Предпочитам домашната храна пред комерсиалните заведения!

декември 27, 2008 в 5:09 pm | Публикувано в Uncategorized | 3 коментара
Етикети: , , , ,

https://i0.wp.com/www.nationalbg.com/img/p_grehovni.jpgМного често ми се случва да се чудя какво да ям, но вместо да излизам и да ходя до МакДонълдс, или до близките дюнери аз си приготвям нещичко вкъщи. В тази статия ще покажа преимуществата на домашната храна и ще кажа защо я предпочитам пред комерсиалните заведения, в които винаги трябва да чакаш на опашка или да се чудиш защо келнерът не идва 10 минути за да остави менюто.

https://i0.wp.com/www.texshare.edu/bridge/tutorial/images/tex_ref_ctr_star_MINI.jpgКогато си приготвяш храната у вас можеш да си я направиш точно по начина, по който ти харесва най-много. Поставяш любимите ти подправки и не е нужно да молиш келнерът да предаде на готвача да не слага чесън или някакъв сос, което може да ти коства някоя плюмка и разливане на кафето.

https://i0.wp.com/www.texshare.edu/bridge/tutorial/images/tex_ref_ctr_star_MINI.jpgУ дома не е нужно да прелистваш скучните менюта, които се опитват да те впечетлят с всевъзможни шарки и странни имена на обикновени ястия. Не е нужно да се редиш на опашка от 10 души и да чакаш 2 сандвича, които ще си поръчаш за вкъщи и в последствие ще разбереш, че за пореден път не са ти сложили салфетка.

https://i0.wp.com/www.texshare.edu/bridge/tutorial/images/tex_ref_ctr_star_MINI.jpgКогато си сготвиш сам домашна храна не се притесняваш от това какво се слага в нея, защото ти си я готвиш, а не чакаш на масата, докато някой друг ти я прави и ти слага всемъзможни продукти.

https://i0.wp.com/www.texshare.edu/bridge/tutorial/images/tex_ref_ctr_star_MINI.jpg

У вас няма кой да идва постоянно при теб и да те пита дали ще жалеш още нещо и дали съдовете вече са свободни, няма кой да ти предлага напитки и сосове, нито да те моли да говориш по-тихо, всичко си правиш както ти решиш.
https://i0.wp.com/www.texshare.edu/bridge/tutorial/images/tex_ref_ctr_star_MINI.jpgВ голяма част от заведенията има сложени телевизори, но в част от тях няма звук, само картини на клипове, които се пускат по МТВ. В малко заведения пускат футболни мачове. Вкъщи можеш да пуснеш телевизора, на който канел желаеш, да усилиш колкото искаш и да прехвърляш на нещо друго, ако това което гледаш не ти харесва.

https://i0.wp.com/www.texshare.edu/bridge/tutorial/images/tex_ref_ctr_star_MINI.jpgКогато си приготваш храна вкъщи ти вършиш нещо полезно, движиш се, а не чакаш на масата да ти поднесат в чиния пържолата и картофките. Това е много по-добре защото извършваш някакво движение( нещо като спорта, но по-примитивно)

https://i0.wp.com/www.texshare.edu/bridge/tutorial/images/tex_ref_ctr_star_MINI.jpgНа всички е известно, че у дома това което приготвяш ще ти излезне по-евтино, отколкото в някой ресторант.

https://i0.wp.com/svejo.net/img_story_custom/0/8352-big.jpgТова беше моята защита за домашната храна и готвенето вкъщи. Могат да се кажат още много работи, но мисля че тези стигат. Да не забравяне, и че не е хубаво да ядем само у дома, нужно е понякога разнообразие с ходене по заведения, но не те да са на първо място.

3 коментара »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Домашното си е домашно, каквото и да си говорим. 🙂

  2. Да, така си е но много хора ходят постоянно да си купуват готова храна, с извинението че не могат да готвят, не е казано че трябва да се прави нещо сложно, може нещо обикновено, всеки може да си сготви нещо просто и не с много усилия.

  3. Има и един друг момент-не бива да се очаква, че нещо направено с цел печалба, а не с цел задоволяване ан човешките потребности ещ е добро.
    Ако може да ти сложат някакъв боклук или да те ударят в грамажа-винаги ще го направят,само и само,за да спечелят нещо отгоре.
    За съжалеине донякъде се получава същото и с домашно приготвеното,защото продуктите,които си купил са поризведени пак по основния закон на капитализма-печалба на вясак цена,печалбата като самоцел.
    А иначе има едно нещо DIY му викат do it yourself, което е придобило размерите на движение в противовес на комерса.


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

Блог в WordPress.com.
Entries и коментари feeds.

%d блогъра харесват това: