Дискотеката – място за танци, или пример за хвалба?

декември 29, 2008 в 12:05 pm | Публикувано в България | 4 коментара
Етикети: , , , ,

http://nervousshark.files.wordpress.com/2008/04/disco-session.jpgНапоследък дискотеките станаха много популярни, имам предвид по-популярни от преди. Преди по детските дискотеки ходеха 15-16 годишни момчета и момичета, които са отишли да си починат и да потанцуват, докато сега столичните дискотеки се пълнят с 10-11 годишни момичета.Това не е нормално, а да не говорим че е смешно. Всъщност голяма част от тях не знаят защо ходят на това място, но нали е модерно.

Според мен децата ( те са си направо деца ), които ходят на дискотека искат с това да се правят на интересни и да се хвалят пред своите приятели. Стоят в дискотеката не танцуват, но за да покажат, че не са безучастни пушат и пият, като се мислят за много пораснали. Смешно е да гледаш 15 деца на възраст между 10 и 12 години как крачат по улицата, облечени като 30 годишни жени напът за детска дискотека, на която ще стоят като дървета, но на другият ден ще има да разказват на приятели, че са свалили 20 „пича“, които са били на 14-15 години, и които са били много готини. Ще се хвалят, че са танцували със „секси-барона“, „Иван-чалгаря“, „Фешън-пича1995“ и с други симпатяги от 13 годишните посетители на дискотеката.

Странно е, че родителите пускат децата си, които са в трети клас да ходят на дискотека, където момичетата на тази възраст само стоят като офицери и чакат да свърши дискотеката и да ги изгонят, а момчетата се правят на тарикати и търсят, с кой да се бият. На тези деца ще им отиват повече пижамените партита и партитата с клоуни, както и тези в детският кът на МакДонълдс и КиноАрена. Честа практика стана 12 годишните да си празнуват рожденните дни в дискотеките, от което не остават много доволни, но с това може да се похвалят. Много често на тези рожденни дни присъстват и родителите, които са застанали някъде и пушат цигара, докато си спомнят с трепет техният дванайсти рожден ден.

Едно от основните неща на това ходене на дискотека е напиването с бира, по принцип не мисля че харесват вкуса и, но нали са тарикати, като са с бира в ръка. Неприятно ми става като се замисля, че могат да си купят бира, цигари, дори по-сериозни работи от някой магазин без да им правят проблеми.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/sr/thumb/3/34/The_Simpsons-Disco_Stu.png/220px-The_Simpsons-Disco_Stu.pngРазбира се има и изключения, има и други деца, не само, такива които смятат, че пиенето е готино, но те са по-малко, те ходят на дискотека, не за да се напият, а за да потанцуват, в което е и смисъла на всичко.

Иначе за тези неща са виновни родителите, както и охраната на дискотеките и баровете където пускат 10-12 годишни, те не са за детска дискотека, по – скоро за бебешка такава. Но нищо и те ще пораснат и ще разберат, че да се похвалиш не е всичко, и че не е имало голям смисъл от това ходене по дискотеките, ще разберат че това не ги е правило по-готини, и че не е трябвало да бързат да пораснат, защото детството е едно. Като порасне един човек достатъчно ще ходи по заведенията.

Реклама

4 коментара »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. само дето докато „пораснат“ мнозина ще са се тотално амкохолизирали или деградирали направо.
  а за това имат и вина и родителите, които просто гледат как да се отърват от децата си, за да идат на свой ред да се напият.
  чисто и просто децата копират модели (все пак това там в тия задимени дупки са си деца) и след като гледаш как майка ти дими като комин, а баща ти всяка вечер се прави на кирка с кварталните пияници, що пък и ти да не го правиш.
  а пък собствениците на такива „заведения“ що пък да не припелечят някой лев на гърба на децата-тъкмо ще си имат и един контингент от момичета и момчета с промити мозъци, които да са готови да проституират, да пласират дрога и/или да се дрогират и да вършат кви ли не други престъпни работи.
  нека не забравяме, че все пак това са деца и че сега те трябва да се възпитават, а не да се оставят на самотек, щото в момента се изграждат като ричности, формира им ес характера и ако нещо се „повреди“ в психическото им и физическо израстване-негативните последици ще са за цял живот.
  и нека се погледнат „порасналите“ деца и „непорасналите“ им родители. нека видят колко смешна и същевременно жалка е гледката на децата-идиотчета,които се гонят като в детската градина пред някоя „детска дРискотека“ или онези бъдещи биячи,дето нападнаха репортера на бТВ.
  просто гротескна гледка-10годишни лапета с тежък грип и дрехи като на пенсионирана курва,които като ги видиш кви са плашила се плашиш или „офис бойс“(а може би по-добре да се нарекат чики-бойс),които замаяни от 2 глътки бира се заканват пред камерите-всичките по кинта и двайсе, а до тях едно сигурно 7годишно лапе и то писука като мишленце „айде бе,айде бе“.
  Детето е дете, а на децата им се играе.
  Нека има повече спортни площадки, а не опушени кръчми,нека децата изразходват енеригята си на чист въздух по екскурзии,а не отсега да се научават как да живеят като изпаднали клошари в някое подземие.
  Нека,нека ама нали всико е пари-едно време имаше извънкласан дейност,кръжоци,ТНТМ-нта и куп други интересин занимания, а сега системата е-дай да изкарам някой лев от хората,пък нека мрат ,ако искат.

 2. Много точно го каза, а за жалост си и прав… А междудругото като говорим по тази тема, ти не беше ли автор на едно малко файлетонче ?
  http://priziv.org/forum/showthread.php?t=191

 3. Мда,драснах едно такова-просто ми дойде отвътре,понеже една любяща родителница „забрани“ на сина си да се занимава с такива общественополезни дейности, което беше меко казано странно.
  От друга страна,пък,после се разбра,че тя самата май точно такива далавери въртяла и явно всичко си е в рода на нещата.
  Лошото е,че вече наистина се налага като еталон девиантното поведение-да пушиш и да ипеш, да не помниш с кого си спал или кой те е отпрал е нещо „нормално“, а да правиш нещо добро за другите и още повече да го правиш без да имаш от това някаква лична материална изгода е „лошо“ и „ненормално“.
  Е,аз пък викам,че лошите и ненормалните са тия,които не правят така.
  „У нас лудите считат аз свестни, а свестните за луди“-изстрадана вече двеста години истина.
  Осатавям на вас да се сетите кой велик Човек ги е казал.

 4. тгтщкс7878


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

Блог в WordPress.com.
Entries и коментари feeds.

%d блогъра харесват това: