Има ли извънземни? А какви ли са те?

януари 15, 2009 в 6:34 pm | Публикувано в Хумор | 12 коментара
Етикети: ,
Има ли извънземни? А какви ли са те?

Има ли извънземни? А какви ли са те?

Има ли извънземни? А какви ли са те? Това са въпроси, които си е задавал всеки. По тази тема са написани хиляди статии, книги, взети са много интервюта, и има много тези. Това, което пиша в момента не е поредния материал, който казва, да има извънземни и те са много по-развити от нас. С тази статия се опитвам да размишлявам над въпроса ,, Защо, ако има извънземни те да не са по-нисша раса от нас? “

Има много книги и публикации, които са изписани по темата за извънземните. Много голяма част от тях са се заели да описват колко по-развити може би са те от нас. Чели сме стотици статии, в които се споменава, че ако съществуват извънземни те притежават много по-развита технология от нас, различни кораби, благодарение на които преминават галактики за секунди, или са много по-напред от нас във всяко едно отношение. Има и доста теории, които казват че точно от друга раса, населяваща друга планета сме дошли ние, и че сме био-роботи с промити мозъци. Дрън, дрън, дрън такива статии колкото искаш, ако ти се четат подобни можеш много бързо да си намериш чрез гугъл :). Чудя се защо никой не си задава въпросът ,, Възможно ли е, ако съществува извънземна раса, тя да бъде по-слабо развита от нас “ ? Не е ли възможно да са по-зле развити технически от нас, ако изобщо може да се говори за техника, не е ли възможно да не притежават лазерите и летящите кораби, за които четем в книгите, и гледаме в научнопопулярните филми? Защо винаги си представяме извънземната раса като много по-развита от нас и много по-мощна, такава която може да ни унищожи по всяко време? Честно казано не съм попадал на статия или информация, която се опитва да кажа, че има вероятност, ако съществува такава раса да не е по-развита от нас. Нима със сигурност съществува някъде там-горе цивилизация, която е много по-напред от нас? Дали хората, които пускат тези статии не знаят повече от нас? Дали НАСА и други правителствени организации занимаващи се с това не крият нещо от нас, и знаят повече, като ни втълпяват, че извънземни може би съществуват, но те са и много по-добре развити от нас?

Надявам се един ден да научим отговорите на всички тези въпроси. А това ще стане само ако се докаже, че има извънземна раса. Вие какво мислите, защо хората изключват теорията, ако съществуват други освен нас-хората те да са по-зле развити от нас? Но според мен никой не може да каже нещо със сигурност, тъй като не е доказано, че съществуват извънземни, а не се знае и дали скоро ще се случи 🙂

12 коментара »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. (Тук имаше увод, но беше доста некохерентен, затова започвам направо с отговор на…)

  Вие какво мислите, защо хората изключват теорията, ако съществуват други освен нас-хората те да са по-зле развити от нас?

  Защото от това не става хубав фантастичен сюжет? 😆

  Не мисля, че „теория“ е уместна дума в случая, защото си има специфично значение, „идея“ ми се струва по-подходяща. И никой не я изключва, поне не и учените – според астробиолозите извънземните бактерии са много по-вероятни от извънземните цивилизации. Всъщност, все още проверяваме за въпросните бактерии (или останки от тях) в собствената си слънчева система.

  Номерът е в това, че срещата „лице в лице“ с извънземен живот изисква прекосяването на огромни разстояния. Ако се придържаме към обичайната представа, според която въпросният живот се е зародил около друга звезда, разстоянията са наистина огромни. Това означава, че или ние трябва да си замъкнем гъза до там, което изисква технология, с която в момента не разполагаме, или нещо да дойде при нас, което означава, че има технология, която ние нямаме. Оттам и идеята за по-развитата от нас цивилизация, която ни се изтърсва неканена на главата.

  Ако прочетеш (или изгледаш) достатъчно фантастика, ще откриеш, че идеята за „по-ниско развити цивилизации“ и въобще за по-низш живот (бактерии, растения, животни) не се среща чак толкова рядко. Веднага се сещам за широко известен пример от масовата култура – Пришълеца. Поне в оригиналния канон е представен като животно, паразит, подобен на осите, които си снасят ларвите в живи гъсеници. В книгите на братя Стругацки („Обитаемият остров“, „Трудно е да бъдеш бог“) често се срещат цивилизации на по-ниско ниво от земната (оттам и цялата идея за прогресорите). В произведенията на Лоис Макмастър Бюджолд извънземни няма, но има извънземен живот. „Щамът Андромеда“ на Майкъл Крайтън изрично обръща внимание именно на идеята, че е по-вероятно да се сблъскаме с извънземен вирус или бактерия. Можеш да се пробваш да гледаш „Стар Трек“ и да преброиш колко пъти се натъкват на цивилизация, която още не е открила междузвездното пътуване (рядко, но се случва). И така нататък, и така нататък.

  Идеята за контакт с извънземен разум обаче е много по-драматична от „абе тука в телескопа тая планета нещо ми зеленее, ама ще можем да разберем какво е след няколко хиляди години“. 🙂 Затова и извънземните получават много по-голямо „екранно време“. Да не говорим, че образите на повечето от тях са олицетворение на чисто земни страхове и надежди… По време на Студената война повечето от враждебните извънземни в западната фантастика подозрително приличат на комунисти. 🙂

  Дали НАСА и други световни организации занимаващи се с това не крият нещо от нас, и знаят повече, като ни втълпяват, че извънземни може би съществуват, но те са и много по-добре развити от нас?

  НАСА не е международна организация, а правителствена агенция на САЩ. 🙂 Освен това ми е чудно откъде си останал с това впечатление. Въобще някога чел ли си нещо, което да идва директно от НАСА – да речем сайта им? 🙂 Мисля, че е хубаво да го направиш. Доколкото знам, въпросният сайт има секция за ученици на относително достъпен английски.

 2. Има и книги, в които се говори за това, което каза : по-нисша извънземна раса от нашата, но те са значително по-малко от тези, които обесняват, че ако има извънземни те са много по-развити от нас. За фантастичния сюжет съм напълно съгласен, а за НАСА – оправих грешката 🙂

 3. Всъщност първият отговор обобщава онова, което исках да кажа: дори и да има цивилизации на ниско технологично ниво, както примерно Маите при нас, ние няма как да научим за тях, за това общо взето са извън интереса на учените.
  Има една друга възможност, също се среща в scifi литературата – извънземните да са не до там развити, но да могат да живеят под някаква форма в открития космос. Тогава примерно бига могли да пътуват без нужда от технология. Но това също е доста абстрактно, за да се нарече наука, най-малко защото трудно можем ние да създадем такъв модел.Тоест си прав, предполагаме технологично превъзходство базирайки се на нашата наука. Няма как да е друго. Иначе имаше един разказ, за един марсианец…. 🙂

 4. 🙂 Не сме сами във Вселената

 5. Много е възможно, но не може да се каже нищо със сигурност, иначе това клипче е доста популярно 🙂

 6. А защо задължително извънземните трябва да са цивилизация?
  Може да са просто животни, гъби, растения…
  Тоя стереотип, че извънземните са зъдължително някаква високо развита технологически цивилизация идва от филмите (а преди това от книгите с фантастика)

 7. v gr kozlodui zabelqzah izvanzemni korani koito slizaha na dolo i se izka4vaha na gore!

  • Ти си смешник.

 8. Az pak sam 100% siguren 4e te sadhtestvuvat.Ne moje ot nad 200 milqrda galaktiki samo ne da sa6testvuvame.Estestveno 4e sa6testvuvat no prosto ne sme gotovi o6te da osa6testvim kontakt s tqh.Edin moi priqtel mi razkaza 4e kato e bil na 5-6 godini e vidql letq6ta 4iniq sas sobstvenite si o4i.Toi bil na more nqkade v sozopol s tehnite kogato ot vodata isko4il nakakav izvanzemen korab i za 4asti ot sekundata se iztrelql v kosmosa.

 9. mi teoriqta za razvitieto na izvanzemnite e slednata . uvchenite 4rez formuli sa ostanovili 4e ako ima dr rasa TQ BI BILO v pati po naprednala ot nas , spored tova koga se e osnovala na6ata galaktika kato q sravnqnvat s ostanalite. ( a tq e nai mladata ) o6te ot drevni vremena xorata sa sazercavali v nebeto i sa risuvali po skalnite mesnoti sazdaaniq v vazduxa
  podobni na izvanzebni „4inii“ v godinite na brexod i evolucia ima stotici xilqdi nabludeniq ot xora . uchenite vse o6te talkuvat fenumena kogoto nie nari4ame „nlo“ ili prosto obekt blojdae6 v selenata ili materiq s do6a i misal .. qvno ne sme dostignali do nivoto da oznaem istinata. Men mi sa vqvra 4e tova sa na6ite bratq , babi , dqdovci .. koito na gledat tam gore i ne ni se mesqt za6toto nie sledvame patq bilo za lo6o bilo i za dobro .

  • Трядва да си много ограничен човек, ако си мислиш, че единственият живот е тук на земята в цялата вселена и всичкото.. Нормалко е да има много фълшификати със снимки и видео клипове за НЛО, защото технологията в 21 век ни го позволява, а и от това се прави страхотен бизнес, поради нашумялото явление от доста време. Всъщност НЛО има, както и разкрити доказателства, има хиляди случаи, които са останали неразсекретени, очевидци, които бихте ги приели за луди, затова че са имали някакъв контакт.. Всеки има правото на мнение да си мисли, че е единствен живота тук на земята, защото може би вярва само на очите си или за това, че е приемливо от народа да се смята, че живота е само тук и никаде другаде ( бих си казал о колко ограничено, как се понасяш ) , както в древни времена е било прието вярването, че планетата Земя е плоска и мн. др. нередности.. Живота расте непрестанно и всички, ще се изумяваме от технологията в бъдеще и открития.. През 50-те години малко, след като е била пусната първата атомна бомба над Хирошима Нагазаки 1944г започват първите съобщения от всякакът тип хора по целя свят наблюдавали НЛО , започват и начестени катастрофи на чужди обекти, които са били напълно засекретени, въпреки, че има много очевидци, но народа е бил без право на глас, имало е заплашване със смърт и затвор за разкриване и разпространение на информацията.
   Един от ярките случаи е в Розуел в периода 1947 .там буквално на мястно са измъквали телата от катастрофата на НЛОбект.. имало е аутопсия на телата, както и един жив, които в последствие почива.. никои и никаде от всички тези клипове и снимки, които се предлагат сега по интернет не е достоверен, а е макет.. истинските материали се крият и малко хора разполагат с тях..
   Притежавам много информаци от материали и книги на english събирана от много дълго време.. и сам излякъл съществените моменти, но да ви кажа, че бях поразен от еднаквото описание на хора от различен край на земята за извънземи.. Един достоверен случаи, в които се описва как в Южна Африка , където оцеляват сами на предела на природата, някакво племе споделят за честите срещи с малки съшества, които ги изслвдвали редовно в определени периоди на годината и след това са отлитали в небето , изследвали са тените животни, както и деца. Не малко пъти са заснемани от камерите на Аполо прелитащи НЛО обекти, които после са ги заличавали с твърдението, че някои от тях са отломки, а за останалите не знаят и нищо не могат да кажат.
   Мисля, че се събира някаква информация за живота на земята, но въпроса е – с каква цел ще се използва?

 10. Повечето статии, които съм откривал по този въпрос са в сферата на фантастиката и са направени по-скоро за да бъдат интересни, отколкото за да представят реална информация по въпроса за извънземните.

  Ето една добра статия по въпроса за извънземните – тя представя научни факти и теории, а не е просто някакво съчинение.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Extraterrestrial_life

  На мен лично ми се иска да има извънземни (приятелски настроени). Въпроса е ако те съществуват защо досега не сме ги открили.


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

Блог в WordPress.com.
Entries и коментари feeds.

%d блогъра харесват това: