната ви принадлежност с други думи единствено националната история е това което важи и което ще ви помогне да си обясните света – ехо от старозаветната традиция на богоизбрания народ.Така това се превръща в разбиране за света като сбор от боричкащи се за слава и богатства народи с „национална история“, всеки претендиращ за помазаност и мандат от небесата, защото разбира се не само вашия народ е богоизбран нали се сещате…?А за мен историята е свещена.Тя е постоянния стремеж успешен или не на отделните индивидуализирани съзнания да се завърнат към божествения си източник, което е просто превод на това което споменахме по-горе за „борбата с идеална цел“.
  Оттук нататък сте вие, дяца…


  Reflections And Warnings – An Interview With Aaron Russo {Full Film}


 20. The Obama Deception HQ Full length version

 21. Даването на пари на безработните би трябвало да бъде само и единствено срещу свършена работа. Е, те са „безработни“, т.е. нямаме каква работа да им предложим. Затова е нужно да им предложим безсмислена работа. Пари даром обаче НИКОМУ!


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

Създаване на безплатен сайт или блог с WordPress.com.
Entries и коментари feeds.

%d блогъра харесват това: