Писна ми от ,, 12-годишни лелички “!

януари 19, 2009 в 6:52 pm | Публикувано в България | 44 коментара
Етикети: , , , , , ,
Бързо порасналите деца...

Бързо порасналите деца...

Да се чувстваш голям и да се правиш на такъв е нещо напълно нормално. Но някои хора наистина прекаляват, и това честно казано ме дразни ( може би не само мен, а и други хора ). Писма ми да ходя по улицата и да виждам 12-годишни момиченца, които се обличат като 30 годишни лелички с палто, или някаква къса поличка тип – колан. До кога децата на България ще се държат по този начин и защо?

Смешно ми става като видя момиче 4-5 клас гримирано като 20 – годишна кандидатка за работа да се разхожда по улицата. Забелязвам, че все повече деца искат да пораснат прекалено бързо. Детската дискотека се е превърнала във втори дом за много деца. Родителите виждат в какво се превръщат децата им и честно казано не ги интересува, а точно обратното – поощряват ги за тези работи като им купуват все по-къси полички и обувки с токче – 20 сантиметра. До кога 12 годишни момиченца ще виждаме пияни по улицата с цигара в една ръка и бутилка от водка, облечени като лелки в 12 часа през ноща? Кога децата пораснаха толкова бързо?

Аз ли съм сбъркан или наистина тези неща не са нормални. К’ви са тия тъпотии 10 годишните да си слагат грим, спирали и тем подобни работи, които се използват за заличаването на ,, дефекти “ по лицето. Нормално ли е момичета 5-6 клас да ходят на училище почти голи, за да си покажат новата татуировка или малката обичка на пъпа? До кога чалга звездите ще бъдат идоли на децата? Нима това е най-доброто, което може да се копира? Нима видът на 11 годишна чалга изпълнителка, съчетано с тонове грим и обувки с 10 сантиметра ток е нормално, нима това трябва да виждаме всеки път като излезнем от дома си?

Аз мисля че не трябва това да бъде лицето на България. Децата трябва да бъдат деца, а възрастните – възрастни. Странно е, че нещата, които споменах ги забелязвам само при момичетата, но не и при момчетата, не говоря за гримове и подобни 😀 , а просто за поведение на възрастен човек.За радост има и по-различни деца. Такива, които изглеждат значително по-нормално от гореспоменатите екземпляри. Деца, които си живеят детството и не бързат да пораснат. Надявам се 12-годишните лелички да намалеят за в бъдеще, а родителите да почнат да обръщат по-голямо внимание на децата си…

Реклама

44 коментара »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Ти щото си много голям.

 2. Не, не съм много голям, но изразявам мнението си по въпроса, за да го направя не мисля че трябва да съм много възрастен.

 3. Няма нищо нелогично…някои 45-годишни бабки се обличат като 10-годишни момиченца…
  Равновесието го има…но май все повече жени искат да излъжат някого…но освен за присмех, за друго не стават.
  Просто лудостта е сред всички…

 4. Не мисля, че има някакво значение колко е годишен създателят на тази статия. Напълно го подкрепям. Според мен за всичко това е виновно на първо място цялото ни уродливо общество и на второ място- родителите на тези деца. Нормално ли е 4 годишно дете да приглася на чалга песен, приличаща повече на сценарий на порно филм, а майка му просто да го слуша и това в междуградски автобус….

 5. Новината е хубава,много точно казана! Подкрепям изцяло..!!

 6. мен пък ми писна от едни и същи тъпи оплаквания по блоговете…няма ли за какво друго да пишете по дяволите? нямате ли нещо по-важно в живота си от това да се оплаквате от някакви генерализирани положения? твоята дъщеря ходи ли като проститука? да? е мислиш ли, че „положението“ е виновно за това, мислиш ли че са чалга звездите, или осъзнаваш че си ти и се чудиш на кой да прехвърлиш вината? нямаш дъщеря въобще? е какво тогава ВЪОБЩЕ си тръгнал да се оплакваш като сигурно и един грам не можеш да разбереш нито тези деца/младежи, нито техните родители? аман от такива тъпи блогове, честно!

 7. Това много точно наблюдение. нещата обаче не стават от самосебе си. В това се инвестира – веж как са облечени куклите Барби, например, как се държат децата филмови герои (Деца-шпиони, рокзвезди и т.н.). Да не говорим за това, че развращаването им е законово подкрепено, уж че се защитават правата на децата. Преди няколко години у нас се свали границата на непълнолетието от 16 на 14 години, което ще рече, че сексуалните отношения с 14 годишни вече не са наказуеми от закона!
  Ще ме убеди ли някой, че това става ей така, от самосебе си!

 8. И на мен не ми е приятно да гледам тези бързо порастнали деца, но не мисля, че скоро нещата ще се променят.

 9. В една пропаднала държава – това е нормална гледка. Дори и на запад се наблюдава това явление, макар и не така масово. Освен родителите, влияние над децата имат и техните „идоли“…

 10. „Хайде, хапчета чудесни, никога да не поресна!“

  Мда, толкова е по-приятно преди да порасне човек… Къде бързат? Peer pressure му се вика на туй нещо на английски.

 11. Nasta реших за това да пиша и пиша за него, за това са личните блогове да пишем каквото ни харесва 🙂

 12. Аз пък незнам защо не го забелязваш и при момченцата – те вече гледат „пички“ и „е*ат“ (поне на думи) не на 12, а на 9- 10 още. Освен това пушат, пият и псуват. Аз не смятам, че това поведение е по-малко лошо от това на момиченцата. Но иначе си прав.

 13. Да, права си, и при тях ги има, но повече се забелязват при момичетата поне според мен 🙂

 14. Ти забеляваш при момичетата, защото си момченце – нормално е 🙂 Аз съм момиченце и гледам какво правят момченцата (макар и аз, и момченцата, които гледам да са доста по-големи) 🙂

 15. „Аз ли съм сбъркан или наистина тези неща не са нормални?“
  ти си сбъркан, братле.
  Как може да се занимаваш с такива риторични теми?
  Нема ли нещо по интересно за теб?

  И ще ти кажа, всичко това е нормално и се повтаря откак свят светува.
  Тези момичета искат да са красиви и харесвани ама на тебе явно не ти действат така

 16. Има простичко решение. Ако ти и приятелите ти покажете, че не харесвате тези момиченца, те бързо ще престанат да се мажат с грим и да се обличат като проститутки. Защото повечето то тях се държат така с идеята (макар и неизказана) да се харесат на момчетата. А и момчетата правят същото. Всички в своето време сме правили глупости в името на модата. Е, повечето порастват.

 17. Тате, абе ти да не си някъв педофил, бе?
  И що да не се занимава с такива теми-нали е момче все пак и техен връстник? Ти какво предлагаш – порно с коне и лайноеди ли да го интересува?

  А иначе по статията – описана е грозната действителност, която човек, който има очи и мозък и сам вижда. Супер гротескно е да видиш някое дете, ама дете подчертавам, с психиката на такова и с още недоразвита физика, облечено, илипо-скоро съблечено с разни парцалки и наплескано с тежък грим. Грозно и гротескно.
  Това, че родителите го допускат, а обществото е стигнало дотам,че да има подобни „гледки“ е изключително жалко.

  Ето защо е радостен фактът, че има деца, които осъзнават това и изказват позицията си.
  Защото българската младеж не се състои само от пияници, наркомани и проститутки.

  Много са свестните момчета и момичета и точно те трябва да са примерът за останалите.

 18. Авторът на статията замислял ли се е, че и той е малко надрастнал възрастта си в стремежа си да е голям? 🙂 Аз на 16 си гледах детските , а не коментирах политиката и събитията в страната(хаха как прозвучах като че съм някоя баба хахахах)…Казват, че човек пораства тогава, когато започне да гледа новините…. 🙂 Нищо лично, просто отбелязвам, че и ти си от бързо порастналите (но в добра насока, надявам се 🙂 )

  Това, което се опитвам да ти кажа е, че всички се опитват да бъдат такива, каквито мечтаят да са…едни искат да са чалга мацки, други – кукли Барби, 3-ти (12 годишни) мъжкари – гангстери и т.н… Има и такива, които са си просто деца, малко като че ли останахаот тях….

  Кой е виновен за това?…

  Ами май комплексна е вината…на родителите и примера който дават и разрешенията им за всичките прищявки на отрочетата им с цел да изкупят липсата на внимание и грижа, понеже са много заети винаги…Виновни са медиите, телевизии, реклами, певици и т.н….Виновни много …

  Не чух оба1е никой да предлага решение на проблема… 🙂

  Хубав и усмихнат по детски ден Ви желая! 🙂

 19. А едно време нашите родители бяха изумени от това, че на 16 години вече водехме сексуален живот и пием бири.. Предполагам техните също. Децата се променят, зашото и времената се променят. Не задължително към по-добро и все пак..

 20. От скоро преглеждам този блог.Но какво ми направи впечетление,все засягаш проблеми на тинейджъри,било то как се обличат,как отиват на дискотеки,как пушат,как правят секс и т.н.Това ме довежда до мисълта че ти си някой изолиран,който няма приятели и го хваща яд,че не може да прави това което правят другите.

 21. Само не ми е ясно защо пак намесихте чалгата. Все едно по разните му там мтв-та и други подобни не се обличат по същия начин и не пеят за същите неща, но на английски.

 22. dada съжалявам, че си ме представяш така. Имаш някакво грешно виждане 🙂 Приятели – много, и голяма част от тях са истински такива 🙂 А и защо трябва да ме хваща яд, че не се държа тъпо, само не разбрах :))

 23. Мен пък най ме кефи плоския стил на автора, до колкото разбрах около 15 годишен и от мъжки пол. Пише като третокласничка: винаги започва с една нелепа и ненужна генерализация, нещо като „да кажа нещо, щото нямам какво да кажа“, пример дори в началото на тази статия: Да се чувстваш голям и да се правиш на такъв е нещо напълно нормално.
  Нещо като: небето е синьо денем и това е напълно нормално. Абсолютно всяка статия почва по този начин. Колкото и назад да се връщам да чета. Следва кратка теза, обикновено също толкова плоска и най-често банална, примесена с мрънкотене: омръзна ми това, онова не ме кефи и т.н. после пространствено нелепо изложение с предъвкване на все същия единствен аргумент от тезата, липсва антитеза, както разбира се и нейното оборване, което значи, че просто авторът никога не се е замислял дори, че може да има друга гледна точка по въпроса или и да има, тя не е важна и накрая заключаваме винаги с едно и същото : абе аз зле ли съм (перифраза).
  Ми да ти кажа, да – зле си. Скучно пишеш просто.
  За 15 годишен… това ще рече поне 9ти клас по груби сметки, ЛНС вече не върши работа, малко по-така, социално ангажирано, разнопосочно, провокативно и най-вече широкогледо.
  Това поне мисля аз де, щото видях, че и други си позволяват да критикуват, аз рекнах да пригласям. Ама уж малко по-конструктивно:) Са да не се вържеш, не всеки му се отдава писането, още повече интересното писане. Направо ти се дивя как не те мързи. Всеки ден почти бълваш по нещо. От друга страна винаги е доста скучновато и изложението и самата тема, така че не си те представям осенен от идеи да се будиш всяка сутрин….ама дерзай, може пък да излезе нещо. Еле трафик явно правиш цели 22 коментара, кой кат теб:)

 24. Да, не на всеки се отдава писането. Надявам се да се развивам… 🙂

 25. Браво! Все така да пишеш и да знаеш, че мнозина от онези, на които ЕГН-то им е преди твоето с нищо не те превъзхождат, а напротив – ти ги превъзхождаш с разумните си, човешки позиции и отношението си към заобикалящата действителност.

 26. Лелееееееееееее ти луд ли си ве ман?!?

  Тия момиченца са едно от малкото наистина хубави работи на света 🙂

  Ох на дядааааааааааааа…

 27. Много ти е рано да морализаторстваш така, човече – остави това на нас дъртите, ти задиряй 12 годишните „лелички“, сега му е времето 🙂

 28. Абе, Peter, след като ти е скучен блога, що все тук киснеш, ами и не само това, но и пишеш още по-досадни коментари, по-дълги от самата статия?

 29. arrowsss, не си сбъркан, успокой се! Просто си жив! Дано цял живот да бъдеш такъв!

 30. Имам още 1 въпрос,ти поне не си ли падаш по така наречените „12 годишни лелички“ ? Или си падаш по момчета ? Защото на млад тийнейджър би трябвало това да го причлича , а не да го отблъсква ..

 31. Това си е част от маркетинга на големите корпорации. Гледай филма Merchants of Cool, има го в kolibka.com и ще ти стане ясно за какво иде реч: момичетата да са пораснали преждевременно, а момчетата да са инфантилни.
  Иначе писанието ти е сериoзно и смислено.
  Поздрави,
  Христо

 32. dada еми пак не позна, по момичета си падам, но просто не са тези, за които пиша 🙂

 33. Хах,много добре отговаряш,очаквах да почнеш да се заяждаш с мен,или да ме псуваш,но не го стори,браво.
  Може би причината да се заяждам с теб е това че все още ме е яд че спря форума ароус.нет,там имах точки за още 1 домейн.А може ли да попитам защо го спря ?

 34. Защото се получиха някои проблеми покрай този форум. Ако реша да черпя ще имаш един домейн от мен.

 35. ОК 🙂

 36. Както всяко едно поколение,така и това си има недостатъци с начина на съществуване.Децата като цяло са по – манипулируеми и по глупави 🙂 няма какво да се лъжем,затова децата гледат да живеят така както е общоприето.В момента е такава порнография в България,че ние ще се оплакваме как изглеждат,та нали ние създаваме тези изкривени ценности.Който има акъл в главата ще се учи ще следва и ще живее далеч от това,а който има търпение,воля,вяра и смелост може да остане тука и да се бори за доброто бъдеще на децата в България.

 37. […] казва. А особено ме заитригува един от постингите му [а именно този], където се говори за момичетата и изключителната мода […]

 38. Напълно съм съгласна с Коментар от Nasta — януари 19, 2009 . Не че аз съм много голяма , на 15 съм и аз нося точета ( не на 20 см тва е преувеличено)
  и аз нося поли ( не като колани ) и аз слагам грим ( които не е да прекрива дефекти а да подчертава ) . Защо когато си на 15 и те видят в този вид всички ще се присмеят и ставаме малолетни проститутки , а една 25 годишна в същия вид е Sex бомба и всички си казват искам тази или искам да преличам на нея ? Замислете се малко всеки може да избира начина по които да изглежда . Има ли нещо нормално в милата ни държавица та сте опряли до стила на децата и начина по които ги възпитават ?

 39. Аз съм на 10 години за 4-ти клас и не ми пука к’жо мислите за нас децата вие кат сте толкоз прости аз ко да напрая. Аз гледам телевизор до към 02:00 или 03:00 ее поне гледах когато даваха филма „Моите мили съседи“ а след него „тййнейджърския филм SMS“ и се обли4ам в къси поли4ки и потници абе казано 4естно вси4ко жие сте тъпи само майка ми и баща ми са умни ааааааааааааааааааааааааааааааааааааааа вие не

 40. а ти на 10 години вместо да се мотаеш на компа шо не идеш да обличаш куклите?

 41. Е не е много право това,което казваш.Ние не трябва да съдим хората.Погледнете се тука сме се събрали да обсъждаме другите.А ние какви сме ние даже сме по-тъпи от тях щом сме тръгнали да съдим хората по грешките им.Та кое момиче не би искало да се иступа за пред момчетата.Такива са времената ще търпим.Тука сме като някакъв кокушарник.Аз лично съм на 12 и бих също се издокарала за някой купон.Стига сме обсъждали хората подобре да гледаме себеси.Айде чао това е от мен.

 42. az sam na 12 i se obliram savsem obiknove nqmam koi znai kolko razgoleni drehi na u4ili6te hodq s danki bluza teniska ili potnik zavisi ot vremeto ne nosa obuvki s tok4e nai-4esto sam s botu6i do kolqno sandali maratonki ili kecove za grima postoqno sam s glanc za ustni moliv za o4i slaga 2-3 pati sedmi4no

 43. Spored men choweka e praw.Absolutno sme nqsno s tova.Az sum uchenichka i obojawam da se grimiram,no umereno.Kato po-malka si slagax grimove samo na koncerti i razni partita,no sega bez grim ne izlizam.Smeshno e obache da si oblechesh sporten ekip i da se nagramirash kato kloun.Eto tova az ne go prawq.Sabotite i nedelite izlizam samo sas spirali.Ne se prenabregwam ot fakta,che i az sum ot xorata,koito ne izlizat bez grim nawun.Parwo spiralata,posle senkite i nakraq i ochnata liniq.Stawa ti nawik.Umereniq grim obache ne e otblaskwasht :)) 😉

 44. ей курви __ духайте


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

Блог в WordPress.com.
Entries и коментари feeds.

%d блогъра харесват това: