Каишките за животните, не за хората!

февруари 4, 2009 в 12:00 pm | Публикувано в България | 1 коментар
Етикети: , , , , , , , ,

https://i0.wp.com/i107.photobucket.com/albums/m282/PIPONCHO/bulls.jpg(снимка – photobucket.com ) Определено съм против насилието над животни, но също така съм и против насилието над хора. И то не от други такива, а от улични кучета, а дори понякога и от домашни. Може да прозвуча егоистично, но мисля че първо трябва да осигурим нашата сигурност, а след това сигурността и на животните.

Случаите на ухапани хора от кучета стават все повече. Почти няма ден, в който да не се споменава нещо такова по новините. Много са уличните кучета, които са готови да те нападнат. Излизам всяка сутрин преди да изгрее слънцето и ми прави впечатление многото глутници, които се разхождат из столичните улици. Лаят те, гонят те, а ако не си внимателен може дори да пострадаш.

Тези неща са известни на много хора. Аз също съм си патил, но преди няколко години, но не от улично куче, а от домашно. Не е нормално да се разхождат по улиците свободно добермани, питбули и булдоци, докато техните собственици си говорят с някой приятел, или са в близкото кафе. Тези кучета са доста опасни, дори да живеят в домашни условия и да са обучавани. За тях ти си непознат човек и ако нямаш късмет можеш да изглеждаш като прясно бутче. Не мога да разбера някои собственици на кучета. Те са поели отговорност за това животно и трябва да се грижат за него, но също така трябва и да предпоазват другите хора, ако въпросното животно е опасно. Водил съм разговори със собственици на такива домашни любимци, а те никога не си помислят дори, че може да грешат. Пускат ги свободно по площадки и пясъчниците, където си играят малки деца, което според мен е изключително нередно. Едно дете не може да се предпази от куче, което на ръст е дори по-голямо от него. За тези животни наморниците и каишките трябва да бъдат задължителни. Те са измислени за кучетата, и тяхните стопани трябва да ги използват. КАИШКИТЕ НЕ СА ЗА ХОРАТА.

Подписах се и подкрепям идеята не на насилието над животни, но не трябва ли да се направи нещо и хората да живеят защитени, и да не се притесняват за живота си всяка сутрин когато отиват на работа. До кoгa уличните кучета ще имат приоритет пред нас. Аз искам да заживея в един по-сигурен свят, но това скоро няма да се случи. За жалост проблема с кучетата ще остане още доста дълги години. Единственото нещо, което можем да направим на този етап е да се надяваме, че ние няма да бъдем следващата жертва, и да внимаваме повече в избора си на маршрут.

1 коментар »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Не знам колко още хора трябва да бъдат разкъсани и изядени, за да се направи нещо по въпроса.

    А че дори и едно обучено куче може да е опасно при определени условия, това е пределно ясно. Като го намеря, ще пусна линк към един клип, където полицейски кучета пуснати срещу протестиращи граждани, в хаоса, така се стресират, че почват да си ядат стопаните полицаи.


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

Блог в WordPress.com.
Entries и коментари feeds.

%d блогъра харесват това: