Петък 13-ти: Денят в който злото (не) ни настъпва по петите

февруари 13, 2009 в 3:45 pm | Публикувано в Uncategorized | 2 коментара
Етикети: , , , ,

https://i0.wp.com/www.bgben.co.uk/data/images/fatalen%2013.jpg

Човечеството си е избрало този ден като ден на суеверието. Няма да разказвам истории за това, защото всеки може да намери. Най-хубавите, които съм чел са в уикипедия. Много суеверни хора се страхуват от датата 13, а когато тя е съчетана с деня от седмицата петък много от нас изпадат в истерия. На този ден много хора не отиват на работа, не излизат, не стават от леглото.Хотелите и авиокомпаните също са измислили нещо точно за тези хора. И това е премахването на номер 13 като ред на седалка, или като етаж в сградата.

Много хора се страхуват от тази дата, но ако овладеят малко паниката, може би и самите те ще се почувстват по-добре. Ако си настроен негативно към някой ден е много вероятно наистина да се обърка нещо или да имаш някакви проблеми. Ако пък не те интересува каква е датата и не се притесняваш, от това което ще ти се случи през деня може би той ще премине по-бързо ( специално за петък 13 ), и в края му ще си радостен, че не ти се е случило нищо лошо. Ще се радваш, че не си се побъркал около тази дата. Не трябва да забравяме, че филмите също са един от главните виновници за страха на хората около този ден. Може би това притеснение е признак на конформизъм, но за това съм писал друга статия.

Възможността да ти се случи нещо лошо е много по-голяма ако си настроен и мислиш, че ще ти премине зле деня. Ако мислиш негативно, и разсъждаваш , че със сигурност ще ти се случи нещо неприятно, тогава нищо не може да се направи. Петък 13 е ден, който влияе изключително много на хората по цял свят, защото се настройват, че тогава ще имат някакви проблеми. Проблемът е психически, и ако хората го оваладеят няма да имат толкова неприятности на тази дата. Разбира се никой не е застрахован. Но ако ще ти се случва нещо може да стане на всяка дата, не е нужда да бъде точно тази.

Петък 13 освен, че е ужасен ден за суеверните хора, той е не по-малко неприятен и за бизнесa в САЩ. Изчислено е, че на този ден само в САЩ бизнеса губи между 800 и 900 милиона долара, тъй като много хора просто не отиват на работа.

Каквото и да се пише обаче нещата не могат да се променят. Хората са си избрали тази дата за ,, черна дата ‘’, и ще я покровителстват винаги. Пожелавам обаче успех на всички за този ден, а и за напред 🙂

2 коментара »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. По-малко мислиш за ,, черната дата “ , повече се стараеш през деня 🙂

  2. Не съм суеверен, но вчера ми се случиха няколко лоши неща. Не смятам, че това е заради датата, но все пак…


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

Блог в WordPress.com.
Entries и коментари feeds.

%d блогъра харесват това: