Проверка на знанията ни по география

януари 14, 2009 в 6:04 pm | Публикувано в Образование | 6 коментара
Етикети: , , , ,
Проверка на знанията ни по география

Проверка на знанията ни по география

Ако някога сте искали да проверите вашите знания по география, но не сте знаели къде, то намерих един страхотен сайт, който може да ви помогне да осъществите това ваше желание.

TravelPod е сайт, в който може да играете игра, която ще ви помогне да определите какви са вашите знания по география. Можете да играете 14 различни игри, като всяка от тях е различна, но не по-малко интересна от предходната. Можете да изберете световна карта, Европа, Азия, Африка, Америка, Канада и други. За да пробвате не се изисква никаква трудност. Не трябва да се регистрирате или да оставяте вашия е-майл.Повечето от тези 14 предложения ви дават възможност за избиране на държава/столица/град/забележителност, чието място трябва да познаете на картата. Колкото по-близко забодете флагчето до зададеното място, толково повече точки печелите. По този начин преминавате в следващите нива, а всяко от тях е по-сложно от предходното. След като свършите играта, превъртите я или изгубите получавате обща оценка за постигнатия резултат. Това включва спечелените от вас точки, както и вашето IQ по география. От сега ви предупреждавам, че играта няма да е лесна, някои от задачите са доста трудни, което се съчетава и с малкото време за търсене на обектите. Пожелавам ви успех и ако искате пускайте вашите резултати, за да видим кой е най-добър по география 🙂

>>Световна карта
>>Европа

6 коментара »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Супер, харесвам такива игрички – хем релаксирам, хем е мозъчна гимнастика. Пробвах – 12730 точки, трудно е, защото мащабът е малък, а някои места не ги знаех. Забеляза ли, че има и код, който можеш да си сложиш на самата страница?

  2. П.П. То имало и по-натам. Тоталът ми е 96083, нива – 8, traveller IQ 114. Там е и кодът за джаджата. Поздрави за откриването на игричката!

  3. Мерси, доста добре си се справил, и аз успях да стигна до ниво – 8 🙂

  4. На Европа raveller IQ-то излезна 108, но не успях да мина 8 ниво, трябват още тренировки 🙂

  5. Малко е дребен формата и е трудно да уцелиш точното място, дори ако знаеш къде е. Предполагам това също отнема точки, след като броячът отчита с колко км си се отклонил. София например прекрасно знам къде е, но така и не успях да уцеля по-близо от 50 км. Така или иначе игричката е забавна:)

  6. Да, мисля че най-доброто ми постожение беше на 5-6 километра от зададеното място, но май не е възможно да уцелиш точното място на такава малка карта 🙂


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

Блог в WordPress.com.
Entries и коментари feeds.

%d блогъра харесват това: