Против игрите със sms-и!

януари 18, 2009 в 3:47 pm | Публикувано в Uncategorized | 8 коментара
Етикети: , , , , , ,
Има ли смисъл от игрите със sms-и?

Има ли смисъл от игрите със sms-и?

Смс-ът е една от модерните форми на комуникация между хората. Всички си изпращат такива съобщения за да се поздравят, за да си уговорят среща, или просто да си кажат по нещо. В последно време обаче игрите със смс-и станаха наистина много, а хората продължават да си дават парите, и живеят с надеждата,че ще спечелят нещо. Е задавате ли си въпроса има ли смисъл да играя толкова? Не си ли давам парите на вятъра? Не е ли това начин да ми отмъкнат парите? Не е ли загуба на времe?

Най-често този вид игри ти обещават печалба от рода на 100-200-300 лева, някои предлагат спечелването на кола, мобилен телефон, участие в някое предаване. Често хората се заблуждават и мислят че наистина има шанс да спечелят. А дори и да е така колко хиляди есемеса ще трябва да изпратим докато вземем обещаната награда на стойност 300-400 лева? Не е ли това един вид загуба на време, пари, и стотици часове в надяване, че телефонът ще извибрива и ще получиш съобщение, че си спечелил. Май само нерви могат да се спечелят от този вид неща. . .

Възможно е някои такива игри да са уредени и в крайна сметка да печелят поставени лица от телевизията, или предаването което обещава наградата. А ако не е така давате ли си сметка колко стотици есемеса трябва да изпратите докато спечелите нещо. Голяма част от този вид игри се опитват да те зарибят със съобщения от рода ,, остава още малко време, опитай отново “, ,, ти може да бъдеш следващият победител “, ,, отговори на следния въпрос и изпрати трите си имена, и адрес “. Това за мен си е чист телефонен спам, който се приема много добре от всички, които обичат този вид игри.

Всеки ден можеш да участваш в стотици различни игри, и да се бориш за най-различни награди. Защо аз не съм чул обаче никой човек да се е похвалил, че е спечелил нещо наистина. Имам се за контактен и си мисля че поне един от хората, които познавам и е пробвал би трябвало да спечели нещо, но уви не е така. А и защо да си даваме парите за да участваме в томбола с други десетки хиляди като нас за мобилен телефон, който можем да си купим двойно по-евтино от сметката, която ще получим на края на месеца.

В крайна сметка не съм чул никой да се е похвалил, че е спечелил нещо. А и си мисля че голям смисъл от тези игри няма, да не говорим че хората изпращат есемеси дори за предавания като сървайвър, биг брадър и мюзик айдъл, като отново очакват някаква печалба. Може и да греша, но си имам собствено мнение и никога няма да играя такава игра. Ако ти си спечелил и искаш да ме опровергаеш го направи, ще бъда радостен 🙂

8 коментара »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Майка ми е печелила 980 лв от „Ва банк“. 80 лева първият път, 400 лв. вторият и третият – 500 лв. и й ги изплатиха наистина! Това предаване обаче вече го няма от няколко месеца!

 2. Ее, радвам се да чуя че някой наистина е спечелил. И все пак мисля че доста трудно и с доста късмет може да вземеш награда:)

 3. Не мисля, че всички игри са измамни. Тотото например си има съвсем ясна бизнес стратегия. Една част от хората печелят наистина, а по-голямата губят. Има шанс и надежда за всеки. А при SMS игрите е нелепо да набеждаваме технологията. Тя само опростява комуникацията.

 4. Има и такива, които не лъжат, но истината е че се хвърлят много пари по тези неща, а това не винаги е хубаво, разбира се ако печелиш няма лошо, но ако губиш и продължаваш да опитваш…

 5. Да ги оставим на спокойствие. Има си контингент, който се занимава с тези неща и той за щастие не е по-интелигентната част от обществото. Търговеца предла, а ти решаваш какво да купиш.

 6. Така е, чрез статията искам да изразя собственото си мнение, и това че не харесвам този вид игри 🙂

 7. винаги ИМА печеливш – това са МОБИЛНИТЕ ОПЕРАТОРИ, които смъкват милионни печалби от наивниците.
  А те не свършват, за тяхна радост. Затова и игрите са многобройни.

  да им е честито!!

 8. И аз ще се съглася с peneva. По принцип не пускам sms-и за каквото и да било. А единственият човек, когото познавам и е спечелил нещо – една приятелка, тя „спечели“ евтино колие – сърце от игра с цигарите „Eva“:)))


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

Блог в WordPress.com.
Entries и коментари feeds.

%d блогъра харесват това: