Защо поп-фолка е толкова популярен?

декември 23, 2008 в 6:41 pm | Публикувано в България | 2 коментара
Етикети: ,

https://i0.wp.com/www.knijarnica-ninevia.com/catalog/images/folkpop.jpgПоп-фолка – може би един от най-популярните музикални стилове у нас, за втори път намира място в блога ми. В първата статия изказах моето отрицително мнение за този вид пеене, а сега ще кажа защо поп-фолка е толкова популярен в България по мое мнение.

Това е стил като всеки друг, има своите привърженици, както и хора които не го харесват. А защо точно този стил е толкова популярен и нашумял?
Българина се храни с очи, не е важно какво се пее, не е важен текста на песента, или изпълнителя, но ако има какво да се види защо да не се слуша ( гледа ). Част от феновете на тази музика оценяват песните по външният вид на изпълнителката.
На второ място е и постоянното бутане на поп-фолка в очите и ушите на хората. Непрестанните концерти и изяви в предавания усилват интереса към този стил. А сега по празниците тези телевизионни изяви ще се увеличат и България ще се наслуша за пореден път на „интелигентните“ текстове.
Не на последно място е и постоянното говорене за поп-фолка, теми като „За и против поп-фолка“ се разискват постоянно от феновете на този стил. Малки и големи говорят с любов за своите любими изпълнители и подкрепят своите музикални идоли.
Този стил музика нашумява още повече благодарение на хората, които не го харесват. Някои от тях влизат в спор с хора, които харесват фолка и интереса се увеличава още повече. Статии като тази и други подобни подтикват най-заклетите фенове да продължават да отстояват мнението си и „великостта“ на тази музика.
Учебните заведения и дискотеките са местата където човек може да открие най-много фенове на поп-фолка. В коридорите на столичните училища постоянно се чува песен, а развилнели се тийнейджърки и тийнейджъри танцуват качили се върху някоя пейка, стол или чин.
Толкова от мен за днес и за темата „поп-фолк“, тази статия няма да накара никой фен да каже “ повече няма да слушам този стил музика „, а ще го подтикне още повече към слушането и, но поне хората, които не харесват поп-фолка ще разберат, че има още някой, който не харесва този стил.

2 коментара »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Както отебляза покойният Радой Ралин какво е отбелязъл покойният Васил Чертовенски (егати) :
    „Пишка през око се пълни“.
    Другото не ми се коментира, щото тази тема е като аз яйцето и кокошката.

  2. е не е баш така .. “ Статии като тази и други подобни подтикват най-заклетите фенове да продължават да отстояват мнението си и „великостта“ на тази музика.“ .. все едно ние сме виновни че те слушат тая музика .. като им харесва .. те за тва си я слушат ..
    тва си е техен избор бе всеки има право да избира .. ем те са си избраи да я слушат тая „музика“ нека си я слушат .. : )


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

Блог в WordPress.com.
Entries и коментари feeds.

%d блогъра харесват това: