Винаги си записвайте някъде статиите…

януари 11, 2009 в 6:37 pm | Публикувано в Uncategorized | 8 коментара
Етикети: , , ,

https://i0.wp.com/www.profitability.net/content/images/BackupRecovery.jpgТази вечер направих една глупава грешка. Исках да изтрия няколко чернови, които няма да публикувам, а вместо това съм изтрил последните две статии. Смятам, че и двете бяха добри, макар и едната да нямаше коментари, а другата седем такива. Коментираната статия беше ,, А ти ,, рулираш “ ли? “ и по всичко личеше, че ще има още интерес към нея. В момента съжалявам, че изтрих двете статии, и за това съм решил някой ден, в който съм свободен да прехвърля всичко, което имам в блога на моят компютър, а даже може и на дискове да си ги кача. Първо за да не правя повече такива тъпи грешки, и второ защото това си е безплатен хостинг, макар и надежден никога не се знае какво може да стане. Приканвам всички, дори и тези, които мислят че не са разсеяни да копират някъде статиите си, защото на всеки може да му се случи такова нещо. Все пак е добре, че съм затрил само 2 статии, а не повече, защото тогава ще ше да бъде много фатално. Съжалявам за тези публикации, и искам да се извиня на хората, които бяха коментирали, защото по този начин, това което бяха написали отива на вятъра. От сега нататък ще внимавам много повече и ще гледам какво трия.

8 коментара »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. WordPress позволява да архивираш всички публикации и коментари от блога си в XML файл – виж в менюто „Разни“ -> „Експорт“.

  А благодарение на RSS reader-а си мога да ти дам текста на въпросните постове.

 2. А ти „рулираш“ ли?

  Напоследък все повече станаха хората, които започнаха ежедневно да употребяват думи, които всъщност не съществуват, но които всеки използва в речта си – било то писмена или устна ( най-често втората ). Думи като ,, рулира ” и ,, йо ” са едни от най-употребяваните от българските младежи, а дори и от по-възрастните. А какво всъщност ознчават тези думи?

  Думата ,, рулира ” е една от любимите на всички българи в последно време. Забелязал съм, че най-често с тази дума хората искат да изразят своята радост, или да похвалят нещо или някого за добре свършена работа. Когато харесват нещо също използват изразът ,, Е т’ва рулира ” или ,, супер рулация човече ”. Аз дълго се чудих какво точно означава това ,, рулира ”… Понякога когато се използва от хората дори не мога да му схвана смисъла в цялостното изречение и се чудя дали не означава, че някой иска да управлява кораб ( рул – кормилото на корабa ). Най-вероятно ,, рулирам ” идва от английската дума ,, rule ”, която преведена на български означава ,, правило, установен начин/метод ”. Но някак по много странен начин думата се е изменила в ,, рулира ”, а хората без да се замислят си я употребяват и я прасват в началото или края на изречението, а странното нещо е, че всички разбират какво казват те, когато употребяват тази дума ( само аз май не разбирам )

  Друга дума, която е много популярна е двубуквеното ,, йо ”. Най-често хората го използват когато се срещат и се поздравяват. Както при гореспоменатата дума, така и тук се чудих какво означава това ,, йо ”. Но според хората това е нещо като ,, здравей ”, ,, к’во става ”, ,, как е ”. Възможно е да идва от испанското местоимение ,, yo ” – преведено на български означава ,, аз ”.

  Има още много думи, на които не мога да разбера значението, но се употребяват в почти всяко изречение от българите. Ако някой може да обясни точното значение на горните две думи и на други, които са подобни и не са записани в нашите речници нека го направи, за да разберем и ние непросветените какво означават тези думи. Току виж се появил някой нов вид речник на този вид думи и изрази 🙂

  Изтрий този пост и следващия, след като си възстановиш публикациите. И не е хубаво да се hotlink-ва, т.е. да се вмъкват в поста изображения, които не са качени при теб – така крадеш чуждия трафик.

 3. Т.е. „изтрий този коментар“ – малко бързам.

  чат ≠ форум ≠ блог

  Чатове, форуми, блогове – три от местата в интернет, където можеш да откриеш най-много хора. Всяка от тези три форми на комуникация е създадена по различен начин и има различна цел. Все повече интернет посетители обаче поставят тези три неща под един знаменател, като не правят разлика между тях и ги използват по един и същи начин. И според вас ли чат = форум = блог? Да, ама не!

  Чат – Това е може би най-примитивната система за комуникация в интернет. Устроена е по не много сложен начин и е достъпна за всички. Днес хората използват най-често skype и icq, често се срещат и онлайн сайтове, където можеш да чатиш с най-различни хора. Чатът е и най-свободната система за комуникация между хората, ако в блогът ти си решил да пишеш стегнато, и да не съкращаваш думите ( понякога обаче се случва ), то в чатът можеш винаги да си позволиш някое съкращение, което няма да обиди никой.

  Форум – В последните години форумите станаха много популярни. Появиха се стотици сайтове, които предлагат безплатен хостинг, а всеки интернет потребител реши да си направи по три форума и да види дали ще му провърви. Попринцип форумите се различават от чатовете по сложността на работа и най-различните функции, най-често интернет форумите си имат правила, които трябва да се спазват от техните потребители. Във форумът не можеш да пишеш само с натискане на един бутон enter, там трябва да избереш тема, на която да отговаряш, понякога да изчетеш всички мнения преди теб, и чак тогава да натиснеш бутона ,, Коментирай ”, където да напишеш коментара си.

  Блог – Това е личния дневник. Всеки човек може да си направи блог, където да пише за това, което го вълнува, за нещата които го заобикалят, за забавни случки, които са му се случили. Най-често се публикува авторска информация, но напоследък се навъдиха много блогове, които крадат статии и ги поставят при себе си, с цел печалба от реклами, или нови читатели.

  Това бе краткото ми представяне за тези места в интернет. Може на места да не съм бил много точен, но се старах да се получи достоверна информация. Както сами виждате трите форми на интернет комуникация се различават много една от друга, но по странни причини някои хора ги възприемат като една, и продължават да си ги използват по този начин. Както знаем в чатът всеки може да пише с кратки и лаконични отговори да спами като луд останалите, с които си пише и това няма да бъде проблем. Но когато някой започне по този начин да се държи във форум, то става дразнещо, смешно и безмислено. Забелязал съм, че често във форумите хората отговарят на темите написани там само с отговор ,, да ”, ,, хубаво ”, ,, готино ”, а администраторите не им правят забележка. Това са просто думи, които по никакъв начин не показват, че човекът е прочел за какво става дума в статия. Някои дори си пускат по 6-7 коментара един след друг, които нямат никакъв смисъл, и тяхната цел е спам, дразнене на околните във форума, и трупане на мнения ( най-често за получаване на някакъв ранг ). За тези неща са виновни и администраторите и модераторите, които се радват на новите мнения, но не ги интересува какви са те. Много често предпочитат количеството пред качеството. Ето така хората приемат форумът като чат, но по никакъв начин не се замислят, че двете неща се различават коренно.

  Блогът също не е далеч от тази представа на интернет потребителите. Преди блоговете не бяха много популярни и техните собственици се радваха само на хубави коментари, които имат смисъл и са по темата, която са написали. В момента обаче много от блоговете в интернет започнаха да се пълнят със спам коментари, и много често коментарите под статиите приличат на смесен чат в скайп.

  Представата на хората не е много точна. Защото чатът, форумът и блогът се различават много един от друг. Чатът е пригоден за забавление и бързи съобщения между приятели. Форумът за събиране на едно място на повече хора с общи интереси, а блогът за личен дневник на човек, който има какво да каже на хората, и очаква интерес от тях към написаното от него.

  Е вие какво мислите трите неща еднакви ли са, както ги вързприемат много хора или се различават коренно?

 4. Eее, много ти благодаря, отново сложих статията, но един въпрос мога ли някак да поставя обратно коментарите, които бяха написани?

 5. Поне аз не мога да ти помогна с това – абонирам съм само за RSS потока с постовете, не и за този с коментарите.

 6. Още веднъж много ти благодаря. Радвам се, че върнах статиите. Много ми помогна, а това за изображенията, ще използвам твоят съвет 🙂

 7. В интерес на истината, имаш късмет, защото те добавих във въпросния RSS reader точно днес, и то точно заради статията за „рулирането“, която успя да ме разсмее. 😀 Тогава обаче нямах време, пък и особено желание да я коментирам.

 8. Мдам, не забравяй да си правиш бек ъп на блога, в случая имаш късмет, че Daggerstab те е добавил:)


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

Създаване на безплатен сайт или блог с WordPress.com.
Entries и коментари feeds.

%d блогъра харесват това: